נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מיטב דש >> הבנק המרכזי האירופאי צפוי להפעיל כלים מקלים חדשים בפגישתו הבאה

 

 
אלכס זבז`ינסקיאלכס זבז`ינסקי
 

אלכס זבזנסקי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/02/2014

סקירה שבועית מאקרו   

עיקרי הדברים

· העודף בתקציב המדינה בסך של 4.4 מיליארד ₪ שנרשם בחודש ינואר משקף לא רק הוצאות נמוכות אלא בעיקר גידול בגביית המסים העקיפים והישירים. לא ברור מהי הסיבה לגידול בגביית המסים אך יתכן שחלקו משקף שיפור בפעילות הייצור והיצוא.

· גידול בגביית המסים והיחלשות השקל מקטינים להערכתנו סיכוי להפחתת הריבית.

· פיחות השקל בשבוע האחרון התרחש יחד עם עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל.

· נתוני שוק העבודה האמריקאי היו מאכזבים מבחינת תוספת המשרות, אך מנגד שיעור האבטלה ירד בחודשים האחרונים במהירות תוך עלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה. בנוסף, ברבעון האחרון, ניכרת עלייה בשכר בקרב העובדים בעלי מיומנות גבוהה.

· חל גידול באשראי הצרכני בארה"ב, בעיקר באשראי בכרטיסי אשראי, אשר יחד עם השיפור בשוק העבודה יכול להיות מנוף לעלייה בסביבת האינפלציה.

· ה-FED צפוי להמשיך בצמצום הרכישות. ההתפתחויות בשוק העבודה והאשראי הצרכני מחזקים את ההערכה שהעלאת הריבית בארה"ב תתחיל לא מאוחר מאמצע שנת 2015.

· למרות הירידה בגירעון, האוצר האמריקאי צפוי להגדיל הנפקות בשנת 2014, זאת כאשר הקונה הגדול, הבנק המרכזי, מסתלק מהשוק.

· הבנק המרכזי האירופאי צפוי להפעיל כלים מקלים חדשים בפגישתו הבאה. אולם, להערכתנו, עוצמתם צפויה להיות צנועה מכדי לגרום להיחלשות האירו ולהגברת האשראי הבנקאי.

· המצב התקציבי בגוש האירו מראה סימני שיפור, גם בצד ההכנסות.

· בחודשים הבאים צפוי גידול בפדיונות בשוק הקונצרני המקומי.



אלכס זבז׳ינסקי -כלכלן ראשי- מיטב דש השקעות

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 

x