לומברד אודייר: למרות אי הודאות הצריכה האמריקאית נותרת יציבה

הפד צפוי להמתין עם הפחתות הריבית עד להגברת הודאות ולבצע לאחר מכן שתי הפחתות עד לרמה של 4%

 

 
למרות אי הודאות הצריכה האמריקאית נותרת יציבה / תמונה: Dreamstimeלמרות אי הודאות הצריכה האמריקאית נותרת יציבה / תמונה: Dreamstime
 

לומברד אודייר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/04/2025

אי-הוודאות סביב מדיניות הסחר של הממשל האמריקאי יוצרת חוסר בהירות כלכלית, שמאטה את קצב ההשקעות של חברות אמריקאיות. רבות מהן דוחות החלטות השקעה עד שתתבהר התמונה, אך הצריכה בארה״ב נותרת יציבה הודות לשוק עבודה חזק. בהתאם לכך, התחזית לצמיחת התוצר האמריקאי בשנת 2025 עודכנה כלפי מטה – מ־2.4% ל־1.8%. שיעור האבטלה עלה אך נשאר נמוך היסטורית, כאשר קצב הפיטורים יורד ושיעור העוזבים מרצון נמצא בעלייה. השכר עלה בקצב שנתי של 4% בחודש פברואר – קצב שמרמז על אינפלציה התואמת את יעד הבנק הפדרלי.

בהמשך השנה ייתכנו השפעות אינפלציוניות זמניות כתוצאה מהטלת מכסים. התחזית היא שמדד ההוצאה לצריכה פרטית – המדד המועדף על הפד – יתייצב ברמה ממוצעת של 2.7% בשנת 2025. במצב כזה, ייתכן שהבנק הפדרלי יבחר להמתין עם הפחתות הריבית עד לירידה ברמת אי-הוודאות, ולאחר מכן יבצע שתי הפחתות שיביאו את הריבית לרמה של 4%

ביפן, התחזית הכלכלית נותרת יציבה, למרות שארה״ב צפויה להטיל מכסים על יצרניות הרכב היפניות, ששליש מייצואן מופנה לשוק האמריקאי. הטלת מכסים עלולה להכביד על נתוני היצוא ברבעון או שניים ולהפחית בין 0.3 ל־0.5 נקודות אחוז מהתוצר. עם זאת, הפגיעה צפויה להתקזז באמצעות צריכה פרטית חזקה, הנתמכת בעלייה בשכר הריאלי. סבב המשא ומתן השנתי על שכר, שהסתיים בעלייה של 3.84% בשכר הבסיס (לעומת 3.70% בשנה שעברה), מחזק את ההערכה הזו.

הבנק המרכזי של יפן הותיר את הריבית ללא שינוי במרץ, מתוך זהירות לנוכח סיכונים חיצוניים ובעיקר בשל עליית התשואות באג"ח הממשלתיות היפניות. עם זאת, אנו מעריכים שחלק ניכר מהחששות יתפוגגו עד ליולי, במיוחד אם תחזיותינו לצמיחה חיובית ואינפלציה יתממשו, והמכסים מארה״ב יישארו ברמה סבירה. בתרחיש כזה, אנו צופים ששיעור הריבית יועלה פעמיים נוספות – ביולי ובדצמבר – עד לרמה סופית של 1%.
 

x