נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סיכוי של 50% להעלאת ריבית בארה"ב בשבוע הבא

מצד אחד הכלכלה האמריקנית מוכנה מצד שני הטלטלה בשווקים יכולה לגרום לדחייה

 

 
 

יניב חברון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
09/09/2015

"קיים סיכוי של 50% שהפדרל ריזרב יעלה את הריבית בספטמבר. הפד בד"כ קשוב מאוד לשווקים ולכן עשוי לדחות את העלאת הריבית בעקבות התנודתיות המוגברת והחשש של המשקיעים. מנגד, כלכלת ארה"ב מוכנה להעלאת הריבית ראשונה. ייתכן שהריבית תעלה ופשוט יגידו שזו ההעלאה האחרונה לשנת 2015 (לא מתאים לפד אבל אפשרי). ייתכן שלא יעלו אבל יהיו מאוד חיוביים לגבי העלאת ריבית עוד השנה וייתכן שיעלו את הריבית ב-0.1% - לנו זו נראית אפשרות הכי פחות סבירה".
 
ביחס לתנודתיות בשוק המניות, חברון אינו צופה קריסה פיננסית וממליץ "לנצל ימים שליליים להגדלת הסיכון בתיק. בתקופות כאלו צצות להן הפתעות פחות נעימות בשווקים, לכן מאוד חשוב להתרכז במניות בעלות ערך, שהכי חשופות למרכזי הפגיעה ובכל זאת נפגעו משמעותית בעקבות המגמה השלילית. עכשיו זה בדיוק הזמן לחזור אל אותן חברות שתהיו מוכנים להחזיק בשנה-שנתיים הקרובות ולחכות שיגיעו לערכן האמיתי. במידה שהשוק יחזור לרדת הן ייפגעו כמובן, אבל פחות. במידה שהשווקים יתייצבו הן יהיו הראשונות לתקן. במלים פשוטות יותר - תיקנו עסקים אמיתיים במחיר זול ואל תהמרו על סיום הרעשים/משברים אלא נסו להתייחס לזה כאל מצב שוק נתון של רמת תימחור זולה יותר, שעשויה להיות זולה עוד יותר מחר".

  1. דו"ח התעסוקה ייתכן ואכזב במעט, אך סך הכל, נראה שהמשק האמריקאי מוכן לרמת ריבית גבוהה יותר. הכלכלה עולמית מוכנה קצת פחות.

  2. להערכתנו הסיכוי לעליית ריבית בארה"ב עומד על 50:50. הפד בדרך כלל קשוב לשווקים, אך נתוני המאקרו הזורמים מהכלכלה האמריקאית בתקופה האחרונה מציגים ביצועים טובים וכבר מצדיקים העלאת ריבית.

  3. במסיבת העיתונאים שנערכה לאחר החלטת ריבית ה-ECB השבוע, דראגי שידר מסר ברור לפיו בבנק האירופי יהיו מוכנים להגביר את תכנית הרכישות אל מעבר לספטמבר 2016. 

  4. תחזיות הצמיחה והאינפלציה עד לשנת 2017 עודכנו על ידי ה-ECB כלפי מטה.

  5. בסין נמשכו הפעולות מצד הרגולטור לשיפור היציבות הכלכלית ולשיפור היציבות בשווקים. מבין הפעולות שננקטו נכללו גם צעדים ענישתיים כנגד משקיעים שהואשמו בהחרפת התנודתיות שנרשמה.  

  6. עדכנו את תחזית האינפלציה שלנו ל-12 החודשים הקרובים כלפי מטה, לרמה של 0.7%. זאת לאור ההכרזה על הפחתת המע"מ ואישורה של ביטול אגרת הטלוויזיה.
המלצות

  • מגמת עליית התשואות בעולם תחזור עם התייצבות המאקרו בסין.

  • הפיחות של השקל צפוי להימשך עם העלאת הריבית בארה"ב.

