תיקון חוק שהתקבל לאחרונה משווה את ההסדרה החלה על תעודות סל כנכס מיועץ להסדרה הקיימת לגבי קרנות נאמנות. למרות הדמיון שבין קרן הנאמנות ותעודת הסל, קיים כיום שוני בהתייחסות החוק לבעלי רישיון בכל הקשור להוראות החלות עליהם ביחס לנכסים אלה. כך, למשל, על גורם "קשור" לתעודת סל חלות הוראות ניגודי העניינים הכלליות ואילו על מי שיש לו זיקה לקרן נאמנות חל הסדר רחב יותר, הקובע חובות גילוי מוגברות ביחס לניגוד העניינים האפשרי. שוני נוסף הוא שבעוד שמי שמשווק תעודות סל מנוע מלקבל תמריצים בעד שיווק הנכסים הללו, הרי שמשווק קרנות הנאמנות רשאי לקבל תמריצים בקשר לאותה פעילות עצמה. פערים אלה אינם מוצדקים נוכח הדמיון שבין המכשירים.
אחת התוצאות של התיקון תהיה שמי שיש לו קשר לתעודת סל מנוע מלעסוק בייעוץ השקעות ואם הוא מחזיק בחברה המנפיקה תעודות סל ומעוניין להמשיך לעסוק בייעוץ השקעות, יצטרך למכור את החזקותיו במנפיק תעודות סל לא יאוחר משנת 2013. הסדר זה דומה להוראה המקבילה ביחס להחזקת הבנקים בקרנות הנאמנות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.




