לומברד אודייה || למרות ההבטחות – ביידן לא יוכל להעלות את מס החברות

סטפן מונייה מנהל ההשקעות של הבנק השוויצרי לומברד אודייה מתייחס להבטחות הבחירות של ביידן ביחס למציאות הכלכלית והפוליטית בארה"ב

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
סטפן מונייה צילום: לומברד אודייהסטפן מונייה צילום: לומברד אודייה

שנהב גולדברג
11/11/2020

לדברי מונייה:  "פיצול הקונגרס מסבך את המשימה לבנות קונצנזוס סביב גירוי פיסקלי נוסף ומגביר את ההסתמכות על מדיניות מוניטרית לתמיכה כלכלית. הרפובליקנים בסנאט צפויים להתנגד להוצאות שאפתניות ולחשוש לגירעון התקציבי של ארה"ב. בהתאמה, השווקים הקטינו את ציפיותיהם לתמריצים מחבילת גירוי כלכלית. אנו מאמינים כי חבילת הפיצויים למשק האמריקאי תהיה בין 500 מיליארד דולר לטריליון דולר בלבד. גירוי פיסקלי נמוך פירושו שהמדיניות המוניטרית תאלץ להיות רופפת לאורך זמן, מה שהופך את הבנק הפדרלי בארה"ב להשחקן המרכזי בהתאוששות כלכלת ארה"ב."

מונייה מוסיף: "אנו מאמינים שהממשל לא יוכל להעלות את מס החברות כל עוד הכלכלה עדיין פועלת בהיקף של 80-90 אחוזים משפעלה טרם משבר הקורונה. במהלך הקמפיין התחייב מר ביידן להעלות את מס התאגידים מ-21% ל-28%. ללא העלאת מס החברות, ביידן לא יוכל לקיים את הבטחות הבחירות שלו שהסתמכו על הכנסות בעקבות העלאת המס - מקומות עבודה, העלאת שכר המינימום, בניית עסקים מחדש, פרויקטים של תשתיות ותמיכה באנרגיה בת קיימא."

מונייה התייחס גם לפורטפוליו הנכסים: "בהעדר דחיפה כלכלית חזקה מהגירוי הממשלתי, התשואות ירדו, והן משקפות את קצב הצמיחה האיטי הצפוי. אנחנו צמצמנו את החשיפה שלנו לאשראי בתשואה גבוהה בארה"ב עקב התחזית לתמיכה פיסקלית נמוכה יותר בעסקים. אנו מגדילים את חשיפתנו לחובות של השווקים המתעוררים במטבעות מקומיים בהתבסס על התחזיות החיוביות לעלייה בסחר בינלאומי וכן על דולר אמריקני חלש יותר."