
קרדיט: אילוסטרציה – AI
עונת הדוחות של הרבעון השני של 2026 מתקרבת לסיומה, והתמונה המצטיירת ממנה חיובית באופן יוצא דופן. אחרי שנים שבהן וול סטריט דיברה על מהפכת הבינה המלאכותית בעיקר במונחים של השקעות עתידיות, הוצאות הון ופוטנציאל, ברבעון הנוכחי אפשר כבר לראות יותר ויותר את התוצאה בדוחות הכספיים עצמם.
נכון ל-7 באוגוסט, 88% מחברות מדד S&P 500 כבר פרסמו את תוצאותיהן לרבעון השני. מתוכן, לא פחות מ-86% עקפו את תחזיות האנליסטים לרווח למניה – הרבה מעל הממוצע של 78% בחמש השנים האחרונות ושל 76% בעשור האחרון. אם הנתון יישמר, מדובר בשיעור החברות המכות את התחזיות הגבוה ביותר מאז הרבעון השני של 2021.
אבל אפילו הנתון הזה אינו מספר את כל הסיפור.
לא רק “Beat” קטן – החברות עוקפות את התחזיות בפער עצום
לפי FactSet, החברות שכבר דיווחו מציגות במצטבר רווחים הגבוהים ב-29.2% מהתחזיות. לשם השוואה, ההפתעה הממוצעת בחמש השנים האחרונות עמדה על 7% בלבד.
אם המספר הנוכחי יישמר עד תום עונת הדוחות, זו תהיה הפתעת הרווח החיובית הגדולה ביותר מאז ש-FactSet החלה למדוד את הנתון ב-2008.
עם זאת, כאן דרושה הסתייגות חשובה: Alphabet ואמזון תרמו חלק חריג מהמספר בגלל רווחים חשבונאיים גדולים מהשקעות. בנטרול שתי החברות, שיעור ההפתעה יורד מ-29.2% ל-10.9% – אבל גם זה עדיין גבוה משמעותית מהממוצעים ההיסטוריים.
כלומר, גם לאחר שמנקים את שתי החריגות הגדולות, זו עדיין עונת דוחות חזקה מאוד.
רווחי ה-S&P 500 מזנקים ב-50.4%
הנתון המרשים ביותר הוא קצב הגידול ברווחים.
קצב הצמיחה המשולב – תוצאות בפועל של החברות שכבר דיווחו יחד עם התחזיות לחברות שטרם דיווחו – עומד כרגע על 50.4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בסוף יוני התחזית עמדה על 23.1% בלבד.
אם שיעור של 50.4% יישמר בתום העונה, יהיה זה קצב צמיחת הרווחים הגבוה ביותר של S&P 500 מאז Q2 2021. אפילו בנטרול Alphabet ואמזון, הצמיחה מגיעה לכ-32%.
והעוצמה אינה מוגבלת לסקטור אחד: 10 מתוך 11 הסקטורים במדד מציגים צמיחה ברווחים, ושמונה מהם מציגים צמיחה דו-ספרתית.
הנתון שאולי חשוב יותר: ההכנסות צומחות ב-15%
רווח יכול לעלות בגלל קיצוץ בעלויות, רכישה חוזרת של מניות או אירועים חשבונאיים. לכן, כדי להבין את מצבו האמיתי של המגזר העסקי, כדאי להסתכל גם על השורה העליונה.
ושם התמונה חזקה.
76% מחברות S&P 500 שדיווחו עד כה עקפו את תחזיות ההכנסות, לעומת ממוצע של 70% בחמש השנים האחרונות. ההכנסות גבוהות במצטבר ב-3.2% מהתחזיות.
חשוב מכך, קצב הצמיחה המשולב בהכנסות המדד עומד על 15% YoY. אם יישמר, יהיה זה קצב הצמיחה הגבוה ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2021.
