היקף המכירות של כיל ברבעון זה כ1.38 מיליארד דולר

הרווח התפעולי היה כ242 מילון דולר

 

 
סטפן בורגס מנכל כילסטפן בורגס מנכל כיל
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/11/2015

  • הירידה במחירי האשלג ובכמויות המכירה קוזזה בחלקה על ידי הקטנת עלויות ייצור האשלג ותרומת פעילות הפוספט והמוצרים המיוחדים

  • התקדמות במימוש היעדים האסטרטגיים לחיזוק נוכחותה ופעילותה הגלובאלית של החברה

הירידה בהיקף המכירות נובעת בעיקר ממימוש פעילויות שאינן בעסקי הליבה של החברה, מירידה בכמויות המכירה, מהשפעת הפיחות בשער האירו לעומת הדולר, מירידה במכירות כתוצאה מהשריפה במתקן ייצור דשניSSP  בכיל רותם, ומירידה בכמויות המכירה של ברום, תרכובות ברום ומוצרי מגנזיום כתוצאה מתהליך החזרה לייצור לאחר שביתת העובדים, שהסתיימה בתום הרבעון השני. 

הירידה ברווח התפעולי נובעת בעיקר מירידה בכמויות המכירה של מוצרי אשלג, פוספט וברום, וכן מירידה במחירי האשלג. ירידה זו קוזזה בחלקה על ידי תרומת שינויים בשער החליפין, ירידה בעלויות התפעול, עלייה במחירי מוצרי הפוספט והברום, וירידה בעלויות ההובלה, האנרגיה וכח האדם.

 

7-9/2015

7-9/2014

 

מיליוני דולרים

% ממכירות

מיליוני דולרים

% ממכירות

מכירות

1,379

 

1,560

 

רווח תפעולי

197

14

262

17

רווח תפעולי מתואם*

242

-

262

-

רווח נקי לבעלי המניות של החברה

121

9

179

11

רווח נקי מתואם לבעלי המניות של החברה*

154

-

179

-

EBITDA מתואם*

339

-

354

-

תזרים מפעילות שוטפת

124

 

295

 

רווח מדולל מתואם למניה

0.12$

 

0.14$

 






















מנכ"ל כיל, סטפן בורגס: "במהלך הרבעון השלישי מיקדנו את מאמצינו באיזון הירידה במחירי האשלג, באמצעות הפחתת העלויות התפעוליות, בין היתר הודות לחזרה לעבודה לאחר השביתה בשני מפעלים בישראל.  רשמנו התקדמות משמעותית במימוש היעדים האסטרטגיים להרחבה וגיוון מקורות חומרי הגלם והנוכחות הגלובאלית שלנו, תוך השלמת הקמתו של מיזם משותף בסין בקנה מידה עולמי בתחום דשני הפוספט ומוצרי ההמשך השונים, אשר ממקם אותנו בעמדה אסטרטגית בשווקים מהירי-הצמיחה של אסיה". 

בורגס הוסיף, "החלטנו להאיץ את המעבר מאשלג לפוליסולפט במכרה החברה באנגליה, בשל הפוטנציאל הרב של הפוליסולפט ועלויות הייצור הנמוכות שלו, בנוסף לירידה בעתודות האשלג הכלכלי במכרה זה. פעולה זו משקפת את ההתמקדות שלנו במתן מענה לצרכים המתפתחים בעולם וכן לניצול הזדמנויות עסקיות בשווקים הגלובליים. אנו מלאי ציפייה לקראת מימוש התכנית האסטרטגית ברבעונים הבאים, ובכלל זאת הרכישות ומאמצי המו"פ פורצי הדרך שלנו, המסייעים לנו לפתח מוצרים המשך חדשים ולשווקם בשווקים הגלובאליים, כגון מגוון תוספי המזון המבוססים על חלבוני חלב של החברה וסוללה מבוססת-ברום שפורצת דרך בתחום אגירת אנרגיה". 

יישום אסטרטגיית החברה: 

במהלך הרבעון השלישי ומיד לאחריו, רשמה כיל מספר אבני דרך ביישום אסטרטגיית החברה לקידום מספר אפיקי צמיחה אסטרטגיים. 

התייעלות ומצוינות תפעולית:
במהלך הרבעון, המשיכה החברה ליישם את תכנית ההתייעלות ולחזור לקצב הייצור לאחר השביתה שהתרחשה בישראל בתחילת השנה. היקף ייצור הברום הגיע ליעדו, ויכולת ייצור האשלג בכיל ים המלח צפויה לעמוד ביעד השנתי שהוצב, בגובה של 3.9 מיליון טון, עד סוף השנה. תכנית התייעלות חוצת-חברה, הנמצאת בשלבים מתקדמים, רשמה כבר תוצאות חיוביות. 

