אפל ואמזון היכו את הציפיות אך התחזיות אפרוריות

אפל ואמזון פרסמו תוצאות חזקות מהצפוי ביום חמישי במסחר המאוחר, אך עם תחזיות זהירות המצביעות על כך שהן מרגישות את השינוי בשטח

 

 
אפל ואמזון / קרדיטים בתמונהאפל ואמזון / קרדיטים בתמונה
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2025

אפל ואמזון שתיהן היכו את הציפיות הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווחים, וזאת למרות כל החששות לגבי מכסים שמדאיגים את כולם. 

אמזון

עסקי הענן והפרסום של אמזון עמדו בציפיות – אך יחד עם זאת, על רקע הסיכונים המתמשכים בעניין הסחר, החברה פרסמה דיווח שלילי. הרי בסופו של יום מה שמעסיק את המשקיעים זו השאלה מה הלאה.. וכאן התמונה פחות מעודדת.

החברה צופה שהרווח ברבעון הנוכחי לא יעמוד בציפיות של האנליסטים בול סטריט. היא מעריכה שהמכירות ברבעון זה יהיו בין 159 מיליארד דולר ל-164 מיליארד דולר, המייצגות צמיחה של 7% עד 11%. אנליסטים ציפו ל-160.9 מיליארד דולר. ניכר שסוגיית המכסים נמצא במוקד עיקרי בקרב משקיעים ברבעון זה. אמזון ניצבת בפני חשיפה משמעותית למכסים של טראמפ, בעיקר דרך יחידת הקמעונאות שלה. אמזון רוכשת חלק מהמוצרים מסין, שספגה מס אגרסיבי של 145%.

המכירות בחטיבת הענן של אמזון היו מעט מתחת לתחזיות הקונצנזוס, וסימנו את הרבעון השלישי ברציפות של פספוס בהכנסות. הכנסות AWS צמחו ב-17% במהלך הרבעון, זה קצב איטי יותר מתחזיות האנליסטים. ברבעון שעבר, המכירות בחטיבה זו גדלו ב-18.9%.

בנוסף, הצמיחה בחטיבת הענן של אמזון - למרות שהייתה יציבה ועמדה על 17%, הייתה האיטית ביותר שלה בשנה, מה שמעורר מחדש שאלות מוכרות לגבי הפיכת הבינה המלאכותית למקור רווח ולגבי הביקוש לשירותי ענן.

תחום הפרסום היה נקודת אור בדו"ח. המכירות בחטיבה עלו ב-19% לעומת השנה הקודמת והגיעו ל-13.92 מיליארד דולר ברבעון, זה שקף קצב צמיחה מהיר יותר מזה של עסקי הקמעונאות המרכזיים של אמזון.

אפל

אפל מכרה הרבה אייפונים, מק ואייפדים, אך המכירות שלה בסין ירדו מעט מהתחזיות יחד עם המכירות בחטיבת ה"שירותים" הרווחית ביותר שלה. במילים אחרות, חטיבת השירותים שכוללת את iCloud  Apple Music   ועסקאות רישוי איכזבה מעט וצמחה פחות מהשנה שעברה.

יש לציין החברה גיוונה את שרשרת האספקה שלה, דבר שההנהלה שמחה להדגיש – החברה כבר קונה כמחצית מהאייפונים לארה"ב מהודו, ואת רוב המוצרים האחרים שלה לארה"ב מווייטנאם, שם המכסים נמוכים יותר מאשר מסין. וזה אומר שיותר אייפונים המיועדים לארה"ב מיוצרים כעת בהודו. זה יתרון גדול: אפל כבר מתכוננת לעלויות מכסים חדשות של 900 מיליון דולר ברבעון הזה. אז זה לא מפתיע שהיא עובדת קשה כדי לשכנע את המשקיעים לעמוד לצד החברה: החברה הגדילה את תוכנית רכישת המניות החוזרת שלה ב-100 מיליארד דולר והגדילה את הדיבידנד הרבעוני שלה ב-4%.

למרות הלחצים, אפל רשמה עלייה במכירות האייפון, האייפד והמק בעוד שתחום המוצרים הלבישים ירד. אפל גם דיווחה על רווח נקי של 24.78 מיליארד דולר, עם רווח למניה של 1.65 דולר. עם זאת, היא דחתה את השקת חלק מתכונות הבינה המלאכותית של סירי שתוכננו לשנה הזו, בטענה שהן עדיין לא עומדות ברף האיכות הרצוי.

מניית החברה ירדה בכ-4% במסחר המאוחר, בין היתר על רקע דבריו של המנכ"ל טים קוק, שבדומה לאמזון גם הוא ציין שקשה מאוד לחזות את השפעת המכסים מעבר ליוני.  
 


מניות אפל ואמזון לאחר פרסום דוח הרווחים. גרף מאת TradingView


הרבה סובב סביב הסיכויים להטלת מכסים אך לא רק..

שבעת המופלאות מרגישות את הלחץ מכל כיוון - ומסי יבוא חדשים הם רק חלק מזה. אמזון חווה כמה היטלים חדשים שפוגעים ברווחים על מוצרים תוצרת סין השולטים בשוק הצד השלישי שלה אבל היא גם דיי חוששת מפגיעה פוטנציאלית בהכנסות מפרסום ובהוצאות ענן. וכאילו שכל זה לא מספיק, לאמזון ולשאר חברות הטכנולוגיה יש עוד הרבה דברים לדאוג לגביהם: תיקי הגבלים עסקיים וסיכונים גיאופוליטיים צצים ברחבי העולם. וזה מעמיד למבחן את הנחות הצמיחה שעליהן נשענות ההערכות הגבוהות של החברות ה"מופלאות" ושל מדד S&P 500 בכללותו.

לסיום, יחד עם כל הנ"ל ולמרות שהיום (שישי, 2 במאי) מניות אפל צונחות בכ-2.8% במסחר המוקדם בראייה רחבה יותר, לאור הרחבת הייצור של אפל להודו ווייטנאם, חוסן שרשרת האספקה של החברה עשוי לעמוד היטב בכל שינוי גיאופוליטי עתידי, כך שאפשר לצפות להתאוששות פוטנציאלית ככל שיתקדמו שיחות הסחר בין ארה"ב לסין.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.

x