תדיראן הציגה תוצאות שיא ברבעון השלישי: החברה הציגה גידול של כ-14.3% בהכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2020 וכ- 19.9% בהכנסות לרבעון, למול התקופה המקבילה. העלייה בהכנסות נבעה מגידול כמותי וכספי במכירות המזגנים, במיוחד בחודשי הקיץ, בהם נרשמו שיאים בהיקפי הצריכה במשק, במיוחד בתחום מוצרי החשמל הביתיים.
בחודשים האחרונים, תחת משבר הקורונה, זמן השהייה בבתים עלה באופן משמעותי, מה שהביא, לשימוש מוגבר במכשירי החשמל הביתיים, לרבות מיזוג האוויר, אשר הושפע גם ממזג האוויר, והביא לעלייה בבלאי וכתוצאה מכך לעלייה בהיקף ההחלפות והשדרוגים של מוצרים אלו. אנו מניחים שנראה התמתנות במגמה זו, בתחום המזגנים, ברבעון הרביעי של השנה, בעיקר מסיבות עונתיות.
שיפור ברווחיות הגולמית: הרווח הגולמי לרבעון השלישי הסתכם בכ- 90 מ' ₪, למול 67.8 מ' ₪ ברבעון המקביל, גידול של כ-33%. שיעור הרווח הגולמי ברבעון השני עמד על כ-27.9% למול 25.1% ברבעון המקביל. השיפור ברווח וברווחיות הגולמית נבע מהגידול בהיקף המכירות, וככל הנראה גם מהעלאת מחירים בתקופה. מעבר לכך הושפע הרווח הגולמי לטובה כתוצאה מגידול בהכרה ברווח בגין פרויקט התייעלות אנרגטית בבתי חולים, מה שישפיע לטובה על הרווחיות הגולמית גם ברבעונים הבאים.
פוטנציאל אפשרי בכניסה לשווקי יעד חדשים: אחד מעמודי הטווח העיקריים של אסטרטגיית החברה מתבסס על הגדלה משמעותית של נפח הפעילות בתחום הטיפול באוויר ומיזוג אוויר על בסיס התרחבות גאוגרפית בשווקים צומחים. החברה מיפתה שווקים רלוונטיים ואטרקטיביים, ומתעתדת לבצע רכישות של חברות מקומיות בשווקים אלו, בכדי לבסס דריסת רגל ולהרחיב את הפעילות בהם. בחודש מאי דיווחה החברה על מו"מ לרכישת 75% ממניות חברה זרה. תמורת העסקה מוערכת על ידי החברה בכ- 80 מ' ₪ , אך אין וודאות לכך ולא צוין בהודעת החברה באיזו חברה מדובר ובאיזה מדינה היא פועלת.
נכון להיום, על אף שתקופת הבלעדיות תמה, הצדדים ממשיכים בניהול מו"מ בקשר לעסקה. אנו מעריכים כי החברה תשכיל לנצל את ניסיונה רב השנים בתחום מיזוג האוויר בשוק הישראלי ואת יכולתה הניהולית בכדי לנהל התרחבות זו בצורה מיטבית אם כי לא נתנו ערך עודף לפעילות זו בהערכת השווי.
החברה צפויה לשמור על חלקה בשוק מיזוג האוויר המקומי: שוק מיזוג האוויר המקומי צומח בשיעור חד ספרתי נמוך מדי שנה. שיעור החדירה של מזגנים בשוק הישראלי עומד על כ-95% ולכן הצמיחה בו נובעת בעיקר מהחלפות ושדרוגים, וכן מגמר בנייה של דירות חדשות. השוק הנו תחרותי אך מאופיין בשתי שחקניות גדולות בעלות נתח שוק דומה (החברה וחברת אמ"צ). להערכתנו החתירה לחדשנות ושיפור איכות המוצרים והשירות בחברה צפויים לשמור על נתח השוק שלה על אף התחרות הגוברת משחקנים/מוצרים חדשים בענף.
שורה תחתונה: תדיראן היא חברה יציבה, עם מוניטין ארוך שנים ומותג חזק, אשר הציגה שיפור לא מבוטל בשנים האחרונות מבחינת נתח השוק וחוזק המותג. אנו מעריכים כי החברה תמשיך להציג שיפור בתוצאותיה גם ברבעון הרביעי של השנה, אם כי להערכתנו המגמה תתמתן בעיקר בשל השפעות עונתיות. מעבר לכך, לחברה פוטנציאל במימוש יכולותיה הניהוליות גם בכניסה לשווקים חדשים בעתיד והרחבת בסיס המוצרים ותחומי הפעילות בשוק המקומי. יחד עם זאת, אנו מעריכים ששווי השוק של החברה כיום משקף את שוויה הכלכלי, כפי שהוא מוערך על ידנו, ולכן אנו מותירים את המלצת ההשקעה על תשואת שוק ומעלים את מחיר היעד ל- 240 ₪ למניה.