נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דירוג קרנות השתלמות מעל מיליארד ש"ח בפברואר- פריזמה כנרת ראשונה דש השתלמות אחרונה

פריזמה כנרת, בנקאית לשעבר, שנרכשה על ידי פריזמה ועברה בשבוע שעבר לניהול פסגות, הגיעה למקום הראשון בדירוג תשואות קרנות ההשתלמות בפברואר. מעניין, כי דווקא בחודשיים האחרונים, לפני המכירה, מתאוששות קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של פריזמה ומגיעות למקומות הראשונים.

 

 
 

עדי בן יצחק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
13/04/2009

פברואר 2009: פריזמה כנרת – מקום ראשון בקרנות ההשתלמות הגדולות

בבחינת תמונת המצב בקרנות ההשתלמות בפברואר מתגלה תמונה דומה יחסית לקופות הגמל, כשבפרט בולטת העובדה, כי קרנות ההשתלמות וקופות הגמל של פריזמה מתבלטות לתקופה, לאחר שנה קשה, בהן נחשבו לכבשה השחורה של הענף.

קרן ההשתלמות כנרת, של פריזמה מזנקת

פריזמה כנרת, בנקאית לשעבר, שנרכשה על ידי פריזמה ועברה בשבוע שעבר לניהול פסגות, הגיעה למקום הראשון בדירוג תשואות קרנות ההשתלמות בפברואר. מעניין, כי דווקא בחודשיים האחרונים, רגע לפני המעבר הרשמי לניהול פסגות, מתאוששות קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של פריזמה ומגיעות למקומות הראשונים. נראה, כי הסיכונים שלקחו מנהלי הקופות והקרנות, שהובילו אותם לתחתית במהלך 2008, עמדו לזכותם בחודשיים אלה, כשהמצב בשוק השתפר, והצליחו להזניק את קרנות ההשתלמות וקופות הגמל של פריזמה לראש הטבלאות.

מאז תחילת השנה – אנליסט השתלמות מובילה את דירוג התשואות

בבחינת התשואות מאז תחילת השנה, מובילה אנליסט השתלמות כללי את קרנות ההשתלמות הגדולות. גם אנליסט לא הרהיבה, בלשון המעטה, בביצועיה בשנת 2008, וכעת, לאחר ההתאוששות שנרשמה בשוק ההון בחודשים האחרונים, גם היא מטפסת. בתחתית הטבלה נמצאת דש השתלמות עם תשואה של 0.03% בפברואר, ואילו בבחינת התוצאות מתחילת השנה ניצבת בתחתית אומגה השתלמות, קרן ההשתלמות של מנורה מבטחים והסתדרות המהנדסים, עם תשואה מצטברת של 3.60%.

המובילה של פברואר מפסידה בגדול בשלוש השנים האחרונות

חשוב לציין, כי אין לבחון את תשואת קרנות ההשתלמות על פני חודשים ספורים אלא לאורך זמן. ובבחינה כזו, עולה, כי דווקא אומגה השתלמות, בניהול מנורה מבטחים והסתדרות המהנדסים, הנמצאת במקום השני מהסוף בדירוג החודשי, היא זו שמובילה בשלוש השנים האחרונות עם תשואה של 6.96% (מרץ 2006 עד פברואר 2009). לעומת זאת, פריזמה כנרת, שהגיעה החודש למקום הראשון, רשמה בשלוש השנים האחרונות תשואה שלילית של 11.04% - התשואה הגרועה בתקופה זו מבין קרנות ההשתלמות הגדולות. 
דירוג קרנות ההשתלמות מעל מיליארד  שקל

דירוג קרנות ההשתלמות מעל מיליארד ש"ח:

דירוג פברוארשם הקרןגוף מנהלתשואה בפברוארתשואה מצטברת מתחילת השנהתשואה בשלוש השנים האחרונותיתרת נכסים לסוף תקופה 
1פריזמה כנרתפריזמה1.55%8.26%11.04%-4,265.70
2הלמן-אלדובי יהבית השתלמותהלמן אלדובי1.29%7.45%3.80%-1,499.30
3אנליסט השתלמות כלליאנליסט1.14%11.55%7.46%-1,365.50
4רעות-כלליתרעות1.02%5.66%12.37%1,511.90
5אקסלנס אסףאקסלנס0.78%6.09%1.18%1,364.70
6מגדל קהל השתלמותמגדל0.72%5.33%4.25%-6,758.80
7אקסלנס השתלמותאקסלנס0.66%7.31%4.13%-2,363.30
8אומגה קרן השתלמותמנורה מבטחים 0.63%3.60%6.96%1,889.30
9דש - השתלמותדש0.03%5.63%2.08%3,449.90

הנתונים נלקחו מתוך גמל נטהנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x