כל 11 הסקטורים של S&P 500 מציגים כרגע צמיחה בהכנסות, וחמישה מהם צומחים בקצב דו-ספרתי.
זה כבר הרבה יותר קשה להסביר באמצעות “הנדסה פיננסית”. החברות פשוט מוכרות יותר.
ה-AI עובר משלב ההבטחות לשלב ההכנסות
כאן נכנסת לתמונה מהפכת הבינה המלאכותית.
בשנים 2023–2025 אחת השאלות הגדולות בוול סטריט הייתה מתי מאות מיליארדי הדולרים שמושקעים בשבבים, מרכזי נתונים, שרתים, רשתות חשמל ומודלי AI יתחילו לייצר החזר כלכלי.
Q2 2026 מספק לפחות חלק מהתשובה.
ה-AI יוצר למעשה שרשרת כלכלית שלמה: ענקיות הענן רוכשות כוח מחשוב; יצרניות השבבים מוכרות מעבדים ומאיצים; חברות networking מוכרות את התשתית המחברת ביניהם; מרכזי הנתונים דורשים חשמל, קירור וציוד; וחברות תוכנה מתחילות למכור מוצרי AI ללקוחות ארגוניים.
Reuters תיארה השבוע את רווחי החברות האמריקאיות ככאלה שכבר נמצאים כמעט 60% מעל המגמה ארוכת הטווח, כשה-AI הוא גורם מרכזי לכך. האנליסטים, לפי הסקירה, צופים כרגע צמיחה של יותר מ-27% ברווחי S&P 500 ב-12 החודשים הבאים, בהובלת ענקיות הענן וחברות השבבים.
AMD, Broadcom, Meta, Tesla ו-Alphabet – המספרים מתחילים לדבר
הדוגמאות שעליהן דיברנו קודם ממחישות היטב את התופעה. המספרים הבאים הם צמיחת הכנסות YoY – כלומר Q2 2026 לעומת Q2 2025, ולא צמיחה לעומת הרבעון הקודם.
חברה הכנסות Q2 2026 צמיחת הכנסות YoY
AMD 11.5 מיליארד דולר +50%.
Broadcom 22.2 מיליארד דולר +48%.
Meta 60.8 מיליארד דולר +28%.
Tesla 28.2 מיליארד דולר +26%.
Alphabet — +24%.
ServiceNow 3.99 מיליארד דולר +24%.
הנתונים מבוססים על דיווחי החברות. AMD דיווחה על הכנסות שיא של 11.5 מיליארד דולר, 50% יותר משנה קודם, כאשר פעילות ה-Data Center כבר היוותה 58% מהכנסות החברה.
Broadcom הציגה 48% צמיחה בהכנסות ל-22.2 מיליארד דולר, ובמקביל צופה שהכנסות השבבים הקשורות ל-AI יצמחו ביותר מ-200% YoY ברבעון הבא.
Meta הגיעה ל-60.8 מיליארד דולר, עלייה של 28%. Alphabet דיווחה על 24% צמיחה בהכנסות.
גם Tesla אכן מאשרת בדוח הרשמי את המספר שהופיע בתמונה שבדקנו: 28.2 מיליארד דולר הכנסות – עלייה של 26% YoY.
ServiceNow צמחה ב-24% לכמעט 4 מיליארד דולר, אבל במקרה שלה יש נתון שממחיש אפילו טוב יותר את המונטיזציה של AI: פעילות ה-AI של החברה חצתה ברבעון מיליארד דולר בערך חוזים שנתי (ACV).
כלומר, לא מדובר רק באנבידיה. ההשפעה מתפזרת לאורך שרשרת הערך.
ומה אומרים ב-Wall Street Journal וב-Bloomberg?
הסיקור העולמי כבר משקף את שינוי הטון.
