נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סיכום חודשי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות >> תעשיית קרנות הנאמנות גייסה מתחילת השנה סכום אדיר של 50 מיליארד ₪

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/12/2013

"שיא כל הזמנים"- תעשיית קרנות הנאמנות גייסה מתחילת השנה סכום אדיר של 50 מיליארד ₪, מתוכם, 30 מיליארד ₪ נותבו לקרנות המסורתיות

בחודש נובמבר הקרנות המסורתיות רשמו גיוסים של כ-4.9 מיליארד ₪, בדומה לחודש אוקטובר. עם זאת, הקצב היומי בנובמבר (20 ימי מסחר בלבד) מייצג שיא בקצב היומי של הגיוסים.

נמשכת הנהירה לקרנות אג"ח מעורבות 10/90, 20/80, 25/75 וכדומה.

קרנות אג"ח כללי ואג"ח קונצרני אחראיות לכ-95% מכלל הגיוסים לקרנות המסורתיות מתחילת השנה, עם כ-28.6 מיליארד ₪, זאת בהמשך לגיוסים של כ-3.25 מיליארד ₪ בחודש נובמבר.

למרות התשואות הנאות של מדדי המניות, חלה החודש ירידה של יותר מ-20% בקצב הגיוסים לקרנות המנייתיות1 , לאחר שגייסו כ-770 מיליון ₪.

קרנות אג"ח כללי בראש המגייסות מבין הקרנות המסורתיות. זאת לאחר, שגייסו החודש כ-2.8 מיליארד ₪-  ירידה של יותר מ-10% בקצב הגיוסים היומי לעומת חודש קודם

עלייה של כ-30% בקצב הגיוסים לקרנות אג"ח קונצרני, שהסתכמו בכ-450 מיליון ₪, מתוכם כ-230 מיליון ש"ח, המהווים כ-50% מכלל הגיוסים בקרנות אג"ח קונצרני נותבו לקרנות המחקות.

האפיק השקלי במגמה מעורבת- הקרנות הכספיות איבדו כ-1.4 מיליארד ₪ בנובמבר ומנגד, הקרנות  השקליות גייסו בסיכום חודשי כ-490 מיליון ₪ בדגש על קרנות מק"מ פלוס ושקל קצר- ירידה של כ-25% לעומת החודש הקודם.

 שינוי מגמה באג"ח מדינה- קרנות אג"ח מדינה סיכמו את החודש בגיוסים של כ-430 מיליון ₪ - גיוס חודשי חיובי ראשון מאז דצמבר 2012.

חודש חיובי נוסף  במדדי אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות  ועליות נאות במדדי המניות בארץ ובחו"ל, הביאו את תעשיית קרנות הנאמנות לשיאים חדשים- תעשיית קרנות הנאמנות חצתה החודש את רף 50 מיליארד ₪ גיוסים מתחילת השנה, זאת לאחר שבנובמבר  הקרנות המסורתיות רשמו גיוסים של כ-4.9 מיליארד ₪- סכום זהה לחודש אוקטובר , כאשר רוב הגיוסים נותבו לקרנות אג"ח כללי וקרנות מניתיות1 כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.

קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, קרנות 10/90 וכו', גייסו החודש כ-2.8 מיליארד ₪, כאשר מתחילת השנה הגיוסים לקרנות אג"ח כללי מסתכמים בכ-20 מיליארד ₪, סה"כ הנכסים המנוהלים בקרנות אג"ח כללי מגיעים לכ-47 מיליארד ₪ שהם כ-21% מסה"כ הנכסים בתעשיית קרנות, וכ-28% מן הקרנות המסורתיות.

אגרות החוב הקונצרניות קיבלו החודש רוח גבית מעליות במדדי האג"ח בארץ ובעולם- מדד התל-בונד 20,40,60 רשמו תשואה של עד כ-1.2% ובהמשך לכך נרשמה תשואה חיובית דומה גם במדד קונצרני כללי. בעקבות התשואות החיוביות במדדי האג"ח, קרנות אג"ח קונצרני הציגו החודש עלייה של כ-30% בקצב הגיוסים לעומת החודש הקודם. זאת, לאחר שגייסו כ-450 מיליון ₪. מתחילת השנה קרנות אג"ח קונצרני גייסו כ-8.8 מיליארד ₪.

חודש של עליות נאות במדדי המניות: מדד ת"א 25 ות"א 100 הניבו למשקיעים תשואה של 5.4% ו 4.9% בהתאמה, ובהמשך לכך, נרשמה עלייה מתונה הרבה יותר של 1.2% במדד ת"א 75. חודש נובמבר הסתכם בגיוסים של כ-770 מיליון ₪, 20% פחות מאשר בחודש הקודם. ירידה זו נובעת בעיקר בעקבות ביצועי חסר עמוקים של מדד ת"א 75 ומדד היתר אל מול ת"א 25 החודש, וכתוצאה מכך קרנות החשופות למדדים הללו רשמו החודש ירידה בקצב הגיוסים. קרנות מניות בישראל וגמישות גייסו החודש כ-480 מיליון ₪ - ירידה של כ-30% בקצב הגיוסים, בעוד שקרנות מניות חו"ל גייסו כ-280 מיליון ₪ - סכום הזהה לחודש הקודם.

אגרות החוב הממשלתיות רושמות עליות שערים: מדד ממשלתי כללי עלה החודש בכ-0.9% בהובלת הצמודים הארוכים שזינקו בכ-1.5%. בעקבות כך, קרנות אג"ח מדינה גייסו החודש כ-430 מיליון ₪- גיוס חודשי חיובי ראשון השנה. ועדיין - מתחילת השנה סך הפדיונות בקרנות אג"ח מדינה מסתכם בכ-2.4 מיליארד ₪- האפיק הפודה ביותר בקרב הקרנות המסורתיות.

תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-30.11.13 כ-228.9 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-167.1 מיליארד שקל והקרנות הכספיות שמנהלות כ-61.7 מיליארד ₪.

סיכום חודשי
גיוסים ופדיונות של תעשיית הקרנות.
 

 


 מיקי סבטליץ | מנהל קשרי יועצים | מיטב [email protected]  

 



מסמך זה הוכן על-ידי מיטב דש השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת נכס פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב דש השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה, ככל שנזכרים. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב דש השקעות בע"מ ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות, נכון למועד כתיבת מסמך זה. מיטב דש השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב דש השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.  




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 
 

x