יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, אומר הבוקר לקראת החלטת הריבית בארה"ב: "ההסתברות להעלאת הריבית של הפד עדיין גבוהה ומצייה ברמה של 76%. השוק האמריקאי אומנם איבד מתחילת חודש כ-2% והשווקים עושים קולות של פאניקה לקראת החלטת הריבית כאשר מדד הויקס עולה בחדות. המשקיעים חוששים מפני השלכות של העלאת הריבית על תשואות האג"ח, התחזקות של הדולר ונפילות בשוק המניות. למרות החששות חייבים לזכור שהבנק המרכזי בארה"ב היה תמיד קשוב לשווקים וכנראה שהוא יהיה גם הפעם. בסך הכל מחכים שם כבר הרבה זמן להעלות את הריבית, העיתוי תמיד מתפקשש בעקבות אירועים חריגים בשווקים או הרעה בכלכלה האמריקאית, אבל נראה שהפעם ההסתברות לתחילת התהליך טובה. זוהי הזדמנות אחרונה לראלי סוף שנה. שווקי המניות מוכנים לראלי, השאלה היא רק מתי יפוגו החששות, ויכול מאוד להיות שחלקם יתפוגגו כבר היום. בסך הכל תמחור המניות בארה"ב, אירופה, סין ועוד, נמוך הרבה בזכות הירידות בשווקים אבל לא רק. הצפי הוא שרמת הרווחיות שאכזבה מאוד בשנת 2015, תעלה משמעותית בשנה הקרובה, בארה"ב ובאירופה. עלייה ברווחיות בארה"ב תצדיק כמובן התייקרות במחירי המניות. באירופה המצב דומה אבל הצפי לגידול ברווחיות של החברות הרבה יותר גדול בעקבות האירו החלש, שוק האשראי שחזר אט אט לתפקד והתייצבות בסין. לאחרונה מוזכר שוק האג"ח הקונצרני האמריקאי לרעה וכסימן לבאות בשוק המניות. עם זאת, מצבו של השוק הקונצרני באג"ח הדרדר לנקודת השפל, הרבה בזכות תעשיית האנרגיה. אבל אם היא פושטת רגל ונכנסת לקשיים, מחיר הנפט יעלה מהר יחסית.
בנוגע לשער הדולר אומר חברון כי "למרות הצפי כי העלאת הריבית היא זו שתחזק את הדולר, המטבע בסופו של דבר מונע מציפיות והן מונעות בעיקר מהתפתחות של אינדיקטורים כלכליים. גם במידה ויעלו את הריבית היום בערב, ההודעה של הפד תהיה בעלת אופי צונן במיוחד ולמרות שהיא תצדיק את תחילת התהליך, ההודעה תדגיש שוב ושוב את כל הסיבות, הסיכונים והחששות מפני השלכות של העלאת ריבית מהר מדי ובקצב קבוע. הפד גם יזכיר לכולנו שהמדינות המוניטרית מאוד מרחיבה ותישאר כזו עוד הרבה מאוד זמן ואם לא נסתפק בזה, במסיבת העיתונאים ילן בוודאי תבטיח לנו כי הפד לא יהסס להגיב במידה והכלכלה תשנה כיוון לרעה. לכן לגבי התחזקות של הדולר בעקבות הודעת הריבית אנחנו קצת פחות בטוחים, לגבי ההמשך זה יהיה תלוי בעיקר בהתאוששות של הכלכלה האמריקאית לעומת האירופאית והתאוששות האינפלציה שם.
חברון מוסיף כי "גם אם הריבית לא תעלה השווקים יכולים לעלות. אי העלאת ריבית עשויה להיות טריקית ולהתפרש בשוק כחשש מקריסה או חולשה בכלכלה הגלובלית ולכן בתרחיש זה שכמובן אינו פסול לחלוטין, הפד יצטרך להיות מאוד רגיש לשווקים ולהסביר כי הריבית לא עלתה בעקבות עלייה ברמות הסיכונים המצויים כיום בכלכלה הגלובלית. הודעה מסוג זה, המשקיעים ייפרשו כחולשה של הבנק להעלות את הריבית ובסך הכל יאפשר חזרה להשקעה במניות. קשה להגדיר בדיוק מהו התרחיש שכולם חוששים ממנו אבל אפשר להגיד על פי התנהגות השווקים בשבועות האחרונים שכולם בעיקר חוששים. בשנים האחרונות השווקים היו לא פעם במצב הזה ותמיד יצאו ממנו, כאשר מה שעמד לנגד עיניהם של המשקיעים זו אלטרנטיבת השקעה עם תשואה עלובה באג"ח או שוק המניות שעשוי לספק תשואה כפולה ומכופלת. גם הפעם שוקי המניות מתומחרים בזול יחסית ומסוגלים לספק את הסחורה, אבל זה יהיה תלוי בעיקר במצב רוחם של המשקיעים."
ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב: "עיני העולם הפיננסי יהיו נשואות היום אל אמריקאית אחת – ג'נט ילן, נגידת הבנק המרכזי בארה"ב. הצפי הוא שהפד יקבל החלטה על העלאה של הריבית בשיעור של רבע אחוז, יוסיף שמצב הכלכלה משביע רצון והיא מתחזקת ובכך יסביר את העלאת הריבית, ויימנע מאינדיקציות ברורות על העלאות נוספות. המטרה של הפד היא לבצע את הצעד הראשון בדרך חזרה לכלכלה המוכרת והנורמאלית בה לכסף יש מחיר, עם מינימום זעזוע בשווקים. מכיוון והשווקים כבר הפנימו את ההעלאה הקרובה, עם מידה מסוימת של זהירות מצד הפד – העלאת הריבית הראשונה תעבור בשלום. השווקים עשויים אף להגיב בעליות משמעותיות על רקע סיום תקופת אי הודאות, ועוד יותר לאור הירידות החדות יחסית של שוק המניות הגלובלי מתחילת החודש בפרט ובארבעת החודשים האחרונים בכלל".
"בארץ, נגידת בנק ישראל צפויה להשאיר את הריבית על כנה. הורדת ריבית עשויה לשדר לחץ של בנק ישראל עקב המדד השלילי המפתיע והחריגה המשמעותית מיעד האינפלציה אל דפלציה, אם כי אנחנו מעריכים שירידות המחירים האלה נובעות בעיקר מאלמנטים חד פעמיים והמחירים יחזרו לפחות אל טווח שבין 0 ל-1%, שגם הוא נמוך מיעד האינפלציה של הממשלה. מי שיעשה את העבודה עבור בנק ישראל זה הפד שיתחיל להעלות את הריבית בארה"ב ויפתח את פער הריביות, שיעזור לדולר לעלות בערכו אל מול השקל, דבר שיסייע ליצואנים וגם יתרום לעליה נוספת במדד המחירים. השוק הישראלי יהיה רגיש, בהיעדר אירועים משמעותיים אחרים, לניואנסים של הסברי החלטת הפד ולתגובת השוק האמריקאי. אם הפד ינהג בחכמה, העלאת הריבית עשויה לסמן סיום תקופה של אי ודאות, התחלת תקופת יציבות וקריאה לשוקי המניות לחזור לתוואי של עליות".
FXCM ישראל: "החלטת הריבית של הבנק הפדרלי הערב צפויה לעורר תנודתיות רבה בשוק המט"ח"
לאחר שבימים האחרונים בשוק העדיפו לנקוט מעט זהירות לקראת ההחלטה, נתוני האינפלציה שפורסמו אמש, והיו הגבוהים ביותר מאז מאי 2014, החדירו שוב במשקיעים ביטחון כי הבנק הפדרלי יממש את הבטחתו ויעלה היום את הריבית.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מטפס לעבר 3.87 וזאת כאשר בשוק מתחממים לקראת אירוע השיא הערב, החלטת הריבית של הבנק הפדרלי בארה"ב. לאחר שבימים האחרונים בשוק העדיפו לנקוט מעט זהירות לקראת ההחלטה, נתוני האינפלציה שפורסמו אמש, והיו הגבוהים ביותר מאז מאי 2014, החדירו שוב במשקיעים ביטחון כי הבנק הפדרלי יממש את הבטחתו ויעלה היום את הריבית. למעשה, הבנק הפדרלי, שמאוד חרד ליציבות השוק הפיננסי ולסנטימנט המשקיעים, עלול להטיל את השוק לסחרור מסוכן אם שוב יהסס ויחליט לדחות את העלאת הריבית בעוד פגישה. מלבד שאלת העלאת הריבית, בשוק ינסו ללמוד מתוך הצהרת הבנק ומסיבת העיתונאים מה תוכניותיו של הבנק ל-2016, באיזה קצב הוא מתכוון לנרמל את הריבית ומהם הפרמטרים להמשך מדיניותו. ההחלטה הערב צפויה לעורר תנודתיות רבה בשוק המט"ח, אך יש לזכור כי מדובר בשבוע לפני חג המולד, והמשקיעים יעדיפו שלא להסתכן בחשיפת יתר רגע לפני שכולם פורשם לחופשתם".
מחלקת המחקר של פריים ברוקר: "מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול מספק היום באופן סופי את האישור להעלאת ריבית בארה"ב היום בערב. הפדרל ריזרב הצהיר בעבר כי כאשר האינפלציה תעלה – הריבית תעלה. הנתונים שפורסמו מצביעים כי קצב האינפלציה הוא הגבוה ביותר מאז מאי 2014. נתוני מאקרו אלו דחפו אתמול את הדולר למעלה מול האירו".
"הפוקוס של המשקיעים יתרכז ברמזים לגבי המשך המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב בשנה הקרובה שהם אף יותר חשובים מהחלטת הריבית עצמה. להערכתנו, היום בערב אחרי החלטת הריבית הדולר ייחלש מול המטבעות העיקריים בעולם – ובעיקר מול האירו. היעד שלנו הוא כי הדולר ייחלש לרמות שבהן שרר לפני הכרזת הריבית באירופה, דהיינו לרמה של כ-1.06 דולר לאירו".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.