חו"ל
ארה"ב
• ארה"ב שהייתה המוקד של משבר האשראי העולמי שמחק 37 טריליון משוקי המניות בעולם, היא זו שמובילה את שוקי המניות בחזרה. מדד הדאו ג'ונס הצטרף למדד של דנמרק שהיה הראשון מתוך 45 השווקים הגדולים בעולם לשוב לשיאים של טרום המשבר. ארבע שנים אחרי התחתית, מדדי המניות בשווקים אלו נמצאים בכ-27% מתחת לשיא.
• הקמעונאים, התעשייה והבנקים הובילו את ההתאוששות משוק הדובים החזק ביותר מאז 1930 ו-10 טריליון $ חזרו לערך שוק המניות מאז ההתאוששות. בעוד שמדד הדאו ג'ונס כמעט הכפיל את עצמו מאז השפל לפני 4 שנים, התמחור שלו נותר ב-19% נמוך יותר מהשיאים הקודמים וב-14% נמוך יותר מהממוצע של 20 השנים האחרונות.
• הבנקים בארה"ב צפויים להחזיר למשקיעים כ-41 מיליארד $ ב-12 החודשים הקרובים, הסכום הגדול ביותר מאז 2007, כאשר הרגולטור אישר כי לבנקים הון בהיקף מספיק כדי לעמוד בזעזוע פיננסי נוסף. הבנקים כמו סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה ירכשו בחזרה כ-26.4 מיליארד $ במניות, 14.5 מיליארד $ ישולמו דרך דיבידנד. התשלומים חייבים לקבל את אישור הפד.
אירופה
• הקנצלרים של גרמניה אנגלה מרקל פונה למזרח בחיפוש אחר תכנית שתגדיל את תחרותיות גוש האירו. גרמניה מחפשת את שיתופי הפעולה עם פולין ועם שאר המדינות במזרח אירופה, בעיקר כקואליציה נגד אנגליה שמביעה רצון לצאת מהאיחוד האירופי ולבודד את לונדון כמרכז פיננסי עצמאי.
• מרקל קוראת למדינות להצטרף לניסיון של גרמניה ולהוריד את עלויות העבודה (כפי שעשתה בשנות ה-2000), זאת במטרה לעודד השקעות באזור שירדו דראסטית על רקע המשבר. ההתקרבות היזומה למזרח אירופה בולטת על רקע חילוקי הדעות הכלכליים בין צרפת לגרמניה – ראש ממשלת צרפת ציין כי הדיונים על התחרותיות אינו הנושא הפוליטי העיקרי שעומד על הפרק.
אסיה
מדדי המניות באסיה רשמו עליות על רקע נתוני מנהלי הרכש של ענף השירותים בארה"ב, וכן הציפייה כי הבנקים המרכזיים ימשיכו בתכניות ההרחבה ועידוד הצמיחה. מדד ה-ISM בארה"ב הגיע ל-56 מ-55.2 בינואר והיצואניות באסיה פתחו בראלי. בסין, הממשלה החדשה הצהירה כי תשקוד על רפורמות תומכות צריכה פרטית (רשת ביטחון סוציאלית, בריאות), הכול כדי להגיע לצמיחה מאוזנת יותר.
מאת: רינת אשכנזי
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





