מומחי הבנק השוויצרי לומברד אודייר התייחסו בסקירתם השבועית להצגה של ממשלת בריטניה החדשה בראשות הלייבור את התקציב הראשון שלה מאז עלייתה לשלטון ביולי. התקציב, שהוכן בהתאם להבטחות הבחירות, כולל השקעות נרחבות בשירותים ציבוריים ובתשתיות, כמו גם חוקים ברורים בנוגע למיסוי ולהוצאות הציבוריות. הצעדים החדשים כוללים העלאת מס רווחי הון והגדלת התרומה של מעסיקים לביטוח הלאומי, כאשר ההכנסות הנוספות יממנו את ההשקעות הציבוריות המתוכננות.
המדיניות הפיסקלית החדשה צפויה לתמוך בצמיחה כלכלית, במיוחד בסקטורים כמו אנרגיה ירוקה, תחבורה ותשתיות, וכן בשירותי הבריאות הלאומיים (NHS) — המעסיק הגדול בבריטניה. בנוסף, העלאות המס נועדו למתן את ההשפעה האינפלציונית, כך שלמרות ההשקעות הנרחבות, האינפלציה צפויה להישאר נמוכה יחסית.
במקביל, ירידה בלתי צפויה באינפלציה בחודשים האחרונים אפשרה לבנק המרכזי של בריטניה להקל את המדיניות המוניטרית ולהתחיל בהורדת ריבית. צפויות הורדות ריבית נוספות עד לשיעור של 2.5% בטווח הארוך. על רקע זה, האג"ח הבריטיות נשארות אטרקטיביות, במיוחד בהשוואה לאג"ח ממשלתיות אחרות.
עם זאת, בכל הנוגע לשוק המט"ח, קיימת זהירות ביחס לשטרלינג, שנראה כנתמך כעת על ידי משקיעים ספקולטיביים, העלולים להפחית את השקעתם אם אכן יימשכו הורדות הריבית. ביחס למניות הבריטיות, שמסתמכות בעיקר על הכלכלה הגלובלית, ההערכה היא שהפוטנציאל לרווח במקומות אחרים גבוה יותר.