סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » הדרמה בעיקבות הפיחות בסין
מה ההשלכות? מה יש למומחים לומר על כך? איך זה ישפיע בארץ?
יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס מתייחס בסקירתו השבועית לציפיות האינפלציה: "בפעם הראשונה מאז מרץ 2009 שציפיות האינפלציה מצויות ברמה כל כך נמוכה. בנק ישראל מאבד מעט מהאמינות של המשקיעים כלפי היכולת שלו להשיג את יעדי האינפלציה.
ציפיות האינפלציה נמוכות בצורה קיצונית, זה יכול להיות יותר גרוע יותר, אך לא בהרבה ובדרך כלל תחזיות קיצוניות מאוד נוטות להתיישר לאורך זמן. במקרה של האינפלציה, הרבה מהמשפיעים הם גורמים זמניים כגון- מחירי הנפט בעולם ומחירי החשמל בישראל. גם במידה והשוק מעריך נכון שהאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים תסתכם ב-0.4-0.5% בלבד (להערכתנו יהיה גבוה הרבה יותר), בשנתיים שלאחר מכן האינפלציה צריכה לחזור חזרה לטווח היעד שכן, מחירי הנפט לא ימשיכו לרדת וגם לא מחירי החשמל. לסיכום, ציפיות האינפלציה כיום בעיקר לשלוש שנים אך לא רק, נראות מאוד נמוכות ושוות קנייה של אג"ח ממשלתי צמוד. הציפיות עוד עשויות לרדת, אך לא הרבה כך שההפסד הפוטנציאלי כאן הוא נמוך אך הרווח הפוטנציאלי קורץ במיוחד."
עוד אומר חברון כי "האג"ח המקומי השקלי התנהג בהתאם למגמה הגלובלית - בירידת תשואות. הצמוד מתקשה, אבל נראה שמתבשלת פה הזדמנות מדהימה. האפיק הצמוד סבל הכי הרבה בשבוע האחרון וגם בתחילת השבוע המשיך לפגר אחרי האפיק השקלי.
הירידה במחירי הנפט והסחורות התעשייתיות בעולם מעולם לא עשתה טוב לאפיק הצמוד, אך בתוספת רגולציה הפועלת להורדת יוקר המחיה, ההשפעה הופכת להיות דרמתית. הפיתוי להאריך את התיק, גדול, אך נראה לנו שגוי – ההתמתנות בנתוני המאקרו הגלובליים והמשך החולשה בנפט ובמחירי הסחורות בעולם יוצרים קרקע טובה להארכת התיק שכן התשואות לא יישארו נמוכות עוד הרבה זמן. יחד עם זאת, פיחות של השקל ועליית תשואות באירופה ובארה"ב, יובילו בהמשך להפסדים כואבים (אולי קצת יותר מתון מהפעם האחרונה, אך לא בהרבה).
במידה והפיחות במטבע יימשך, אנחנו צופים תגובה הרבה יותר שלילית בשוק האג"ח המקומי שכן פיחות במטבע מקטין עוד יותר את ההסתברות להורדת ריבית על ידי בנק ישראל בהמשך לדברים שנאמרו בשתי החלטות הריבית האחרונות "
בנוגע לשוק הסיני אומרת רינת אשכנזי מנהלת מחקר ומדדים בקסם: פיחות היואן צפוי להוביל לתיקון בשוקי המניות בימים הקרובים ולנהירה לאג"ח ממשלת ארה"ב
"המהלך של פיחות היואן והרחבת רצועת הניוד על ידי ממשלת סין נתפס בעולם כיריית הפתיחה למלחמת מטבעות חדשה, וכמהלך שצפוי להשפיע בצורה דרמטית על השווקים העולמיים. בטווח הקצר, מי שייפגעו הם שוקי המניות בשווקים המפותחים - אירופה וארה"ב. אנחנו צפויים לראות תיקון קצר בשווקים בשבוע הקרוב, שיכלול הסטה של כספים משוקי המניות לשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי ולדולר. אג"ח ממשלת ארה"ב נתפסות שוב כחוף מבטחים". כך אומרת הבוקר רינת אשכנזי, מנהלת מחקר מדדים בקסם, מקבוצת אקסלנס.