סין – השלמת הקמתו של מיזם משותף בתחום הפוספט:
לאחר תום הרבעון, השלימה כיל את הקמתו של מיזם משותף עם קבוצת Yunnan Phosphate Chemicals, יצרנית הפוספט המובילה בסין. המיזם המשותף (YPH JV), הכולל מכרה סלע פוספט בקנה מידה עולמי המפיק כ-2.5 מיליון טון פוספט בשנה ובעל פעילות ענפה בתחום הפוספט, צפוי להיות שחקן מוביל בשוק הפוספט בסין. פלטפורמת הייצור המשותפת הינה בקנה מידה עולמי והיא כוללת פעילות לאורך כל שרשרת הערך, מכריית פוספט, דרך דשנים בתפזורת ועד מוצרי המשך, וכן פוספט ליישומים מיוחדים בשוקי המזון והחומרים המורכבים.

המיזם המשותף יאפשר להגדיל את פלטפורמת הפוספט של כיל ביותר מ-50%, יבטיח את עתודות הפוספט לטווח הארוך וירחיב את המודל העסקי של הפעילות הנפרש לאורך כל שרשרת הערך, תוך התמקדות באסיה. המיזם המשותף כולל גם פעילות מחקר ופיתוח ענפה בסין, והוא מנהל 11 פרויקטים לפיתוח טכנולוגיות בתחומי המזון, החומרים המורכבים, החקלאות ושיפור תהליכים. כתוצאה מכך תהפוך כיל למובילה בעולם בתחום הפוספט המיועד ליישומים מיוחדים תוך שיפור  התחרותיות של פעילות הפוספט של החברה.

יכולות ייצור הפוספט המוגברות של כיל בעקבות הקמת המיזם המשותף, בשילוב היכולות הקיימות אשר נכללו במיזם: 

אנגליה – מייצור אשלג לייצור פוליסולפט: במהלך הרבעון, החליט דירקטוריון כיל על מעבר הדרגתי מהפקה וייצור אשלג לייצור פוליסולפט. החברה מעריכה את המקורות של פוליסולפט בכ-200 מיליון טון. המעבר נובע מהערכה כי ישנה ירידה בעתודות הכלכליות של אשלג במכרה באנגליה, ומהערכה לגידול ברווח התפעולי כתוצאה מהתמקדות ההפקה והשיווק של הפוליסולפט. 

הפוליסולפט הינו שם המותג של כיל למינרל (פוליהלייט) הכולל ארבעה אבות מזון, ידידותי לסביבה בצורתו הטבעית ובעל אישור ליישומי חקלאות אורגנית ולגידולים הרגישים לכלור, ומשמש כמו כן כחומר גלם לייצור דשנים מיוחדים. דשן זה, המשווק בלעדית בעולם על ידי כיל, הינו פתרון ייחודי, יעיל וחסכוני עבור אדמות דלות גפרית הודות לעלויות הייצור הנמוכות יחסית. מחירו התחרותי של הדשן, לצד שעורי רווח אטרקטיביים, נובע בין היתר מכיוון שתהליך הייצור אינו דורש כל התערבות כימית, ובשל העובדה שמינרל זה נגיש וזמין במכרה האשלג של כיל באנגליה, זאת ללא צורך בהשקעה משמעותית נוספת.

כיל צופה כי פעילות ייצור האשלג באנגליה תסתיים במהלך שנת 2018. בכוונת החברה להשקיע כ-40 מיליון ליש"ט בשדרוג תשתית המכרה והתאמתו למכרה פוליסופט. בנוסף, נבחנת השקעה נוספת של 40 מיליון ליש"ט להקמת מתקן גילעון מיוחד לפוליסולפט. כיל, אשר החלה את פעילותה בשוק הפוליסולפט בשנת 2012, מתכננת לשפר את יכולות ההפקה והמכירה שלה עד כמיליון טון עד שנת 2020, עם פוטנציאל לטווח ארוך של כ-3 מיליון טון. כתוצאה מכך, מעריכה החברה כי תכפיל את הרווח התפעולי בכיל אנגליה עד שנת 2020, בהתבסס על רמת המחירים הנוכחית ועל היקף עלויות הייצור ומבנה העלויות הצפויים. 

 

יכולת ייצור

YPH JV

סה"כ כיל*

% שינוי

(לעומת הנתונים טרום הקמת השותפות)

סלע פוספט

2.5 מיליון טון

6.5 מיליון טון

63%

דשנים

850 אלף טון

2.7 מיליון טון

45%

דשנים מיוחדים

115 אלף טון

895 אלף טון

15%

חומצה זרחתית

700 אלף טון

1.3 מיליון טון

117%

חומצה זרחתית מנוקה

60 אלף טון

290 אלף טון

26%

   כולל תכניות הרחבה

160 אלף טון

410 אלף טון

64%








* כולל 100% מכושר ייצור של המיזם המשותף
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x