דולר-שקל (USDILS) – גרף שבועי

(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)
בסוף אפריל, נכנס מהלך הירידות לתנופה גדולה, ונרות שליליות עוקבות שטפו את מחיר המטבע האמריקאי מול השקל הישראלי. ראו את הרצף האדום בירידה... אוקי, יש כסף זר שנכנס מהאקזיטים למיניהם. אבל, הרבה מאוד מן ההשפעה השלילית על הדולר מגיעה מן הצורך להמיר דולרים להשקעה בבורסה המקומית. השיחות עם איראן והתקווה לסיום המלחמה כולה, כאשר מתנהלים גם מגעים ושיחות לשלום בינינו ובין לבנון, הביאו לחלק גדול מהזרים המהססים לקחת עמדה ברורה: למכור דולרים ולקנות מניות ונכסים מקומיים.
לא במחירי מציאה כל כך אבל עדיין ניתן לקנות משהו שכנראה יהיה יותר יקר בטווח הבינוני ויותר. בכל אופן, טכנית, 3.05-3.06 היה האזור שבו הדולר יכול היה לחזיר מלחמה שערה. אבל, זה לא קרה ושבירת 3.08 הביאה הרבה אנשים מהססים (כמו אלו שהיססו עבור המניות) לקחת עמדה ברורה ולעשות שורט על הדולר-שקל או למכור את המטבע עצמו.
זה כמובן הזין את ה"חיה" וגרם להתדרדרות נוספת ומחמירה עוד יותר.... תאמרו: ומה עם הייצוא הישראלי שאנו חיים לא מעט ממנו? ייצוא שמכניס דולרים המומרים לשקלים כדי לבצע ולתת מענה לצורכי עובדי החברה השונים.
התשובה פשוטה למדי: לייצוא אין עכשיו אפוטרופוס ברור, גם לא אצל בנק ישראל בירושלים. אגב, מספיק לראות שהתעלה היורדת ממשיכה להיות האלמנט הטכני השולט בתנועת המטבע האמריקאי במקומותינו. עבור החיוביים: אתם חייבים לדאוג לעצירה המפולת ולחזרה מעל 3.0 הפסיכולוגית כל כך.
היורו (EURUSD) והדולר גלובלי (DXY) גרף יומי:

(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)
גם כאן ישנה תנועה משמעותית לטובת היורו מול הדולר האמריקאי. אבל, המומנטום נמוך בהרבה מול מה שראינו בדולר מול השקל. הסיבה היא שהמחזור הכללי של הפעילות בארץ נמוך מאוד יחסית לפעילות של מטבע עיקרי, וכל המערכה מתנהלת בתוך הדשדוש הרחב מאוד שבין 1.19 ו-1.14. תאמרו: האם הכלכלה האמריקאית עדיין מנפיקה נתוני מקרו טובים יחסית למקובל כיום בעולם? והתשובה היא כן אבל.
הבעיה היא שגידול הוצאות הביטחון, וגם גידול ניכר בחוב הלאומי, גורמים ל"חנק" מסוים של הסקטור הפרטי והדולר האמריקאי מתחיל להיות קצת מנודה. נאמר לזכותו של היורו שהוא הצליח לעבור את 1.16 ואת 1.18 בואכה: 1.195. כמה זמן ירצו המשקיעים לתת עדיפות לבעלי היוזמה הזו... טכנית, אנו כבר רגילים לנעשה ביורו: מגיעים לאזור הגבוה ומפחדים שמשהו יקרה שיוריד את היורו. טכנית, אין הרבה מה לחדש ורק מעבר מעל 1.19 יביא לנו גורם מפתיע חדש!
לידיעת הקוראים:
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.
במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27א (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל[email protected]. בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

מבט על הדולר שלנו וחברו הבינלאומי / קרדיט: אילוסטרציה – AI


