ב-2014 נמשכה מגמת הירידה בהכנסות, על רקע התחרות החריפה במגזר שירותי הסלולאר, אשר הובילה לאובדן 125 אלף מנויים וירידה בהכנסה הממוצעת למנוי לרמה של 67.8 ₪ ברבעון האחרון של 2014. במחלקת המחקר של הלמן-אלדובי אומרים כי "הירידה בהכנסה הממוצעת למנוי הייתה נמוכה מזו אשר הציגה פרטנר בדו"חותיה האחרונים, ומאפשרת לסלקום מעט יותר אוויר לנשימה, בשוק בו להערכתנו רמת התחרותיות איננה צפויה להיחלש לפני המחצית השנייה של 2015".
"בנוסף, למרות עלייה בבסיס המנויים בתחום הנייח", מעריכים בבית ההשקעות הלמן אלדובי, "חל קיטון בהכנסות בתחום, על רקע ירידה בהכנסות משירותי אינטרנט ושיחות בינלאומיות – מגמה אשר להערכתנו צפויה להימשך".
השחיקה בהכנסות פוצתה חלקית על ידי צמיחה במגזר הציוד, כאשר להערכתנו, מגמת הצמיחה במגזר זה איננה צפויה להימשך ברמה אשר נצפתה ברבעון האחרון של 2014. בסה"כ, הדוחות היו טובים מהצפי (בייחוד לאחר פרסום דוחות פרטנר) אך התחום עדיין נמצא במגמת ירידה, אשר לא ברור היכן תסתיים.
הרבעון הראשון של 2015 צפוי להציג ירידה נוספת וזאת לאור הוצאות צפויות לפרישת עובדים, הוצאות בגין סלקום TV אשר כנגדן עדיין לא צפויות הכנסות משמעותיות והמשך ירידה בהכנסות מגזר שירותי הסלולאר על רקע התחרות בענף.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





