נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

בדוח בנק ישראל התעלמו מהאחזקה במניות דרך חוזים עתידיים

נתוני האמת שמים את ישראל במקום השלישי והמכובד

 

 
 

ד"ר עידו קאליר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/04/2017

דוח בנק ישראל שהתפרסם היום בנושא הפנסיה שוגה באופן מגמתי לכן ההשוואה, שערך  הבנק למדינות העולם  והביקורת שבצידה, פשוט אינם נכונים.

הדוח קובע כי שיעור האחזקה במניות של  ביטוחי המנהלים  הוא 28% .  השיעור הנכון  לפי נתוני  משרד האוצר  39%.

גם בנושא החשיפה לחול  הדוח  ממעיט  באופן מגמתי . הדו"ח  נוקב ב18% בעוד שהאמת שהמספר הוא 37%.

כותבי הדוח התעלמו מגידורי המטבע שעושים המוסדיים וכן  מהאחזקה שלהם  בחוזים עתידיים  ואופציות.

הדוח הביקורתי שם את ישראל במקום  ה-19 מבין 21  מדינות ה OECD.  נתוני האמת שמים את ישראל במקום השלישי  והמכובד.  

הטעות נובעת  להערכתי  מאיסוף נתונים שגוי.  כותבי הדוח , בכוונה או מאי ידיעה התעלמו מהאחזקה במניות דרך  חוזים עתידיים.

החשיפה הכוללת, האמיתית, במונחים שמשרד האוצר מודד  וכפי שמודדים  גם בעולם היא גבוהה  משמעותית.

מכאן שכל ההשוואה לחו"ל  המציבה את ישראל במקום נמוך אבסורדית ושגויה.  שימוש בנתוני האמת היה שם את ישראל במקום גבוה ברשימה העולמית. 

רצ"ב  טבלה עם  החשיפה המדויקת  של חמשת  הגופים המוסדיים  הגדולים  בישראל.




ד"ר עידו קאליר, מומחה לפנסיה והשקעות לטווח הארוך


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x