1.מניות – לא ממהרים לבצע שינויים בתיקים
שבוע המסחר במניות היה הגרוע ביותר בשווקים מאז אוגוסט. מחיר הנפט ירד 11% ומדדי המניות האמריקאים ירדו בשיעורים של בין 3% למעל 4%. מי שבלט בחולשה היו מניות הבנקים שירדו מעל 5% ומניות האנרגיה שירדו מעל 6%. הירידות החדות באפיק היי-יילד הוסיפו שמן למדורה וחשש, במיוחד בסקטור האנרגיה.
ובעוד השבוע צפויה החלטת הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב, אנו ממליצים בנקודת הזמן הנוכחית לשמור על חשיפה של 75% למניות ולא לבצע שינויים משמעותיים בתיק המניות. אם אפשר לומר משהו על השבוע הקרוב הוא שהצפי הוא להמשך תנודתיות. קשה לומר שצפוי שינוי דרמתי בשווקים כבר ביום רביעי אחרי החלטת הפד בארה"ב ולכן להערכתנו עדיף להישאר "בתוך השוק" ולא למהר ולצאת.
ההמלצה שלנו בתקופה האחרונה לפזר את החלק המנייתי מחוץ לארה"ב הצדיק עצמו בשבוע האחרון בעיקר בזירה היפנית, שם הפתיעו נתוני המקרו בחוזקם בשבוע החולף. בניגוד לדיווחים הקודמים ולהערכה כי המשק היפני הדרדר למיתון, עדכון הנתונים האחרונים מצביע כי אין מיתון (לפחות כרגע) וגם האינפלציה גבוהה יותר מהצפוי. נתוני הצמיחה ברבעון החולף ביפן עודכנו ממינוס 0.8% לפלוס 1% וזאת כנראה בעיקר בגלל שינוי במלאים. השוק היפני ירד בשבוע האחרון בכמחצית מהירידה של השווקים באירופה וארה"ב.
בשוק המקומי יצאו לפועל מחר (יום ב') העדכון במדדי המניות המקומיים. כניסת מיילן מכבידה על הביצועים בת"א 25 ובת"א 100 כבר לא מעט זמן, מאחר שכניסתה תוביל לירידה במשקלן של כמעט כל המניות האחרות. התנודתיות הנובעת מגורם זה צפויה להסתיים מחר.
2.אג"ח קונצרני – תשואה שוטפת חשובה בתיק האג"ח
כתוצאה מירידה התשואות הממשלתית המרווחים באג"ח הקונצרני נפתחו. שתי הסיבות המרכזיות לכך הן הירידה בתשואות הממשלתיות, שמטבעה גוררת לרוב פתיחת מרווחים, במיוחד כשהתשואות האבסולוטיות כל כך נמוכות. הגורם השני שהפך למשמעותי מאוד בסוף השבוע האחרון הן הירידות החדות באג"ח היי-יילד (High Yield).
הדרמה הגדולה בהיי יילד נובעת מהמשקל הגדול של אג"חים של נפט במדדים. בקרן הסל הגדולה ביותר להיי יילד (HYG), המשקל שלהם הוא כ-12%. אין פלא שהקרן ירדה ב-2.5% בשבוע האחרון. המרווח בהיי יילד הוא כמעט 550 נקודות בסיס – המרווח הגבוה ביותר מאז 2008.
אין ספק כי המרווחים האלה מעניינים, אך מי שניסה לנצל את המהלך הזה כבר בימים האחרונים בעיקר הפסיד כסף. בינתיים, החשש הוא כי המשך המגמה השלילית עשוי להיות מתורגם גם להידרדרות של מדינות שלמות ומטבעות שלהן ולכן נראה כי מוקדם מדי לנצל את ההזדמנות.
במבט קדימה, נראה לפחות בשבוע הקרוב, מה שצפוי להתנהג טוב יותר הם אג"חים בדירוגים גבוהים יחסית, גם בחו"ל וגם בשוק המקומי ולכן זו עשויה להיות הזדמנות לטייב את תיק האג"ח.
3.תיק השקעות – המח"מ הבינוני עוזר למתן תנודתיות התיק הכולל
במבט קדימה, התנודתיות של השבוע האחרון יכולה רק לרמז כי גם השבוע הנוכחי יהיה תנודתי. בשבוע הקרוב הריבית בארה"ב אולי תעלה, אבל נראה כי בישראל תוואי העלאת הריבית מתרחק ולכן עדיף לשבת על העקום ולא להישאר בנזילות. ירידת התשואות של השבוע האחרון ממחישה לנו בכל פעם מחדש כי מוקדם עדיין להספיד את אפיק אג"ח מדינה. בתיקי האג"ח המרכזיים שלנו אנחנו שומרים על מח"מ של 3-4 שנים. מבנה תיק מפוזר המשלב בין אג"ח מדינה, אג"ח קונצרני ומניות יניב למשקיעים בו תשואה חיובית, שתינתן בתנודתיות אותה ניתן למתן באמצעות הפיזור. למרות התנודתיות בשוקי המניות, אנו ממשיכים לשמור על חשיפה של 75% לאפיק, מאחר שבלתי אפשרי לתזמן את הכניסה. עם שאר הכסף נמתין להזדמנויות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.