FXCM ישראל: העלאת ריבית בארה"ב אמורה שוב להקפיץ את הדולר, ואולם מכאן והלאה השאלה המרכזית תהיה באיזה קצב אמור הבנק הפדרלי להעלות את הריבית לאורך 2016. לאחר התיקון החד כלפי מטה, העלאת ריבית צפויה לדחוף את הדולר-שקל שוב לעבר 3.90, ואולם לא ברור אם יהיה די בהעלאת ריבית בודדת כדי לתחזק מגמת עלייה מתמשכת של הדולר-שקל.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "כל העיניים נשואות השבוע לבנק הפדרלי, שאמור על פי ההערכות לממש סוף סוף את הבטחתו ולהעלות את הריבית לראשונה מזה כמעט עשור. מדובר באירוע המפתח האחרון לשנת 2015, וכזה שעשוי להתברר כבעל השלכות על שנת 2016 כולה. ואולם, למרות שבשבועות האחרונים הפעילים בשוק שמו את כל "הז'יטונים" על כך שהפד יעלה את הריבית, האכזבה מצעדי ה-ECB לפני כשבועיים ובעיקר צניחת מחירי הנפט טרפו את הקלפים, וכעת הסוחרים מגלים זהירות רבה הרבה יותר ומצמצמים חשיפה לדולר. משום כך ראינו בשבועיים האחרונים נסיגה חדה בערכו של הדולר.
העלאת ריבית בארה"ב אמורה שוב להקפיץ את הדולר, ואולם מכאן והלאה השאלה המרכזית תהיה באיזה קצב אמור הבנק הפדרלי להעלות את הריבית לאורך 2016. לאחר התיקון החד כלפי מטה, העלאת ריבית צפויה לדחוף את הדולר-שקל שוב לעבר 3.90, ואולם לא ברור אם יהיה די בהעלאת ריבית בודדת כדי לתחזק מגמת עלייה מתמשכת של הדולר-שקל. כמו כן, אנחנו שבוע לפני חג המולד, ובתקופה זו הנזילות בשוק הולכת ומתדלדלת והפעילים מעדיפים לצמצם חשיפה, ועל כן ייתכן כי התגובה להחלטה תהיה מתונה יותר, כאשר הסוחרים יעדיפו להתבהרות התמונה עם חזרת השוק לנורמה ב-2016".
מחלקת המחקר של פריים ברוקר:"הסוחרים ברחבי העולם דרוכים להחלטת הריבית הקריטית של הפדרל ריזרב ביום רביעי הקרוב ונכון להיום מתמחרים את הסיכוי להעלאת ריבית ב-85%. מעבר להחלטה הצפויה – המשקיעים ירצו לדעת כיצד בבנק המרכזי של ארה"ב רואים את הריבית בשנת 2016. התוצאה האופטימלית לשווקים תהיה העלאת ריבית לצד רמזים להעלאות ריבית נוספות בשנה הקרובה. נכון להיום, בשווקים לא צופים העלאת ריבית נוספת לפחות עד אמצע 2016".
"החלטת הריבית היא חשובה ביותר עבור המטבע האמריקאי שאיבד גובה בתקופה האחרונה לעומת המטבעות המרכזיים בעולם. הדולר נסחר הבוקר סביב רמה של 1.09 דולר לאירו. המסחר של השנה האחרונה לימד אותנו כי הבנק המרכזי האירופי מתערב במסחר כאשר הדולר נסחר מעל רמה של 1.13 דולר לאירו – וזאת נחשבת לרמה הקריטית מצד הבנק המרכזי".
אלעד שמש, סמנכ"ל הברוקראז' של Colmex, מעריך היום, לקראת החלטת הריבית בארה"ב ותחילת שבוע המסחר בוול סטריט, כי "קיים סיכוי להפתעה בהחלטת הריבית בארה"ב השבוע. הנגידה אמנם צפויה להעלות את הריבית, אולם לא מן הנמנע כי תודיע על העלאה של פחות מרבע אחוז, למשל 0.1%, מה שיוביל לתיקון בשווקים".