ה-Wall Street Journal הגדיר היום את עונת הדוחות ככזו של “Blockbuster Earnings”, וקושר בין התוצאות החזקות לבין שיאי המדדים בוול סטריט. העיתון מצביע בין היתר על AI כאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים, לצד רווחים חזקים מאוד גם בסקטורים אחרים.
הסיקור של Wall Street Journal על עונת הדוחות?
Bloomberg מציגה תמונה דומה, אך עם ניואנס חשוב: סביבת הרווחיות היא מהחזקות שנראו בעשורים האחרונים, והיא כבר מתרחבת מעבר לקבוצה המצומצמת של מניות ה-AI. לפי Bloomberg Intelligence, סביבת הרווחים החזקה ביותר מזה כ-25 שנה מתרחבת מעבר למובילות ה-AI, כאשר הצמיחה ברווחים הופכת רחבה יותר.
Bloomberg Intelligence – תחזית הרווחים למחצית השנייה של 2026?
עם זאת, Bloomberg מדגישה גם שהמילים “AI” לבדן כבר אינן מספיקות כדי להבטיח עלייה במניה. המשקיעים נעשו בררנים יותר ומחפשים הוכחות להכנסות, לרווחיות ולתשואה על ההשקעות העצומות בתשתיות.
אפילו דוחות מצוינים כבר לא תמיד מספיקים
וזה אולי הפרדוקס המעניין ביותר של עונת הדוחות.
התוצאות כל כך חזקות – והציפיות מחברות ה-AI עלו כל כך גבוה – שגם חברה שמציגה צמיחה פנומנלית יכולה לראות את מנייתה יורדת לאחר הדוח.
ה-WSJ הצביע בדיוק על התופעה הזו אצל חברות השבבים: AMD, למשל, פרסמה מכירות שיא וצמיחה של 50%, ובכל זאת המניה נפגעה לאחר הדוחות, משום שהציפיות של המשקיעים כבר היו גבוהות במיוחד.
זהו הבדל חשוב בין ביצועי החברה לבין ביצועי המניה.
חברה יכולה להציג רבעון מצוין – ועדיין לרדת אם השוק ציפה לרבעון אפילו טוב יותר.
רבעון שני 2026: אולי הרבעון שבו ה-AI התחיל להצדיק את החשבון
בשנים האחרונות הוויכוח סביב הבינה המלאכותית התרכז בעיקר בשאלה אחת: האם ההשקעות האדירות – שבבים, מרכזי נתונים, חשמל, רשתות ושרתים – באמת יחזירו את עצמן?
הרבעון השני של 2026 עדיין אינו נותן תשובה סופית. הסכומים המושקעים עצומים, והסיכון של השקעת יתר בהחלט קיים. Reuters אף מזהירה כי אם הכלכלה של מרכזי הנתונים החדשים לא תעמוד בציפיות, קצב צמיחת הרווחים הנוכחי יהיה קשה לשימור.
אבל נכון לעכשיו, המספרים הולכים בכיוון ההפוך מהטענה שה-AI הוא רק בועה של ציפיות.
88% מה-S&P 500 כבר דיווחו; 86% מכים את תחזיות הרווח; ההכנסות במדד צומחות בכ-15%; הרווחים בקצב משולב של 50.4%; וכל 11 הסקטורים מציגים צמיחה בהכנסות.
וכשבאותו רבעון AMD צומחת ב-50%, Broadcom ב-48%, Meta ב-28%, Tesla ב-26%, Alphabet ו-ServiceNow ב-24% – קשה להתעלם מהעובדה שחלק מהחברות הגדולות והמשפיעות בעולם נמצאות שוב בקצבי צמיחה המזכירים חברות צעירות בהרבה.
ייתכן ש-Q2 2026 ייזכר כרבעון שבו השאלה בוול סטריט החלה להשתנות: פחות “כמה כסף יעלה ה-AI?” ויותר “כמה כסף ה-AI כבר מייצר?”.

רבעון ה-AI / קרדיט: אילוסטרציה – AI


