בנק אגוד אומר בסקירתו השבועית כי "ההסלמה הביטחונית נותנת אותותיה בשוק המניות בארץ אשר בסיכום השבועיים החולפים רשם ירידות שערים בניגוד לעליות במדדים בעולם, באירופה למשל מדדי הדאקס והפוטסי רשמו עליות של כ-6% בשבועיים האחרונים, התנודתיות בשוק המניות העולמי צפויה להימשך בחודשים הקרובים כתלות במשתמע מנאומי הנגידים וטיב נתוני המאקרו בעולם בכלל בדגש על סין ארה"ב וגוש האירו . אנו מותירים השבוע את המלצתנו מבחינת חשיפה למניות בתיק, כאשר בתיק המייצג 20% ובתיק הספקולטיבי 36%. בהתייחס לחשיפה בחלוקה בין ישראל לחו"ל אנו ממליצים על חלוקה שווה 50%/50% בין חו"ל לישראל."
בנוגע לשוק המט"ח אומרים באגוד כי "בסיכומם של השבועיים האחרונים ירד הדולר מול השקל בכ-2% ונסחר כעת סביב שער של 3.86 שקל לדולר. ירידה זאת נובעת בין השאר מהחלשות הדולר מול מטבעות אחרים בעולם כתוצאה מהערכות של השוק על דחיית מועד העלאת הריבית בארה"ב, אשר מתייחסות כעת להעלאת ריבית רק במארס 2016. בהנחה שהריבית בארץ תישאר על כנה, ללא התערבות מוניטרית, ובארה"ב לא יעלו את הריבית בטווח הקרוב, הדולר צפוי להמשיך להיסחר בתנודתיות מול השקל ואף צפוי להיחלש. בין הגורמים שיכולים לחזק את הדולר מול השקל ניתן למנות את: החרפת המצב הביטחוני בארץ, עיכוב במציאת פתרון קביל למתווה הגז, מצב של הורדת ריבית בארץ או פעולה של הרחבה מוניטרית ולחילופין החלטה על העלאת ריבית בארה"ב. כל אלו ביחד או כל אחד בנפרד יכולים לתרום להתחזקות הדולר מול השקל בטווח הקצר- הבינוני. נקודת תמיכה קרובה עומדת על 3.84 שקל לדולר ונקודת התנגדות: קרובה הינה 3.97 שקל לדולר."
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה בסקירתו היומית ציין כי "אמש פורסמו הפרוטוקולים של הפד שנתנו רוח גבית לכך שאין צפי לעליית הריבית לפחות עד דצמבר, היינו ארצות הברית ככול הנראה סוגרת את 2015 עם ריבית אפסית ונתונים כלכליים ואינפלציונים שבירים וגבוליים. הנחת התחזית הזו מצד הפד עשויה לתת זרז לפעולות ספוקלטיביות שפועלות חזק ביממות האחרונות על הדולר. המטבע חווה החלשות משמעותית ביממות האחרונות וצפי להמשך הריבית הנמוכה לפחות בסיומה של 2015 יכולה להאיץ את עיני הסוחרים ולבצע תיקון טכני מעלה בהחלשות הדולר.
מתחילת השבוע הדולר נחלש במעל 2% אל מול השקל שהתחזק, והיורו התחזק על הדולר בכמעט 0.9% מתחילת השבוע.
ברמה הלוקאלית עדיין קשה לראות את הדולר פורץ לכיוון ה4 ש' לטווח הארוך חרף הותרת הריבית הנמוכה בארה"ב עד סוף השנה. השקל שהמשיך להתחזק ביממות האחרונות בשילוב הרגעת הפד על הריבית צפוי להתחיל בתיקונים טכניים מטה אבל באופן מגמתי ואורך נשימת הסוחרים הפרו שקלים יהיה מין הסתם בסינדיקציה עם רצף המציאות הבטחונית שפוקדת את ישראל.
ברמה הטכנית ניתן להגיד כי הצמד דולר/שקל עלול לחוות ירידות נוספות במהלך התקופה הקרובה, דינאמיקה אשר תטיב עם שחקני מגמת הטווח הארוך של השוק אשר ינצלו גל הירידות האמור לצורך איסוף דולרים במחירים אטרקטיביים והימור על התחזקות הדולר שוב בשבועות הקרובים."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.