שמש מעריך כי "הנפילה בשווקים בסוף השבוע היתה בעוצמה מוגזמת. הירידה בפרמיות הסיכון הבוקר מבטאת הבנה כי הקריסה במחירי הנפט נמצאת לקראת סופה. מניתוח מכשירי הגידור על הנפט ועקומת הביקוש ניתן לומר כי תחתית המחיר נמצאת ברמת ה 30 דולר לחבית, אך לא סביר כי נגיע לשם. מנגד, האפסייד במחירי הנפט בטווח הבינוני והארוך עולה על הסיכון לאין שיעור, עובדה אשר צפויה לדחוף את סקטור האנרגיה".
שמש מציין עוד, כי "לאחר הסיום האיום של השבוע הקודם בשווקים העולמיים, פתיחת שבוע המסחר מסתמנת כקריטית. בחדרי העסקאות ניתן לזהות התמתנות במחירי פרמיות הסיכון, מה שמעלה את ההסתברות כי התיקון האלים נמצא מאחורינו, לפחות עד הודעת הנגידה ביום רביעי על גובה הריבית. אחת הסיבות העיקריות למפולת בימים האחרונים, מלבד מחירי הנפט, היא חוסר הוודאות של הסוחרים בדבר הודעת הנגידה בדבר המשך מדיניות הריבית. במציאות שבה העלאת הריבית תהיה נמוכה מרבע אחוז או לחלופין, תידחה כמו בחודש ספטמבר, סביר כי נראה ריצה חוזרת של הסוחרים לכיסוי פוזיציות שורט רבות אשר נפתחו בסוף השבוע".
כך מעריך איציק נוי, מנכ"ל קב' ההשקעות הבינלאומית Smart Capital:
בשווקים הבינלאומיים: "כאמור, העלאת הריבית בארה"ב מתקבלת באופן שלילי בשווקי המניות העולמיים כאשר מתחילת השנה המדדים המובילים נמצאים בטריטוריה שלילית. למרות זאת הזעזוע בשווקי המניות צפוי להיות חד, מהיר והכי חשוב-קצר. למרות האפקט השלילי על השווקים, סקטור הפיננסים צפוי להיות היחיד שמתחזק וחשיפה למניות בנקים לדוגמה היא אפשרות מצוינת לטווח הקצר. לאחר הזעזוע, השווקים צפויים לחזור ולעלות. מדד סנטימנט הלקוחות של סמארט קפיטל (הבוחן את סך הפוזיציות הפתוחות של לקוחות החברה על חוזי ה-500SP) מצביע על ירידות בטווח הקצר."
איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital: "הנחישות של מקבלי וועדת השוק החופשי בארה"ב (FOMC) להעלות ריבית עוד השנה, תסתכם בהעלאה של כרבע אחוז ביום רביעי הקרוב. כאשר רק מצב התעסוקה עומד בקריטריונים (האבטלה בשפל של יותר מ-7 שנים), האינפלציה אינה מתקרבת אל היעד והצמיחה עוד רחוקה מהקצב הרצוי- העיתוי הוא שם המשחק. מצד אחד חולשתו הזמנית של הדולר מהווה חלון הזדמנויות מצוין להעלות ריבית מבלי לייסף את המטבע באופן קיצוני ולהתחיל חזרה לנורמליזציה בשערי הריבית. אך יותר מכך, העלאת הריבית לאזורים סבירים יותר תאפשר (במקרה של משבר עתידי) אפשרות של הגנה שאינה קיימת כרגע. תגובת השווקים הצפויה, מהווה הזדמנות לסוחרי הטווח הקצר. כאשר שווקי המניות צפויים לקרוס בטווח הקצר כמו גם הסחורות ובעיקרם הנפט אשר נחלש בכ-16% בשבועיים החולפים וצפוי להיחלש עוד יותר לאחר ההכרזה. "
בעניין הדולר-שקל: "הדולר-שקל יזנק לאחר ההכרזה לרמת ההתנגדות 4 ₪ לדולר. במהלך שבוע המסחר הקרוב בעקבות פרסום הריבית החשוב צמדי הדולר ברחבי העולם יסחרו בעצבנות ובטווח יחסית צר. לאחר פרסום ההחלטה, הדולר צפוי להתחזק ברמה הרוחבית (מול כלל המטבעות) וגם כאמור, מול השקל כאשר השקל מהיותו מטבע אקזוטי צפוי להיחלש יותר מהמטבעות מרכזיים (ין, אירו ופאונד)."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.