נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

ירידות למרות יום החופש בוול-סטריט - סקירת בורסות יומית

אצלנו, הרבה מאוד יושבים ועומדים קרוב לגדר. מחכים לתחילת המערכה בעזה כנקודת התחלה לסיום המלחמה. וגם, מחכים לראות אם הבטחת הורדות הריבית תתגשם בפועל... וול-סטריט בחופשה אבל תכניס לשבוע של נתוני תעסוקה כאשר הטכנולוגיה מקרטעת

 

 
סקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstimeסקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstime
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/09/2025

קרנות הנאמנות המקומיות

עוד יום של ירידות במניות ועליות בדולר. לכן, ללא הפתעה גדולה, זה מה שקרה בקרנות הנאמנות: חיוב יומי: דולר ותיק השקעות גמיש (?), כאשר בחלק החיוב החודשי העניין זהה לחלוטין בגלל שאנו בראשון לחודש חדש! בחיוב השנתי אין שינוי: בנקים וקצת ביטוח... בחלק השלילי היומי-חודשי: בנקים בבלעדיות (יום שני ברציפות...) כאשר השנתי מצביע על הדולר והאג"ח הקונצרני שלו.

 

הבורסה

ארה"ב: מיד נאמר: אין מסחר היום (01-09) בארה"ב עקב חופשת "יום העבודה" (Labor Day). לכן, נישאר עם מה שנאמר בסקירה של אתמול בה תיארנו את השבוע הקרוב בתחומי נתוני המקרו (שבוע תעסוקה) ומה שראוי ואולי צפוי. נציין רק את הדבר הבא: רבים מאוד חושבים שהורדות ריבית מצד הפד יהיו סוג של תרופה לחולשה היחסית של השוק לאחרונה. אנו נטיל קצת ספק בכך.

הסיבה לכך היא שלפנינו צונאמי של גלגול חוב על ידי חברות שונות וככל שהריבית תהיה נמוכה יותר זה יקל עליהם בהלם הכרוך במעבר בין תשואות קרובות לאפס (עד 2021) ומה שהחברות האלו יצטרכו לשלם עכשיו למשקיעים בחוב שלהן. אבל, זה לא פותר את עניינן הסנטימנט ואת התמחור השמיימי. חוץ מזה, עבור הכלכלה האמיתית, כנראה ש-0.25% ואף 0.50% לא ישנו בהרבה את הרגלי הצריכה והיזמות. להשתמע עם פתיחת המסחר מחר (02-09).

תל-אביב: למרות שאין מסחר היום בארה"ב בגלל חופשת Labor Day, הבורסה שלנו החליטה ללכת לכיוון השלילי. בדרך כלל, אנו חיוביים במזנים חגים שבהם אין הכוונה מצד וול-סטריט. החולשה הייתה בעיקר בחלק הפיננסי של השוק: הבנקים (1.04%-) והביטוח (2.44%-). למרות שיש מניות שעלו יפה (כמו אל-על (5.73%) אין מנוס מלחשוב שיש כרגע נטייה שלילית בהחלט בשוק המניות הישראלי. לפחות בסקטורים שהיו המובלים העיקריים.

יש לזכור שהזרים כבר הראו סימני מימוש רווחים במשך תקופה ארוכה וזה ניכר הן במניות האהובות עליהם והן בדולר. בכל מקרה, זה המצב כרגע ויש לקחת בחשבון שככל שתתארך התחלת שלב ההכרעה ועל ידי כך גם סיומה של אותה הכרעה, ההנחה היא שתדמיתה של ישראל תלך ותחמיר בעולם ויכולת העמידה הפסיכולוגית של חלק מן המשקיעים שהיו מן התומכים הגדולים שלנו בעלייה הגדולה באפריל תקטן משמעותית והם כבר יחשבו פעמיים לפני הכנסת כסף חדש למקומותינו.

עבור הטווח הארוך מאוד, המשוואה עדיין נוטה לכלכלה ישראלית מצוינת ומלאת הזדמנויות חדשות אם המלחמה תסתיים כפי שאנו רוצים שהיא תסתיים. הבעיה היא שסימני החולשה בארה"ב עם התארכות העימות אצלנו מייצר "שטח מת השקעתי" עבור רבים וטובים. אולי הורדות הריבית בחו"ל וכאן ישנו משהו לטובה...
 


