ציפורי לילה<<<>>> "פיתחתי שיטה להבין את הפסיכולוגיה התקשורתית עד כדי לרדת לרזולוציה של כל כתב שוק ההון"

עינב כהן, הבעלים של הפורטל "ישראל בורסה" בראיון לפאנדר.

 

 
עינב כהןעינב כהן
 

משה מימון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/02/2012

עינב כהן, הבעלים של הפורטל הפיננסי "ישראל בורסה", הוא עיתונאי בעשר שנים האחרונות, הוא התחיל ככתב מקומונים בתחומי מגזין ומוניציפאלי ומשם התקדם למגזין "פריזמה שוקי הון" עליה השלום ששם כתב בנושא שוק ההון.

לפני שלוש שנים התראיין עינב לתוכנית הבוקר של קובי מידן בערוץ 2 בנושא כתבה על שוק ההון שהעלה ב"זמן השרון" של מעריב.

הוא למד בקדחתנות את תחום שוק ההון מכל כיווניו, החל משיטות ניתוח מורכבות ועד ניתוחי דוחות של חברות.

עינב, מתי התחלת להתעניין בשוק ההון?

התחלתי להשקיע בשוק ההון עוד בהיותי בתיכון, לאחר שחבר גדול ממני סיפר לי שהרוויח אלף ש"ח במניות בתוך 3 ימים.  התלהבי, השקעתי את חסכונותיי ממשכורת שעשיתי בחופשת הקיץ בעבודתי ב"אופיס דיפו" והתחלתי להרוויח סכומים גדולים מאד לגילי.

כבר בבית הספר צחקו עלי שאני קורא עיתון כלכלה לפני עיתון הספורט...
שכולם שמחו בבית הספר שמכבי ת"א ניצחו שמחתי שמניית "עלית" (גם עליה השלום) עלתה ו"סידרה" לי עוד 500 ש"ח.

בצבא ,הייתי צמוד לסלולארי וטלפנתי לבנק בכל שעות היום על מנת לגלות מה עשו המניות, שרתתי במשטרה צבאית בכלא 6, והייתי עסוק ברוב שעות היום בקניית מניות בשירותים מבלי שהרס"ר ישמע מה אני  עושה.

באוניברסיטה בלימודי התקשורת, וכן בלימודי מאמן כדורסל בווינגייט, הייתי "הברוקר" של החבר'ה שבכל הפסקה התנפלו עלי כולם כולל המרצים על מנת לשאול במה כדאי להשקיע היום...."

מה גרם לך לעזוב הכל לפנות לתחום הפיננסי?

"עד לפני שלוש שנים שימשתי  כעיתונאי ומאמן כדורסל תוך כדי שאני מפתח שיטה חדשה למסחר במניות המבוססת על הבנת כלי התקשורת הכלכליים והפסיכולוגיה של המשקיע המבוססים על הידע שלי כעיתונאי".

מהי בעצם השיטה שלך על רגל אחת?

חייבים להבין כי התקשורת הפתוחה מכריעה היום הכל.
טענתי, כי בעבר היו "זקני הבורסה" הולכים לאיטם לבנק בבקר על מנת לשבת מול מסך המניות, דוחו"ת של "טבע" היו מתורגמים אחרי שלושה ימים במקרה הטוב והכל הלך לאט.

היום הידע הפיננסי בנוגע לשוק ההון נמוך מאד, התקשורת הפתוחה מוציאה כל דבר טוב או רע החוצה באופן מיידי ומהיר, ציבור שלם נחשף למידע ברגע-ופועל בהתאם בצורה אחידה.
הדבר גורם לכך שהסטיות תקן בבורסה לעולם יישארו מעתה גבוהות, וכן אין דבר כזה "מנייה סולידית" או "השקעה לטווח ארוך" כפי שטוענים בבתי ההשקעות.

פיתחתי שיטה להבין את הפסיכולוגיה התקשורתית עד כדי לרדת לרזולוציה של כל כתב שוק ההון, פתחתי את הפורטל "ישראל בורסה" במטרה ללמד את קהל הגולשים את השיטה שלו וכך אני עושה מידי לילה בניוזלטר מיוחד שאני שולח למנויים שלי".
לפורטל היה מטרה נוספת- ליצור אתר שגברת כהן מחדרה וגם משה איש עסקים מסביון ימצאו בו מכנה משותף...

האתר שעלה לפני שנתיים וחצי תפס תאוצה מהר מאד. קהל נאמן של כאלף אנשים ליווה את עינב לכל מקום בו הרצה, 50 אלף גולשים מבקרים באתר מידי חודש".
 
אתה הולך לישון רק לפנות בוקר. מדוע? שוק המניות נסגר הרבה לפני.

"תמיד אהבתי לחיות במתח גבוה, בחרתי בעיסוקים שאין בהם מנוחה שכל הזמן האקשן קורה כאן ועכשיו. שוק ההון מספק אולי את הריגוש הרב ביותר שיש היום בעולם וזה הולך ומחמיר- השינויים קיצוניים, עליות וירידות, פחד, פחד ואופוריה הם מנת חלקם של כל סוחר בשוק. אני מהשליש  שבוחרים לא ללכת לישון בלילה, בלילות אני "מנקה את השולחן" ומכין את הקרקע לקראת יום המסחר הבא בישראל ובארה"ב כדי להכין את המצע הכי טוב שאני יכול למאות מנויי הפורטל "ישראל בורסה", אני בודק את הסקטורים השונים, מנתח דוחות, עושה ניתוח טכני למניות ומנתח את כלי התקשורת הכלכליים בארץ ובעולם וזה אומר שלפני 5 לפנות בקר אני לא שם את הראש על הכרית"
 
יש עוד משקיעים כמוך?

"כמוני יש עוד הרבה, אלה שבחרו להקדיש את הליל כדי להכניס כסף במשך היום. אלה אנשים שמכורים לריגוש, לא רגועים, חייבים לאהוב לילה, סוחרים יומיים בבורסה שבאופן כללי מתקשים להירדם בשל האדרנלין שנמצא בגופם. הרגעים שהחבר'ה האלה יכולים לנתק את עצמם מהמחשב הוא רק כשהשוק לא פעיל. זה אומר בשעות הבקר המוקדמות עד השעה 10.00 בבקר שבו מתחיל המסחר בארץ. גם בימים שהכסף שלהם לא מושקע בבורסה הם מעדיפים להיות מחוברים למה שקורה. מדוע? כי הם מכורים. פשוט מאד".


קישור לפורטל הפורטל הפיננסי "ישראל בורסה" - https://israelbursa.co.il/


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x