  • קשה לדעת מתי המגמה השלילית בצמודים תתהפך, אבל הציפיות נמוכות מדי ולכן צריך להמשיך ולהגדיל את הרכיב הצמוד על חשבון הרכיב השקלי.

  • ממליצים לנצל ימים שליליים להגדלת הסיכון בתיק (לא צופים קריסה פינסית).

בנימה אישית

מבצע לחגים או תהיו זהירים – התנודתיות בשווקים אומנם נמשכת, אבל מגמה ברורה, אין ממש. יום אחד השווקים יורדים על רקע נתוני מאקרו מאכזבים (איזה שינוי, עד לפני מספר חודשים נתוני מאקרו מאכזבים הובילו לעליות שערים בשוקי המניות) ויום למחרת מתקנים בתירוץ של מחירים אטרקטיביים. התשואה מתחילת השנה אבדה בחודש האחרון כאשר המדדים באירופה עדיין מצויים בטריטוריה חיובית מזערית ואילו המדדים בארה"ב שגם ככה התקשו לתפקד השנה (התרסקות הנפט והתחזקות של הדולר), מצויים כבר בטריטוריה שלילית.

מבצע לחגים – בהנחה שסין לא הולכת למשבר בפיננסי ובהנחה שמלחמת המטבעות לא תוביל שווקים מתעוררים קטנים יותר לקריסה פיננסית, הסיכון להמשך ירידות בשווקים הופך נמוך יותר. תחת הנחות אלו, המשקיעים יחזרו במהרה להתעמק ברמת התמחור בשווקים, ובהשוואה לריבית האלרטנטיבית הם בעצם קיבלו פה "הנחה לחגים". רמת הסיכון אומנם גבוהה יותר בגלל זה בדיוק המחירים זולים יותר. בשבועיים האחרונים כתבתי לא מעט על האכזבה שלי מפעולות מעטות יחסית של הסינים ולא מספיק תומכות צמיחה, אבל אני ממשיך להניח שאלו יגיעו בקרוב. ובסך הכל אם לסינים יש כיצד להאיץ ולייצב את הצמיחה, אני מניח שגם שוק המניות יוכל למצוא את הדלק לחזור למגמה של עליות.

תהיו זהירים -  זו המלצה טובה שאין בה ממש במצב שוק כזה. כששוקי המניות רועדים, כשהתנודתיות גדולה יחסית, תמיד עשויים להגיע רעשים נוספים שלא ניתן או שהיה קשה ניתן לאתר מבעוד מועד ולכן ההמלצה להיות זהירים היא המלצה טובה. מנגד זו המלצה שקשה מאוד ליישום ולכן חשוב להבין את המשמעות שלה. כפי שציינו בתקופות כאלו בדרך פלא צצות להן הפתעות פחות נעימות בשווקים. לכן מאוד חשוב להתרכז במניות בעלות ערך, שהכי חשופות למרכזי הפגיעה ובכל זאת נפגעו משמעותית בעקבות המגמה השלילית. עכשיו זה בדיוק הזמן לחזור אל אותן חברות שתהיו מוכנים להחזיק בשנה שנתיים הקרובות ולחכות שיגיעו לערכן האמיתי. במידה והשוק יחזור לרדת הן ייפגעו כמובן אבל פחות. במידה והשווקים יתייצבו הן יהיו הראשונות לתקן. במילים פשוטות יותר הכוונה בתהיו זהירים הוא תיקנו עסקים אמיתיים במחיר זול ואל תהמרו על סיום הרעשים/משברים אלא נסו להתייחס לזה כאל מצב שוק נתון של רמת תימחור זולה יותר שעשויה להיות זולה עוד יותר גם מחר.

בנקודה זו אני רוצה לאחל לכם שנה טובה, מתוקה ומלאה הצלחות תשואות וחוויות טובות.       

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס                                                                                         



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x