איציק נוי, מנכ"ל קב' ההשקעות הבינלאומית Smart Capital: יוון לא תצא מגוש האירו ולא תגיע לחדלות פירעון
בשווקים הבינלאומיים – משבר החוב ביוון: "שוק ההון נכנס לשבוע תנודתי, במיוחד עם סיום המשא ומתן היווני. עם פתיחת השבוע, אנו צופים תגובה אגרסיבית של השווקים להתקדמות (או לחוסר ההתקדמות) במשא ומתן וניתוק צינור הכסף האחרון של יוון. בעקבות עליית הסבירות ליציאה של יוון מהגוש - כרגע עומדת על 60%, אנו צופים פתיחה שלילית במיוחד במדדי המניות האירופאים עם ירידות של עד 2.5% בשני בבוקר. נוסף למדדי המניות, הסנטימנט השלילי יורגש באירו באופן רוחבי (מול כלל המטבעות), כאשר מול הפאונד הבריטי האירו צפוי להשיל את מרבית האחוזים. אולם חשוב להדגיש, איננו צופים יציאה של יוון מהגוש, ולכן על אף התנודתיות והחולשה הצפויה בטווח הקצר, תיווצר הזדמנות קניה גם לאירו וגם למדד הדאקס אשר יסחרו בלחץ גבוה של מוכרים, ובטווח הבינוני (כאשר ייפתר המשבר) הם יחזרו לעליות. מדד סנטימנט הלקוחות של סמארט קפיטל הבוחן את סך הפוזיציות הפתוחות של לקוחות החברה על חוזי ה-DAX, מצביע על ירידות חדות בטווח הקצר".
איציק נוי, "סאגת יוון עוברת לשלבי סיום, כאשר הבנק המרכזי האירופי סוגר את הברז וצפוי לעצור את המימון לבנקים יוונים כבר החל מיום שני. אף אחד, לא ביוון ולא באירופה, חפץ ביציאה מהגוש ובקריסת המערכת הפיננסית של יוון. צעד זה בא כדי לדחוף (וללחוץ) את יוון לקבל את הצעת הנושים כבר היום, ולא להמתין למשאל העם המדובר. למרות העמדה האסרטיבית של הממשלה היוונית, שני סקרים כבר הוכיחו שהעם היווני מסכים לרפורמות ורוצה להישאר באיחוד".
בשוק המט"ח: שער האירו-שקל צפוי לקרוס בטווח הקצר לשפל של כל הזמנים 4.16
בשוק המט"ח – אירו-שקל: "עליית הסיכון והתסבוכת היוונית תדחף מחר את האירו-שקל לשפל חדש. שער האירו-שקל צפוי לקרוס לשפל של כל הזמנים 4.16 בטווח הקצר. האירו הוא אחד המטבעות החלשים ביותר אל מול השקל כאשר בשבוע החולף שער האירו-שקל קרס 2.5% ומתחילת השנה בכ-11%.
לעומת האירו, הדולר-שקל: צפוי לפתוח חיובית ולהיסחר ברמת ההתנגדות 3.82 ₪ עם פתיחת המסחר. הסנטימנט החיובי בדולר יקבל תאוצה בחודש הבא עם פרסום החלטת הריבית של הפד. כאשר שוק העבודה ושוק הדיור ממשכים להרשים (התווספות של 1.2 מליון משרות לשוק העבודה האמריקאי מתחילת השנה) והאינפלציה מתחילה לזחול כלפי מעלה אנו צופים את העלאת הריבית (של הפד) כבר בחודש הבא ובתוך כך את זינוקו של הדולר-שקל בטווח הבינוני לרמת ההתנגדות 4 ₪ לדולר, ולרמת 4.2 ₪ לדולר בטווח הארוך.
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: אין מנוס מתיקון טכני של היורו כלפי מעלה
"ערכו של היורו ממשיך לספוג נזקים כתוצאה מהפארסה היוונית מאידך אין מנוס מתחילת תיקון טכני מעלה. התנודתיות של השוק האירופאי מהוות מגמות אגרסיביות בימים הקרובים על שער הדולר שנהנה ממגמות ירוקות וזה לאחר שכבר היה מתחת לחסם הפסיכולוגי של 3.80.
