מניות: חזרה הדרגתית לשווקים המתעוררים ולסין
Schroders מביעה אופטימיות מחודשת כלפי מניות בשווקים המתעוררים, בעיקר בזכות היחלשות הדולר האמריקאי, מהלך שמיטיב עם שווקים אלה ומגביר את זרימת ההון לכיוונם. התחזית לגבי סין עודכנה ל"חיובית", בעקבות שינוי מגמה של ממשלת סין לעבר חדשנות טכנולוגית, עידוד הצריכה המקומית ורפורמות כלכליות פנימיות.
בארה״ב האופטימיות נשמרת, אך באופן מאוזן יותר. שוק עבודה הדוק ממשיך לתמוך בשוק המניות, אם כי סיכוני האינפלציה ומדיניות המכסים של ממשל טראמפ יוצרים עננה כבדה של אי-ודאות. Schroders מזהירה מפני סיכון לטלטלות בטווח הבינוני, במיוחד עם חידוש עימותי הסחר מול סין.
אירופה (ללא בריטניה) זוכה גם היא לעמדה חיובית מצד שרודרס על רקע התחזקות הכלכלה הגרמנית, הוצאות ביטחוניות גוברות ושורת צעדים פיסקאליים המהווים רוח גבית. מנגד, בריטניה ויפן נותרות בדירוג נייטרלי – בבריטניה בשל צפי לצמיחה איטית ואינפלציה עיקשת, וביפן בשל היעדר מנועי צמיחה פנימיים משמעותיים.
אג"ח: זהירות לנוכח סביבת ריבית תנודתית
בתחום האג"ח, Schroders מציגה גישה שמרנית יותר. אג"ח ממשלתיות ברוב שווקי העולם נותרות בדירוג נייטרלי, זאת לאחר תיקון בשוק שהביא את התשואות לרמות מתונות יותר. עם זאת, אג"ח קונצרניות בדירוג השקעה (Investment grade credit) בארה"ב נמצאות בעמדה שלילית מצד שרודרס, זאת בשל הערכות גבוהות מדי ורגישות לריבית, שהופכות את הסגמנט לפגיע. אג"ח בדירוג השקעה באירופה נותרו בעמדה נייטרלית מצד שרודרס, זאת למרות שעדיין קיימת פרמיית שווי לעומת ארה"ב, כשהערכות השווי והמרווחים בכל זאת התהדקו.
בצד החיובי, Schroders שדרגה את תחזיתה לאג"ח מקומיות בשווקים מתעוררים, שנחשבות לאטרקטיביות יותר מהשקעה באג"ח במדינות מפותחות, זאת תוך יצירת גיוון בחשיפה הגיאופוליטית. כמו-כן, ביחס לאג"ח ממשלת ארה"ב בשרודרס נותרים ניטרליים בעקבות התיקון האחרון והעלייה בתשואות האג"ח, וכשהמודלים להערכת השווי מצביעים על כך שהאג"ח בארה"ב מוערכות בצורה הוגנת.
סחורות: זהב ומתכות תעשייתיות במגמת עלייה, שוק האנרגיה צפוי להיחלש
בזירת הסחורות ניכרת תחושת זהירות בתחום האנרגיה. Schroders צופה ירידה במחירי הנפט על רקע חידוש ההיצע מצד +OPEC ותום עונת החורף בארה"ב, מה שעלול לפגוע במחירי הגז הטבעי ולייצר לחץ כלפי מטה. מנגד, הזהב זוכה לדירוג חיובי, כאשר הביקוש מצד בנקים מרכזיים – ובראשם הבנק המרכזי הסיני – מתגבר, במיוחד בתקופות של אי-ודאות גיאופוליטית.
גם בתחום המתכות התעשייתיות, התחזית חיובית: תת-השקעה רבת שנים בענף יוצרת מחסור מתמשך, וגל ההתאוששות בפעילות התעשייתית הגלובלית עשוי להזרים רוח גבית לסקטור.
מטבעות: חוסר ודאות דוחף להתחזקות האירו, חולשה בדולר וביואן
בזירת המטבעות, Schroders מעדכנת את תחזיותיה בהתאם למתחים הגלובליים. הדולר האמריקאי הורד לדירוג נייטרלי עקב העלייה באי-הוודאות ממדיניות הנשיא טראמפ ומספר המופרז של הורדות הריבית שכבר מתומחרות בארה"ב. מנגד, האירו שודרג לדירוג חיובי, בשל תוכניות תמרוץ נרחבות מצד גרמניה ושיפור בציפיות הצמיחה בגוש האירו.
היואן הסיני נותר בדירוג שלילי, בשל חשיפה גבוהה לעימותי סחר ותחזיות לפיחות נוסף. גם הפרנק השווייצרי נופל בדירוג, בעקבות ירידה בצורך במטבעות בטוחים ותחזיות להיחלשותו על רקע צעדי הבנק המרכזי.
ב-Schroders מדגישים כי בעידן של תנודתיות ואי-ודאות – מאינפלציה ועד מתחים גיאופוליטיים - הצלחה טמונה בגישה גמישה, אקטיבית, מגוונת ודינמית, המוכנה להגיב לשינויים בזמן אמת.