"הורדת הריבית באירופה מצד אחד והעלאת הריבית הצפויה בארה"ב מצד שני, ימשיכו לתת משקל עודף למדדי המניות האירופאים כשבראשם מדד הדאקס הגרמני", כך מעריך איציק נוי, מנכ"ל קב' ההשקעות הבינלאומית Smart Capital
בשווקים הבינלאומיים:"שווקי המניות נכנסים לישורת האחרונה לקראת העלאת ריבית הפד בשבוע הבא (16.12) והסנטימנט הכללי ברור - עד להחלטת הריבית (בטווח הקצר), מדדי המניות המובילים בוול סטריט יציגו סנטימנט שלילי ואילו הדולר יציג סנטימנט חיובי. בשישי האחרון משרד העבודה האמריקאי הציג התווספות של 271 אלף משרות ו-5% אבטלה. הנתון המצוין, מאשר סופית את העלאת הריבית המיוחלת. לאחר התוצאות הטובות והוודאות הכמעט מוחלטת בדבר העלאת הריבית, הפערים בין שני הבנקים המרכזיים החשובים בעולם, ECB והפדרל ריזרב, ילכו ויגדלו כאשר נתיב הצמצום המוניטארי בארה"ב ידחוף מעלה את הדולר בהמשך השנה, לעומת נתיב ההרחבה המוניטארית של אירופה אשר יחליש את האירו ".
איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital: " שוק ההון התאכזב מתוכנית התמריצים (אשר הסתכמה בהורדת ריבית) של ה-,ECB ותגובת מדדי המניות (ירידות שערים חדות) לא איחרה לבוא. חשוב להדגיש, אמנם הירידות חדות, אך הן מהוות תיקון טכני בריא למהלך העליות המרשים אשר החל בספטמבר וימשיך עד לסוף השנה. למרות זאת, בטווח הקצר (שבוע קרוב) מדדי המניות צפויים להמשיך להיסחר בסנטימנט שלילי הודות הצפייה להעלאת ריבית בארה"ב. הורדת הריבית באירופה מצד אחד והעלאת הריבית הצפויה בארה"ב ימשיכו לתת משקל עודף למדדי המניות האירופאים כשבראשם מדד הדאקס הגרמני. מדד סנטימנט הלקוחות של סמארט קפיטל (הבוחן את סך הפוזיציות הפתוחות של לקוחות החברה על חוזי ה-DAX) מצביע על ירידות בטווח הקצר ".
בשוק המט"ח - דולר-שקל: "כאמור, הצפייה להעלאת ריבית בארה"ב מייצרת סנטימנט חיובי ברור לדולר בטווח הקצר. במצב כזה, הדולר-שקל יסחר בעליות שערים לקראת פרסום ההחלטה בשבוע הבא. אנו צופיפ שהדולר-שקל יזנק בטווח הקצר לרמת ההתנגדות 3.9 ₪ ולרמת ההתנגדות הפסיכולוגית-4 ₪ בטווח הבינוני. חשוב להדגיש, כמטבע יחסית זניח (במונחים גלובליים), השקל מגיב לאירועים בעולם בתנודתיות גבוהה ובאגרסיביות. לשחקני הטווח הקצר מצב כזה הוא אידאלי כאשר מתפתחות מגמות תוך-יומיות ברורות".
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "בסופ"ש האחרון מריו דראגי היכה את השווקים על ידי קביעת ריבית שלילית שעומדת על -0.3%. השוק לאורך הסופ"ש והיממה האחרונה לא קיבל בהבנה ובטולרנטיות ארוכת טווח את המהלך של דראגי.
גם היורו שתחילה הגיב בעליות שערים אסטרונומים מקבל כיוון וסנטימנט שלילי מטה. ביום שישי האחרון הגזרה האמרקאית הפתיעה בשנית בתוספת מקומות העבודה והלכה למעשה נתנה את האור הירוק מבחינת הפד להעלאת הריבית כבר בחודש הקרוב לפי הערכות. כתוצאה מכך, זליגת המשקיעים מהדולר שחווינו אותה בסופ"ש האחרון כזליגה לטובת מסחר אינטסיבי פרו-יורו אזי המגמה צפויה להתהפך במתינות וזה לאור מהלכי הפד בריבית הצפוייה.
מאידך אין לקחת את האפשרות להעלאת הריבית כעובדה מוגמרת. הפד עדיין בוחן את נתוני המאקרו והאינפלציה גם מבחינה עולמית וצעדיו יהיו שקולים מתונים. הדולר אמנם נחלש ובזירה המקומית הוא שוב מתקרב לסף של 3.80 ש"ח ומטה. ירידה מתחת לסף זה באופן פסיכולוגי תוליד תיקונים טכניים מעלה אך המומנטום החיובי כרגע בארצות הברית מבחינת הנתונים הכלכליים הינו רוח גבית לתיקון טכני שבכל אופן יתרחש בטווח הבינוני."
FXCM ישראל: "הירידה של הדולר-שקל נובעת בעיקר מהזינוק של האירו ולא משינוי בסנטימנט כלפי הדולר"
הסוחרים התאכזבו מהצעדים המינוריים שעליהם הודיע הבנק האירופי ביום חמישי שעבר וחיסלו בהמוניהם את פוזיציות השורט האדירות על האירו. ואולם, חשוב עדיין להסתכל על התמונה הכללית ולפיה קיים פער במדיניות של שני הבנקים, ה- ECB שצפוי להמשיך ולנקוט בצעדים מרחיבים לעומת הבנק הפדרלי שצפוי להעלות ריבית בקרוב. הפער במדיניות של שני הבנקים צפוי להמשיך ולחזק את האירו, וייתכן בהחלט כי כבר השבוע, ולקראת החלטת הריבית, נראה תיקון בדולר בעולם וגם למול השקל.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מנסה להתייצב ולבלום את הירידה החדה שהחלה לאחר החלטת הריבית של ה-ECB בשבוע שעבר. הצמד שבר מתחת לרמת המפתח של 3.82. רמת 3.80 מהווה תמיכה חזקה שעשויה לבלום את הירידה, ואולם אם תישבר גם כן הדבר עשוי לגרום למפולת של הצמד. הירידה הנוכחית נובעת בעיקר מהזינוק של האירו ולא משינוי בסנטימנט כלפי הדולר. הסוחרים, שהימרו בשבועות האחרונים על צעדי הרחבה מסיביים של ה-ECB, התאכזבו מהצעדים המינוריים יחסית שעליהם הודיע הבנק האירופי ביום חמישי שעבר וחיסלו בהמוניהם את פוזיציות השורט האדירות על האירו. ואולם, מעבר לתנועת הפרסה האדירה, חשוב עדיין להסתכל על התמונה הכללית – בעוד הבנק האירופי צפוי להמשיך ולנקוט בצעדים מרחיבים, הבנק הפדרלי צפוי להעלות את הריבית בקרוב, וייתכן מאוד כי כבר בישיבתו בעוד כשבועיים. נתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו בארצות הברית בשישי, והצביעו על תוספת של 211 אלף משרות בחודש האחרון, רק חיזקו את הסיכוי כי הפד יממש את כוונתו להעלות את הריבית כבר בדצמבר. על כן, פער זה במדיניות של שני הבנקים צפוי להמשיך ולחזק את האירו, וייתכן בהחלט כי כבר השבוע, ולקראת החלטת הריבית, נראה תיקון בדולר בעולם וגם למול השקל".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.