רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו: "הבעיה של מחירי הדיור איננה חודש כזה או אחר.צריך לראות את מגמת מחירי הדיור לא על בסיס חודש אחד, אלא על ציר של יותר משנה שבה נגיד בנק ישראל מתעקש שלא להוריד את שער הריבית ומדמה את סכנת האינפלציה, כביכול, כמו לדמות צל הרים להרים. אין לי צל של ספק כי אם היה מוריד בהדרגה את שער הריבית, אזי גם מחירי הדיור היו מתמתנים, גם הקבלנים היו משלמים הרבה פחות על מימון פרויקטים וכנ"ל, כמובן נוטלי המשכנתאות"!
צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת מ. אביב: "אין לי צל של ספק שהגורם המרכזי שיצר עליית מחירי דיור מאז אירועי 7 באוקטובר קשור למחסור הקריטי ב-80 אלף עובדי בנייה, עובדה שגורמת להאטה משמעותית בביצוע פרויקטים ובכך גם הולך ומצטמצם היצע הבנייה ונוצרים ביקושים כבושים על ידי הציבור הרחב, מה שגורם לעליית מחירים מידי חודש. ברור שאם תפתר בעיית העובדים החסרים המצב יתחיל להשתנות לטובה!".
אדריכלית מיכל שרבט, המתמחה בתכנון תב"ע, התחדשות עירונית ועירוב שימושים: "האקס פקטור היחידי שיוכל לשבור את תקרת הזכוכית של 50 אלף התחלות בנייה לשנה יכול להיות רק התחדשות עירונית שבפוטנציה עשויה להגיע לתוספת של עוד כמיליון יחידות דיור לפחות על פני 20 השנים הקרובות. ברור גם שאם יושם דגש על שימושים מעורבים, מגמה זו רק תתחזק ותלך ותביא סוף סוף יציבות לשוק הדיור!".
אמיר רוזנבלום, יועץ ניהול ואחזקת מבנים ונכסי משקיעים ובעלי עידן ש.נ.י: "המיתוס שכביכול המשקיעים הם אלה שגורמו במהלך השנה האחרונה לזינוק במחירי הדיור, התנפץ לחלוטין במהלך השנה וחצי האחרונה שבהן אחוז המשקיעים, כולל משקיעי חו"ל, היה נמוך במיוחד. אדרבה, אם הממשלה ויתר מקבלי ההחלטות יילכו לקראת המשקיעים, שוק הדיור רק יפרח וישגשג, זאת דווקא תוך שמירה על יציבות המחירים!"