חרף הירידות החדות ביורו ביממות הקרובות ואובדן של מעל 11% אל מול השקל מתחילת השנה יש להבין שמדובר בירידות לצורך עליות.
דווקא העמידה על הרגליים האחוריות של הגוש האירופאי לטווח הארוך ימשוך בחזרה את אמון המשקיעים במגמת הפרו יורו והתרסקות המטבע כתוצאה מאי החלטיות בממשל היווני אל מול הגוש.
בסופו של יום המשבר לטווח הבינוני והארוך יגיע לסיומו. לאחר אי הבהירות ומסך העשן שמפזרת יוון בימים אלה התנודתיות הקיצונית ביורו תמשך ככול הנראה ולא מין הנמנע כי הנבואות שהיורו-דולר יצמדו לערכים של 1:1 כפי שהעריכו בתחליתו של המשבר יתממשו.
חרף האמון המחודש לטווח הארוך שהיורו צובר נכון לעכשיו ,המשבר היווני דווקא נותן את האור הירוק למגמות פרו דולריות וליציאה של הדולר מהסחרור הקיצוני שספג בירידות ביממות האחרונות.
לטווח הקצר עיני המשקיעים יהיו ביממות הקרובות נשואות לכיוון הבנקים ביוון, פעילותם התזרימית ופעולות הבנק המרכזי האירופאי אל מולם."
FXCM ישראל: "פרישת יוון עשויה לתרום להתחזקותו המוניטרית והפיסקאלית של גוש האירו"
השאלה היא אם יוון תפרוש בצורה מסודרת או לא. זו השאלה הגורלית שתכריע את התגובה של האירו, וההתפתחויות בסוף השבוע מאוד מדאיגות, כי הן עלולות להוביל את יוון במסלול של התרסקות ואת הגוש כולו לסחרור פיננסי. תפקידו של הבנק המרכזי של אירופה הוא מכריע כאן, והמשך הזרמת הנזילות ליוון חרף צעדיה הוא קריטי ליציבות הפיננסית האזורית.
התערערות היציבות באירופה עשויה להניס את המשקיעים מנכסים אירופיים לנכסים דולריים, מה שיביא להתחזקותו של הדולר, גם למול השקל.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "שבוע המסחר נפתח על רקע הפיצוץ הגדול במו"מ בין יוון לנושיה. אם בשבועות האחרונים היו נקודות ציון שבהם נראה היה כי הצדדים עשויים להגיע חרף המחלוקות להסכמה על הסדר חוב חדש, נראה שכעת העניין כבר על סף פיצוץ שאין ממנו חזרה. החלטתו של ראש הממשלה היווני להעביר את ההסדר למשאל עם הוא בבחינת שבירת כלים, מה גם שהוא הציג בפני העם את ההצעה האירופית כמשפילה ומשולה לאובדן הריבונות היוונית. בשבועות האחרונים, למרות כל הדרמות, האירו הגיב במתינות, ואף הצליח להתייצב ולהתחזק למול הדולר. מדוע? הסיבה היא כי פרישת יוון אינה נתפסת בהכרח כהתפתחות שלילית עבור האירו. להיפך, מדובר בפרישה של החוליה החלשה בגוש, דבר שעשוי רק לתרום להתחזקותו המוניטרית והפיסקאלית של הגוש. ואולם, השאלה היא אם יוון תפרוש בצורה מסודרת או לא. זו השאלה הגורלית שתכריע את התגובה של האירו, וההתפתחויות בסוף השבוע מאוד מדאיגות, כי הן עלולות להוביל את יוון במסלול של התרסקות ואת הגוש כולו לסחרור פיננסי. תפקידו של הבנק המרכזי של אירופה הוא מכריע כאן, והמשך הזרמת הנזילות ליוון חרף צעדיה הוא קריטי ליציבות הפיננסית האזורית.
זהו ללא ספק יהיה הגורם המרכזי שיכתיב את השבוע במסחר בנכסים הפיננסיים בשוק, ובדולר. התערערות היציבות באירופה עשויה להניס את המשקיעים מנכסים אירופיים לנכסים דולריים, מה שיביא להתחזקותו של הדולר, גם למול השקל. ברמה הטכנית, לאחר הקריסה בתחילת השבוע שעבר של הדולר-שקל לשפל ב-3.74 על רקע החלטת בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי, ביומיים האחרונים ראינו תיקון חד כלפי מעלה עד לרף 3.8. טיפוס מעל 3.8 עשוי לדרבן את הספקולנטים לדחוף את הצמד מעלה לעבר 3.83 ו-3.85".
