איתי קרמר, מנהל השקעות אלטרנטיביות וטכנולוגיה בפועלים אקוויטי: ״אסטרטגיית ההשקעה של פועלים אקוויטי מושתתת על זיהוי של וקטורים טכנולוגיים בעלי פוטנציאל לשינוי פני השוק, כאשר תחום המחשוב הקוונטי ניצב כיום בחזית המדעית והעסקית העולמית. כניסתנו לסגמנט ה-Deep-Tech דרך ההשקעה ב-Quantum Art הינה מהלך מתוכנן שנועד לתת מענה לביקושים העתידיים לכושר מחשוב קוונטי. אנו מוצאים ערך עסקי ולאומי רב בתמיכה בחברה המפתחת פתרון Full-Stack "כחול לבן" מובהק - מהחומרה ועד התוכנה אשר צמח בלב האקו סיסטם הישראלי. פועלים אקוויטי גאה להעניק רוח גבית פיננסית למצוינות המדעית המקומית, אנו רואים בצעד זה אבן דרך חשובה במטרה לבצר את מעמדה של הטכנולוגיה הישראלית בליבת המרוץ הקוונטי הגלובלי."
פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק הפועלים, בהובלת ליאת חזות מודיעה על השקעה של כ-7 מיליון דולר (כ-22 מיליון ש"ח) בחברת המחשוב הקוונטי הישראלית Quantum Art. ההשקעה בוצעה כחלק מסבב הגיוס Series A של החברה, אשר הורחב לאחרונה לסכום כולל של 140 מיליון דולר לאור ביקוש גבוה מצד משקיעים גלובליים ומוסדיים, זאת בזמן שהחברה מתקדמת לעבר מערכות קוונטיות מסחריות בהיקף רחב.
Quantum Art, שנוסדה כספין אוף ממכון ויצמן למדע, מפתחת בנס ציונה מחשב קוונטיFull-Stack (חומרה ותוכנה) המבוסס על טכנולוגיית יונים לכודים (Trapped-Ions). החברה פועלת באמצעות צוות פיתוח ישראלי, המקדם ארכיטקטורה ייחודית המאפשרת להרחיב את מספר קיוביטים ללא פגיעה בביצועים, זהו אחד האתגרים הגדולים ביותר בתחום מחשוב הקוונטי כיום.
המימון החדש ישמש להאצת הפיתוח של Perspective, מערכת רב-ליבתית עם 1,000 קיוביטים של Quantum Art, אשר נועדה לאפשר מחשוב קוונטי בקנה מידה מסחרי. בנוסף, ההון יתמוך במפת הדרכים של החברה להרחבה מסיבית של מספר הקיוביטים, באמצעות פיתוח טכנולוגיות
אופטיות מתקדמות וקידום הארכיטקטורה הדו-ממדית, וכן בהאצת פעילות הפיתוח העסקי הגלובלית. השקעה זו מהווה דריסת רגל משמעותית של פועלים אקוויטי בסקטור המחשוב הקוונטי, ומשקפת את האסטרטגיה של הבנק לזיהוי טרנדים טכנולוגיים פורצי דרך בשלבי צמיחה מוקדמת ותמיכה במצוינות מדעית ישראלית.

Quantum Art הישראלית / קרדיט: אילוסטרציה – AI


