סיכום חודש אפריל 2012
בית ההשקעות מיטב ממשיך בסיקור החודשי של תשואות תעשיית קופות הגמל על בסיס מודל שפיתח. מודל זה מסוגל לתת אומדן מקורב מאוד לתשואות שהשיגו בממוצע קופות הגמל בשוק מיד עם סיום החודש החולף בלא שיהיה צורך להמתין לנתונים המתפרסמים ע"י קופות הגמל עצמן, מאוחר יותר, בדרך כלל באמצע החודש.
הערכת מיטב היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הגדולות (כמו גדיש, עוצמה, תמר, קה"ל, כנרת) המהוות כשליש מתעשיית קופות הגמל וההשתלמות, יציגו באפריל 2012 תשואה נומינלית (ברוטו) משוקללת חיובית של 1.0%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע בין תשואה של 0.6% לעד תשואה של 1.5%.
עליות השערים בארץ, בעיקר באפיק המנייתי ובאפיק הקונצרני, אולם גם באפיק הממשלתי פעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות החודש. לעומת זאת, בשוק המניות בחו"ל נרשמה מגמה מעורבת עם נטייה שלילית.
בשוק המניות בארץ נרשמו עליות שערים: מדד ת"א 25 עלה ב-3.5% (חלק ניכר מזה בזכות מניה אחת – מלאנוקס), מדד ת"א 75 עלה ב-2.4% ומדד ת"א 100 עלה בשיעור של 3.3%. מדד יתר 50 עלה בשיעור חד של 6.9%.
גם באפיק האג"ח הקונצרני נרשמה מגמה חיובית חזקה: מדד התל בונד 20 עלה ב-2.2%, מדד התל בונד 40 עלה ב-1.7% ומדד התל בונד 60 עלה ב-1.9%. אגרות החוב הלא מדורגות עלו בכ-2.0%.
בניגוד למגמה בארץ, שוקי המניות בעולם רשמו מגמה מעורבת: בארה"ב נרשמה מגמה מעורבת: מדד ה-S&P ירד ב-0.4%, מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.5% ומדד הנאסד"ק ירד ב-1.6%. באירופה נרשמה מגמה שלילית: ה-DAX הגרמני ירד ב-1.7%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-5.0% וה-Eurostoxx 50 ירד בשיעור של 6.0%. ביפן נרשמה מגמה שלילית והניקיי ירד ב-5.9%. כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
מדד אגרות החוב הממשלתיות הצמודות למדד עלה ב-0.9%. בחינת תשואותיהן על פי התפלגות טווחי הפדיון שלהן מראה, שהאג"חים לטווח של 2–0 שנים עלו ב-0.5%, האג"חים לטווח של 5–2 שנים עלו ב-0.7% והאג"חים לטווח של 5 שנים ומעלה עלו ב-1.2%.
מדד אגרות החוב הממשלתיות השקליות הלא צמודות (שחרים) עלה החודש בשיעור של 0.4%. השחרים הקצרים לטווח של 2–0 שנים עלו ב-0.3%, השחרים הבינוניים לטווח 2-5 שנים והשחרים הארוכים לטווח של 5 שנים ומעלה עלו ב-0.4% כ"א. המק"מים עלו ב-0.2% והגילונים עלו ב-0.3%.
תשואות אפיקי השקעה עיקריים ב-% אפריל-12 מדד ת"א 25 3.50% מדד ת"א 100 3.30% מדד כללי של אג"ח ממשלתיות 0.60% מדד כללי של אג"ח צמודי מדד ממשלתיים 0.90% מדד כללי של אג"ח קונצרניות צמודות מדד 2.00% שינוי השקל ביחס לדולר 0.5 (פיחות) מלוות קצרי מועד 0.20% שחר 0.40% גילון 0.30%
סיכום מתחילת השנה: ינואר-אפריל 2012
תשואה חיובית לקופות הגמל: %5.0
מתחילת השנה, נרשמה תשואה משוקללת חיובית של כ-5.0% בקופות הגמל. לתשואות החיוביות תרמו בעיקר עליות השערים שנרשמו בשוקי המניות בארץ ובחו"ל.
שוקי המניות בעולם הציגו עליות שערים מרשימות: בארה"ב: מדד ה-S&P עלה ב-10.7%, מדד הדאו ג'ונס עלה ב-7.5% בעוד שהנאסד"ק עלה בשיעור תלול של 16.6%. גם באירופה נרשמו עליות שערים: ה-DAX הגרמני עלה ב-15.6%, ה-CAC הצרפתי עלה ב-2.7% וה-Eurostoxx 50 עלה בשיעור של 0.6%. באסיה נרשמו עליות שערים חזקות: הניקיי עלה ב-13.4% וההנג-סנג עלה ב-14.7%. כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
גם שוק המניות בארץ הציג עליות שערים נאות, כאשר מדד ת"א 25 עלה מאז ראשית השנה בשיעור של 7.3%, מדד ת"א 75 עלה בשיעור של 14.4%, מדד ת"א 100 עלה בשיעור של 9.0% ומדד יתר 50 עלה בשיעור של 10.0%.
באיגרות החוב הקונצרניות נרשמה מגמה חיובית מתחילת השנה: מדדי תל בונד 20, 40 ו-60 עלו בין 3.6% ל-4.2% כ"א. אגרות החוב הקונצרניות שאינן מדורגות (ואין להן מדד) עלו בממוצע ב-9.5%.
באגרות החוב הממשלתיות נרשמה תשואה חיובית בשיעור של 1.4%, כאשר אגרות החוב הצמודות למדד (גלילים) עלו ב-2.1% ואגרות החוב השקליות (שחרים) עלו בשיעור מתון יותר של 0.9%.
בחינת תשואותיהן של אגרות החוב השקליות על פי התפלגות טווחי הפדיון שלהן מראה, שהשחרים הקצרים לטווח של 0-2 שנים עלו ב-0.9%, השחרים לטווח של 2-5 שנים עלו ב-1.0%, והשחרים לטווח של 5 שנים ומעלה עלו ב-0.7%. המק"מים עלו ב-0.8% והגילונים עלו ב-2.0%.
באגרות החוב הממשלתיות הצמודות למדד נרשמה עלייה בשיעור של 2.1%. בחינת תשואותיהן על פי התפלגות טווחי הפדיון שלהן מראה, שהאג"חים לטווח של 0-2 שנים עלו ב-1.9%, האג"חים לטווח של 2-5 שנים עלו ב-2.2% והאג"חים לטווח של 5 שנים ומעלה עלו ב-2.7%.
בהתאם לכל אלה, תעשיית קופות הגמל צפויה להצביע על תשואה משוקללת חיובית של 5.0% מתחילת השנה.
נכתב ע''י אבי ברקוביץ,
מיטב בית השקעות
מסמך זה הוכן על-ידי מיטב בית השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת מוצר פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב בית השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב בית השקעות ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות. מיטב בית השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב בית השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