במבט מהיר על מצב מדד ת"א 125, אנו מזהים קושי גדול לעבור את רמת ההתנגדות הגדולה סביב 3150. מנסים זאת פעם שלישית, וכרגע, ללא הצלחה. זה חיוני להמשך כי אם לא עולים אז יורדים כאשר 2940 תהיה המבחן התמיכתי המיידי.

 

פעילות המוסדיים בת"א 35

עבור ה-31-08-2025 (כל הכמויות במיליוני שקלים): ביום ראשון היה דבר מעניין במיוחד: ירידות שערים עם מחזור כללי גדול יחסית עבור כל מניות ת"א 35 (738.6 מיליוני שקלים) מול פעילות מוסדית זעומה יחסית: קניות: 124.8, מכירות: 181.7 => נטו: 56.9-. זה אומר שהציבור היה הפעיל וזה אף פעם לא קנה מידה מצוין לשוק. המניות שנמכרו הכי הרבה היו: לאומי (28.4-) ופועלים (31.7-) כאשר המניות שנקנו הכי הרבה היו הפניקס (6.4) והראל השקעות (6.5).

 

סיכום קרנות הנאמנות המקומיות

 

עולות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

1.69%

קסם אקטיב דולר פי 3

1.55%

דולפין תיק השקעות גמיש

0.50%

 

עולות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

1.69%

קסם אקטיב דולר פי 3

1.55%

דולפין תיק השקעות גמיש

0.50%

 

עולות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

139.93%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

138.95%

אי.בי.אי. מחקה ת"א-ביטוח

105.57%

 

יורדות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

-3.19%

מיטב בנקים פי 3

-3.18%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

-3.15%

 

יורדות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

-3.19%

מיטב בנקים פי 3

-3.18%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

-3.15%

 

יורדות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

-21.97%

קסם אקטיב דולר פי 3

-21.13%

הראל (!) קונצרני דולרי ללא מניות

-4.68%

 

סיכום קצר של מה שקרה בבורסה

מדדים

 

 

 

ת"א-125

-0.54%

ת"א-35

-0.53%

ת"א-90

-0.55%

ת"א גלובל-בלוטק

0.19%

ת"א-SME60

-0.30%

ת"א-פיננסים

-1.75%

ת"א-נדל"ן

-0.64%

ת"א-מעלה

-0.77%

ת"א-צמיחה

-0.52%

ת"א בנקים-5

-1.04%

 

 

ת"א-125

 

 

 

פלרם

7.53%

אלקטריאון

6.59%

אל על

5.73%

ארית תעשיות

5.33%

נייס

3.11%

אלקטרה נדלן

3.05%

פורמולה מערכות

2.84%

 

 

מנורה מב החז

-4.45%

אלקו

-4.45%

כלל עסקי ביטוח

-3.97%

פלסאון תעשיות

-3.83%

עמרם

-3.48%

קנון

-3.47%

דלק רכב

-3.12%

 

 

ת"א-SME60

 

 

 

מיטרוניקס

8.38%

אלקטריאון

6.59%

אלטשולר שחם פנ

3.81%

קמהדע

3.35%

נובולוג

3.21%

להב

2.11%

מגדלי תיכון

1.97%

 

 

ויתניה

-3.39%

ארד

-3.08%

פמס

-2.78%

קרדן נדלן

-2.78%

אורביט

-2.70%

ארי נדלן

-2.63%

אנליסט

-2.47%

 

 

ת"א All-Share

 

 

 

מטריסלף

10.11%

וילק

10.07%

מיטרוניקס

8.38%

פלרם

7.53%

כלל ביוטכנו

7.51%

אלקטריאון

6.59%

אל על

5.73%

 

 

רבל

-11.31%

אקסל

-8.96%

לוינסקי עופר

-5.72%

קליל

-5.02%

מנורה מב החז

-4.45%

אלקו

-4.45%

כלל עסקי ביטוח

-3.97%

 


תמונה: Dreamstime
 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x