לדברי אשכנזי, "המהלך של סין נתפס בשווקים העולמיים כצעד מקדים לקראת ניוד מלא של היואן, שעד עכשיו היה מקובע לשער הדולר, דבר שיגרום לפיחות של היואן וייאלץ את המדינות האחרות להגיב במהלכי תגובה שיובילו לפיחותים משלהם, כגון הורדת ריביות, רכישת דולרים ועוד. אנחנו למעשה רואים את יריית הפתיחה למלחמת מטבעות חדשה, שבמסגרתה סין יוצרת אינפלציה עבורה ומייצגת דיפלציה לשאר המדינות בעולם. לא מן הנמנע כי הפד יתקשה להעלות את הריבית בספטמבר ונראה דחייה, אם כי לא ברור לכמה זמן".
אשכנזי מציינת עוד כי "השווקים כבר מתחילים מאז אתמול לתמחר את המשמעויות של השינוי הדרמטי הזה במדיניות סין. אנחנו רואים הסטה של כספים מכל המטבעות העיקריים לאג"ח ארה"ב. בימים הקרובים אנחנו צפויים לראות חזרה לשוק השוורים באג"ח האמריקאי, כלומר ירידת תשואות ועליית מחירים, מה שצפוי להתגלגל למהלך דומה של ירידת תשואות ועליית מחירים באג"ח ממשלתיות בישראל. כרגע המהלך של עליית מחירים מורגש בעיקר באג"ח ממשלת ארה"ב לטווח ארוך, אך צפוי שנראה יישור קו בטווחים הקצרים יותר".
לדברי אשכנזי, "המשך המגמה ייקבע בשבוע הקרוב. ככל הנראה, צפויים מהלכי תגובה של מדינות נוספות בשווקים המתעוררים לפיחות המטבע שלהן. זאת, מאחר שהן הנפגעות הראשונות מהמהלך של סין, בגלל היקפי הסחר הגדולים שלהן מולה. בסופו של דבר, המהלך טוב ליצואניות הסיניות ולא טוב לכל השאר - חברות מערביות שמתחרות באותם מגזרים, כמו טכנולוגיה ורכב. אפל, לדוגמה, היא נפגעת ישירה מהמהלך, כמו גם יצרניות הרכב האירופיות הגדולות".
FXCM ישראל: "חששות בשוק המט"ח ממלחמת מטבעות בעקבות פיחות היואן הסיני מול הדולר"
המהלך הדרמטי של הבנק של סין ליבה את החששות של השוק הפיננסי לגבי מצבה ויציבותה של סין, וזאת על רקע הקריסה של שוק המניות המקומי ומגמת ההרעה בנתוני המקרו של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. החשש בשוק המט"ח הוא כי המהלך ייתן לגיטימציה למדינות נוספות להתערב במסחר במט"ח ולהחליש את המטבע המקומי למול הדולר.
הדולר-שקל דוחף מעלה ומנסה לפרוץ את רמת המפתח של 3.82, שבלמה את הצמד בשבוע שעבר. עלייה מעל 3.82 תסלול את הדרך לרמת ההתנגדות המשמעותית הבאה, ב-3.84.
מי שגנב את ההצגה ביממה האחרונה בשוק המט"ח הגלובלי היה כמובן הבנק של סין, שביצע במפתיע פיחות חד-פעמי בשיעור של 2%. המהלך הדרמטי רק ליבה את החששות של השוק הפיננסי לגבי מצבה ויציבותה של סין, וזאת על רקע הקריסה של שוק המניות המקומי ומגמת ההרעה בנתוני המקרו של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, ובעיקר הצניחה המפתיעה בייצוא. נראה כי בסין שוב החליטו לעשות שימוש לרעה בשליטה של הממשל על המטבע המקומי בניסיון לפחת את המטבע ולהגדיל את יתרון התחרותיות של היצוא הסיני. החשש בשוק המט"ח הוא כי המהלך ייתן לגיטימציה למדינות נוספות להתערב במסחר במט"ח ולהחליש את המטבע המקומי למול הדולר, מה שקרוי "מלחמת מטבעות".
