נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הראל מגבילה גיוסים בכספיות

שוק הכספיות ממשיך להשתנות, לאחר העלאת דמי הניהול במיטב, החליטה הראל כמו אקסלנס לפניה להגביל את היצירות בקרנות הכספיות.

 

 
 

מערכת פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
31/07/2011

בפרוייקט שביצע עיתון FUNDER, והמתפרסם בימים אלו באתר, דובר על דמי הניהול האפסיים בקרנות הכספיות. הוצגו עמדות בעד ונגד, ואחת הטענות היתה שדמי ניהול אפסיים יהרגו את התחרות בקרנות הכספיות שכן מדובר בדמי ניהול הפסדיים לגופים המנהלים. עיקר ההפסד נובע מעמלת ההפצה שחלה בקרן ושעומדת על 0.125%.

אסמכתא לבעייתיות שבדמי הניהול ההפסדיים היתה הגבלת הגיוסים באקסלנס, ולאחר מכן העלאת דמי הניהול בקרנות הכספיות של פסגות ומיטב. מיטב ליוותה את העלאת דמי הניהול בקרנות הכספיות שלה, במכתב ליועצי ההשקעות אשר ניסה למנוע פדיונות בקרנות אלו. לפי נתונים לא רשמיים, העלאת דמי הניהול בכספיות של מיטב לא יצרה גל של פדיונות, אולם עדין אין נתונים מלאים על חודש יולי.

היום הודיעה הראל פיא כי היא מגבילה את הגיוסים בקרנות הכספיות שלה. ההגבלה לגיוסים נוספים תהא בקרן הראל פיא כספית פלטינום (70 מליון יחידות), הראל פיא פק"מ כספית (50 מליון יחידות), הראל פיא כספית ש"ח (95 מליון יחידות השתתפות).


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x