חו"ל
ארה"ב
•מדדי המניות בארה"ב ואירופה זינקו על רקע השתלטויות (Beckma Coulter ו-Pride International), האצת הצמיחה העולמית וירידת המתח במצריים שהפיחו אופטימיות בקרב המשקיעים. האג"ח ארה"ב ל-10 שנים ירדה (התשואה עומדת כעת על 3.65%) ואג"ח מצריים עלו, בעוד שהמטבע שלה נחלש. קרוב לשני שלישים מהחברות ב-MSCI World שדיווחו על רווחיהן הכו את התחזיות.
•ב-UBS מעריכים כי שיעור האבטלה עשוי לרדת עקב סיבות טכניות, שכן baby boomers ייצאו בקרוב מכוח העבודה ולן תתכן ירידה טכנית בשיעור האבטלה. כאשר שיעור כוח העבודה יורד וכעת הוא הגיע למינימום מאז 1984, המעסיקים צריכים ליצור פחות מקומות העבודה כדי להוריד את האבטלה. ל- baby boomers ימלאו 65 השנה ולכן נצפה לשינוי מבני ולא רק מחזורי בשוק העבודה.
אירופה
•הנגיד של הבנק המרכזי של לוקסמבורג מעריך כי הבנק המרכזי האירופי יעלה את שיעור הריבית במידה ויתרבו הסימנים למעגל שני של לחצי האינפלציה. לעת עתה, סבורים בבנק כי האינפלציה הנוכחית הינה זמנית והקצב ישוב ל-2%. יחד עם זאת, אינם פוסלים את האפשרות של האצה מעבר ליעד נוכח ההרחבות המוניטאריות בעולם.
•מדד מחירי הדיור באנגליה זינק לשיא של החצי השנה האחרונה כאשר פחות ופחות בעלי הדירות הציעו אותן למכירה ובכך תרמו לצמצום ההיצע. לאחרונה, מחירי הדיור משדרים אותות מעורבים – הדד מתנדנד בין היעדר ההיצע לבין התמתנות הביקושים על רקע ירידה בסנטימנט הצרכנים נוכח הריסון הפיסקאלי.
אסיה
•מדדי המניות באסיה רשמו תנודתיות לאחר פרסום הנתונים החיוביים שלNational Australia Bank ומנגד, נתונים מאכזבים של החברות הטכנולוגיות בטייוואן. במבט כללי, מציינים המשקיעים, הדוחות מסביב לעולם ובעיקר בארה"ב, משרים אופטימיות.
•החשבון השוטף של יפן התרחב בחודש דצמבר, כאשר עלייה בביקוש העולמי תכה בייצוא. הגידול בעודף תורם "עושר" שמזין את החוב הלאומי של המדינה, על אף הורדת דירוג האשראי לאחרונה על ידי S&P לראשונה ב-9 השנים האחרונות.
ישראל
•מבנק ישראל נמסר כי יתרות מטבע החוץ הסתכמו לסוף חודש ינואר 2011 בסך 73,408 מיליוני דולרים, גידול בסך 2,488 מיליוני דולרים לעומת סוף החודש הקודם.
•משרד האוצר הנפיק אתמול 1,250 מיליוני ₪ ע.נ. באג"ח ממשלתית ל-9 ו-5.6 שנים לפדיון גויס 300 ו250 מיליוני ₪, כאשר התשואות נסגרו על 5.08% ו-4.55% בהתאמה ויחסי הכיסוי עמודו על 4.8 ו4.4. 250 מיליוני ₪ ע.נ. גייס האוצר בריבית משתנה ל-9.3 שנים. תשואת האיגרת עמדה על 2.6%.
•בצמודת מדד הונפקו 200 מיליוני ₪. האג"ח שהוצעה הייתה עם 2.4 שנים לפדיון ונסגרה בתשואה של 0.15%. יחס הכיסוי עמד על 5.7. בממשלתית קצרה – חצי שנה לפדיון הונפקו 250 מיליוני ₪ - תשואה ממוצעת של 2.59% והביקושים היו פי 7 גדולים מההיצעים.
נכתב ע"י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

רינת אשכנזי 


