נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מדד S&P500 יקר - מה כדאי להיות עכשיו, שורי או דובי ?

הערכת השווי של ה-S&P 500 נמצאת הרבה מעל הממוצע לטווח ארוך שלו - כלל לא זולה, אבל הכול תלוי בהשקפה של המשקיעים לגבי השנים הקרובות

 

 
Photo American Stocks Engdao Wichitpunya Dreamstime.comPhoto American Stocks Engdao Wichitpunya Dreamstime.com
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/01/2024

בכל מקום מדברים על כמה גבוהים מחירי המניות כרגע. ואם נודה באמת, הן אכן יקרות אבל זה לא בהכרח אומר שצריך להתרחק. מניות יקרות עדיין עשויות להוות ערך טוב לתיק ההשקעות. כדי להחליט אם אכן הן עשויות להוות ערך טוב, אפשר לשאול את עצמנו כמה שאלות פשוטות כדי לקבל תמונת מצב ולקבל החלטות דיי מושכלות. 

המדד עלה כמעט פי 20 מהתחזיות לצמיחת הרווחים של האנליסטים - והגיע מעל הממוצע ארוך הטווח שלו של פי 17 בערך. אז לא פלא שחלק מהאנשים מתייחסים למניות בארה"ב כיקרות מדי. העניין הוא שזה לא כזה פשוט. 20 השנים הבאות ייראו אחרת מה-20 שנים הקודמות. לכן כדאי שהמשקיעים צריכים לאמץ גישה של טווח ארוך יותר ולהבין איך נראה העתיד.

יחס PEG קדימה של S&P 500, לאורך זמן. מקור: macrotrend

במקום לנסות לחפור כדי להבין איך יכולים להיראות שני העשורים הבאים, אפשר לשאול כמה שאלות שקשורות לעתיד השווקים ולענות עליהן תוך שימוש בשכל הישר כדי להבין עם עצמנו מה העמדות שלנו ובהתאם לכך, לקבל החלטות. במילים אחרות, צריך לקבל החלטה האם אתה שורי או דובי לגבי השווקים בארה"ב.

אז ככה: אם אתה חושב שהאינפלציה תרד לאט למטה מכאן וחושב שכלכלות ימנעו ממיתון, ושהבינה המלאכותית תגביר את הפרודוקטיביות הכלכלית בשנים הבאות, ואתה מאמין שהכלכלות יכולות להתמודד היטב עם ריביות גבוהות יותר, ושבסה"כ חברות אמריקאיות יראו צמיחה ברווחים שלהן בשנים הקרובות לפחות בהתאם לממוצע ארוך הטווח שלהן של 7% - אז אתה כנראה שורי.

אך אם התשובות לרוב השאלות הנ"ל הן "לא" אז אתה כנראה דובי.

לשוריים שבנינו, אנחנו יכולים להסיק שהערכת שווי לא אמורה להפריע לעליות נוספות בשוק המניות בארה"ב. למעשה, אפשר אפילו לקחת את הנרטיב החיובי הזה צעד קדימה - לזרוק את העובדה שרווחי החברות בארה"ב הוכיחו את עצמם כעמידות בצורה יוצאת דופן ושאולי הערכות השווי צריכות להיות אפילו גבוהות יותר ממה שהן.  כי בכל זאת, קחו בחשבון שלפי תחזיות האנליסטים בוול סטריט הרווח של S&P 500 אמור לגדול ב-12% השנה, הם יכולים גם לטעות...אך באותה מידה הם יכולים גם שלא לטעות.

בנוסף, בתהליך השיקולים הכולל אפשר לבדוק את יחס ה-P/E של S&P 500 עם תחזית הרווח הממוצע לחמש שנים שזה נקרא יחס PEG (מחיר לרווח לצמיחה) והוא יכול להיות דרך שימושית להעריך במהירות אם ה-P/E שאתה משלם עבור המדד (או מניה) שווה את הצמיחה שאתה עשוי לקבל . כמובן שככל שיחס ה-PEG נמוך יותר, כך הערך טוב יותר. ושוב, אם האנליסטים צודקים (וזה אם גדול מאוד) אז כנראה שהמדד לא מתומחר בצורה מוגזמת, לפחות, לא בהשוואה ל-30 השנים האחרונות בערך.

לדובים שבנינו, הכל מובן..ובהחלט יש גם סבירות שהאינפלציה לא תצנח פתאום למטה, ושחלק מהכלכלות לא יצליחו להימנע  ממיתון, ושהצמיחה של חברות ברווחים לא תעמוד בקצב העבר. זה גם נכון ששימוש ביחסי PEG כדי להצדיק הערכות שווי יכול להיות מסוכן. (הבאנו כאן את ה-PEG רק כדי להציב את יחס ה-P/E לפרספקטיבה ולא כדי לבסס עליו טיעון שלם או להתבסס אך ורק עליו).

אז איך לגשת לשוק האמריקאי כרגע?

נתחיל בכך שכולנו מסכימים עם העובדה שהמניות אינן זולות, אך כמו תמיד השאלה היא מה הולך לקרות בעתיד ואיך להכין את תיק ההשקעות בהתאם לכך.

למי שיש השקפה שלילית על העתיד (מכל סיבה שהיא) סביר להניח שירצה לנהוג בזהירות, לגוון בין מחלקות נכסים ואזורים שונים, ולהתמקד ביעדים ארוכי הטווח. אבל מה שבאמת חשוב במשך עשרות שנים הוא צמיחה ברווח, ויש סיכוי טוב שהצמיחה ברווח תהיה הגונה.

אך אם יש לך ראייה חיובית יותר לגבי העתיד, אתה כנראה חושב שאמנם המניות אינן זולות, אבל גם לא יקרות מדי. (לפחות, לא מספיק כדי לגרום לנו להימנע מהן) משקיעים שוריים רואים את התחזית הכלכלית כדיי טובה, ומצפים שחברות אמריקאיות ימשיכו להניב צמיחה ברווח הקרובה לממוצע ארוך הטווח ושבינה מלאכותית תיתן את הטון יחד עם שפע הזדמנויות.

לסיום, ראוי לציין שלפי הנתונים, ה-S&P 500 הגיע לשיא P/E של כ-25x בשנת 1999, ומאז המגזר הטכנולוגי פרץ פי 50. לא נתחיל לעשות תחזיות על סמך הערכות שיא, אבל הבינה המלאכותית היא רק בת שנה והאינטרנט בזמנו דרבן שוק שורי... ובסופו של דבר הייתה בועה במניות הטכנולוגיה ב-1999. זה משהו שמאז לא קרה או חזר על עצמו. בינתיים. חומר למחשבה...

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל קניה/מכירה/החזקה של מניות אמריקאיות. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

x