נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

המיתון הסתיים, האם עימו הסתיים גם הראלי במניות? 20 תעודות סל בחסר הכי טובות מתחילת החודש

המיתון נגמר, הללויה. משלל בחינות זה היה המיתון הקשה ביותר מזה 8 עשורים. אחרי 3 רבעונים שליליים, בהם הכלכלה האמריקאית הצטמקה, הגיח הרבעון האחרון בכדי לשבור את מאזן האימה. עד כאן החדשות הטובות, מכאן מתחילות הבעיות, ותעודות השורט

 

 
 

אלמוג עזר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/11/2009

המיתון נגמר, הללויה. משלל בחינות זה היה המיתון הקשה ביותר מזה 8 עשורים.
אחרי 3 רבעונים שליליים, בהם הכלכלה האמריקאית הצטמקה, הגיח הרבעון האחרון בכדי לשבור את מאזן האימה. ועוד באיזה עוצמה: התוצר הלאומי האמריקאי עלה ב3.5% ברבעון השלישי השנה. מנפץ את התחזיות האופטימיות של צמיחה בת 3.2%.

אך אבוי, עוד בטרם הספקנו להתרווח בנחת במושבנו לנוכח העדנה הכלכלית, עולם המניות מבקש להזכיר: "חברים המתינו עם השמפניות". 7 שעות תמימות נמשכה השמחה עד ההכרה; אגף המניות, כבר הספיק לתמחר את העליה הנוכחית בתוצר ומכאן הדרך לירידת המדדים היתה רצופה.

בכל זאת, כיצד יש להתייחס לשוק ההון, כאשר 10 ימים טרם ההודעה על התוצר, מיאן הוא לנוע צפונה? האם זהו מקרה קלאסי של "רכוש על פי השמועה ומכור על בסיס החדשות"? או אולי סיבת ירידת המדדים, טמונה יותר בנתונים הפונדמנטאלים?

יותר מדי מהר, יותר מדי חזק

הקריאות הגיעו לראשונה במאי. מספר אנליסטים ( כן, גם בישראל) הודיעו שלדעתם ראלי המניות, הפך פראי מדי. האחרון לדעתם, לא רק ייצג יציאה מהירה מדי מהמיתון אלא שהיציאה עצמה אמורה להיות ספקטקולרית.

הסימנים התחזקו בחודש האחרון. דיווחי הפסדים של בנקים שונים, חברות ומחירי בתים המשיכו לרדת. כל אלה ביקשו להודות על חבלי המשיח שביציאה מן המשבר.

גם חקר המניעים של הצמיחה הרבעונית מעלים את השאלה- האם נתונים אלו ברי קיימא והאם יוכלו להמשיך איתנו לרבעון הבא? להלן הדוגמאות:

הצריכה הקמעונאית, עלתה ב3.4% ברבעון השלישי. אלו הן חדשות נפלאות - הרי צריכה פרטית מהווה את אבן היסוד בכלכלה האמריקאית ומרכיבה כ 70% מתוך התוצר הלאומי. מאידך, העלייה ב3.4% בצריכה- לוותה בירידה ב3.4% במשכורות הצרכנים.
צמיחה בת קיימא? אתם תחליטו.

העלייה בצריכה הפרטית הורכבה בעיקרה ברכישה של מגה- מוצרים, כגון מכוניות ובתים. הבעיה היא שאני יכולים לנחש שהסיוע הממשלתי לרכישת מכונית חדשה והבונוסים הממשלתיים ל- רוכשי דירה לראשונה- עזרו מאוד לדחוף את הנתונים מעלה.

אגב בספטמבר, למרות ההקלות והבונוסים, מכירת הבתים ירדה בכל זאת ב3.6%, כמה כבר בתים אפשר לקנות? טוב אולי יפצחו עתה במבצע בונוסים והטבות ל- "רוכשי דירה בשנית". בנוסף כדאי לזכור שמדדי ביטחון ממשיכים להעיד על ירידה בבטחון הצרכני, שמושפע משוק עבודה בהיחלשותו. צמיחה בת קיימא? אתם תחליטו.

הדיווח החשוב הקרוב נוגע למשרד העבודה ולאיבוד המשרות באוקטובר. נמתין ונקווה: א. שהמדד יראה על קיטון באיבוד המשרות. ב. ששוק ההון לא יגלה קשיים עד לרגעי הפרסום.  

האם זה הזמן לתעודות שורט ולהינות מהספק המכרסם במשקיעים?

  20 התעודות בחסר הטובות ביותר מתחילת החודש

 שם תעודת הסל

מתחילת החודש

1מבט חסר בנקים8.94%
2תכלית שורט בנקים כפליים7.76%
3שורט בנקים כפליים יומי7.58%
4קסם שורט מעו"ף פי 3 יומי6.13%
5פסגות סל שורט 255.77%
6תכלית שורט בנקים 5.63%
7קסם שורט נדל"ן כפליים יומי5.49%
8קסם שורט ת"א 100 פי 3 יומי5.18%
9הראל סל חסר ת``א 255.11%
10תכלית שורט נדלן 15 (500)5.01%
11תכלית שורט ת"א 75 כפליים4.88%
12קסם שורט ת"א 75 כפליים יומי4.40%
13קסם שורט יתר 7503.99%
14מבט חסר ת"א 753.60%
15מבט חסר נדלן3.40%
16קסם שורט בנקים3.25%
17מבט חסר 1003.12%
18תכלית חסר 253.06%
19מבט חסר אגרסיבית 252.98%
20תכלית שורט נדלן 15 כפליים2.88%

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.     

x