מלבד זאת, בזירת הריבית על הדולר, בשווקים ממשיכים לעקוב אחר התבטאויות מנהלי הפדרל ריזרב ואחר הנתונים הכלכליים, כאשר נתון המפתח הבא יהיה דוח המכירות הקמעונאיות, אשר יתפרסם מחר".
פריקו: בטווח הארוך השקל יתחזק ורף 3.70 לדולר ייחצה כלפי מטה
יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו לניהול סיכונים, מימון והשקעות אמר כי הגופים המוסדיים מצמצמים במכוון את האחזקות שלהם בזירה הגלובאלית פעילות לצמצום החשיפה המטבעית שלהם. פעילות זו בולמת את פיחות השקל. עם זאת, להערכת פריקו גורמי הפיחות נותרו תקפים ובטווח הקצר טרם מוצה פוטנציאל פיחות השקל. בנק ישראל רואה את התחום שבין 3.73 ל-3.82 שקל לדולר כגבולות כיזרה שעליו לשמור כמבוגר אחראי. לשם כך, הוא ימשיך לרכוש במטרה לבלום עודפי היצע וייסוף חד בשער החליפין.
בפריקו ציינו כי בטווח הבינוני – ארוך, אין שינוי בהערכתם כי העודף המובנה של כניסת מט"ח לישראל כפי שבא לידי ביטוי בחשבון השוטף ובהשקעה הישירה הזרה יתרום להתחזקות השקל לעבר רמות נמוכות מרף של 3.70 שקל לדולר.
אייל כהן, מנכ"ל חברת שיא קפיטל אומר "היואן ממשיך בהיחלשותו הבוקר ונסחר סביב רמת 6.43 יואן לדולר (ירידה בשיעור של 1.6%). פיחות המטבע הסיני אתמול הוא המהלך הדרמטי ביותר בשוק המט"ח בתקופה האחרונה. מדובר בירידה היומית החדה ביותר במטבע הסיני שנצפתה זה שני עשורים. צעד זה של הבנק המרכזי הסיני התבצע, על פי ההערכות, בשל ההאטה הכלכלית שנראית בבירור בסין בחודשים האחרונים. היואן, שצמוד לדולר, התחזק בתקופה האחרונה יחד עם הדולר ופגע ביצוא הסיני – גם בעיה זו ניסה הנגיד הסיני לפתור. ההערכות בשווקים הן, כי הפיחות היזום שביצע הבנק הסיני, עלול להצית גל של פיחותים תחרותיים סביב העולם, שיתחיל במדינות האסיאתיות ואף ימשיך מערבה.
להערכתנו, בימים הקרובים היואן ימשיך להיחלש, כאשר ייתכן ופעילי השוק ייקחו את היואן לרמה נמוכה אף יותר. בינתיים באירופה, נושבות רוחות של תקוה, לאחר שהדיונים בין יוון לבין נושיה אמש הביאו לחתימה על הסכם בדמות תוכנית חילוץ שלישית. לאור כך, רושם הבוקר האירו התחזקות מול עמיתו האמריקאי בשיעור של 0.35% ונסחר סביב רמת 1.108 דולרים לאירו, משלים 5 ימי מסחר רצופים של עליות בשיעור מצרפי של 1.85%. בשוק המקומי, ממשיך להיסחר צמד המטבעות דולר-שקל בדשדוש, בטווח מחירים צר של 3.78 – 3.82, כאשר נכון להבוקר נסחר הצמד סביב רמת 3.8180 - 3.8150 שקלים לדולר."
התייחסות מחלקת המחקר של בית ההשקעות "טופ אלפא" למסחר עד כה:
הירידות החדות שראינו אמש בארה"ב לא פסחו גם על השוק המקומי ויום המסחר במדד ת"א 25 נפתח במגמה שלילית עם ירידה של 0.6% . הפיחות שביצע הבנק המרכזי בסין בשער המטבע המקומי בא אחרי שורה של נתונים כלכליים שליליים, שהחשוב בניהם הוא היצוא אשר ירד 8.3% רק בחודש יולי. פעולה זו באה באופן מובהק לתמוך ביצואנים מחד ומאידך עלולה לפגוע ברווחיות חברות בינלאומיות הפועלות בסין שבראשותם ארה"ב.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.