אייל כהן, מנכ"ל חברת שיא קפיטל: מעריכים התחזקות משמעותית של הדולר
לדבריו, "המשבר ביוון החליש את האירו וכתוצאה מכך הדולר התחזק בארץ ובעולם. במידה והמשבר היווני יחריף ויתקבע - אנו מעריכים כי תהיה התחזקות משמעותית של הדולר עד כדי שיווין בין הדולר לאירו ואף פחות מכך. כעת, האירו נסחר מול הדולר ברמה של 1.1027-1.1030 דולר לאירו. בארץ, אנו רואים את פעילות הספקולנטים במסחר בדולר-שקל, אשר מיתנה את התחזקות הדולר בעולם. בעוד שהדולר מתחזק מול האירו בכ- 1.4%, מול השקל הוא מתחזק רק בכ- 0.5% ונסחר כעת ברמה של 3.8140-3.8170 שקל לדולר, כאשר כל תיקון קל בשער האירו, מחליש משמעותית את הדולר מול השקל. ללא פעילות מצד בנק ישראל משחק הספקולנטים יימשך."
עוד מוסיף כהן "הפיצוץ בשיחות הובילו לקריאה למשאל עם ביוון, כאשר ראש ממשלת יוון דוחק באזרחיו שלא להצביע בעד הצעות האיחוד האירופאי לקיצוץ המקיף בכלכלת יוון, בטרם תקבל את המשך הסיוע. ליוונים אין ברירה אלא לבצע את הצעדים הבאים : פרישה מגוש היורו, החזרת הדרכמה לפעילות, פיחות מטבע והכרזה על פשיטת רגל. כל אפשרות אחרת לקיצוץ והמשך הסיוע רק תחמיר את מצבם"
עומר קופילוב, האסטרטג הראשי של USGCapital: ליוון עדין השפעה ניכרת על גוש היורו
לדבריו, "קריסת מערכת הבנקאות ביוון עלולה להביא אסון למערכת הבנקאית באירופה כולה, הקשורה אליה בהלוואות פיקדונות והשקעות, אמנם לא כמו לפני 2010 אך עדיין יש השפעה ניכרת על כל הגוש. הבנק המרכזי באירופה הפסיק את הסיוע לבנקים ביוון כדי למנוע את קריסתם. אין ספק שהבנקים ביוון מונשמים בזכות הסיוע ולא בזכות עצמם, לכן מהרגע שבו יופסק הסיוע של הבנק המרכזי באירופה (ECB) לבנקים היווניים, קריסת הבנק היווני הראשון היא עניין של ימים ואפילו שעות. מה שמתרחש באירופה זה מצב של RUN ON THE BANK, מצב דומה למה שכמעט התרחש בעקבות קריסת ליהמן ברדרס. את פוטנציאל הנזק של פשיטת הרגל המסתמנת של יוון אנחנו כבר יכולים לראות היום בבורסה בתל אביב שבה מדד הפחד עולה בחדות ומשקף מציאות חדשה וסיכונים למשבר כלכלי עולמי וגלובלי".
"כל מי שסוחר בשוקי ההון ברחבי העולם קם למציאות חדשה לגמרי – מאופוריה של כלכלות מתאוששות ושוקי מניות עולים, למציאות הדומה מאוד לשנת 2008 שבה בנקים פשטו את הרגל ומשקיעים הלכו לישון בלי לדעת מה יוליד היום שאחרי. יחד עם זאת, קשה מאוד לקבוע בדיוק מה יהיו ההשלכות של פשיטת הרגל של יוון – כל עוד לא יווצר מה שמכונה 'אפקט ההדבקה' שיגרום למדינות נוספות להבין כי הנורמה החדשה היא לעזוב את הגוש אחרי שקיבלת ממנו את הסיוע, נראה כי סוף העולם טרם הגיע לשווקים הפיננסים", מסביר עוד קופילוב.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.