תשואות איגרות החוב של ממשלת ארה"ב נסגרו השבוע בתנודתיות, בעקבות אינדיקציות סותרות לגבי חוסנו של שוק העבודה.
למרות הקושי להסיק מסקנות קונקרטיות מהנתונים, הדגשנו בפרסומים אחרונים את עמדתנו כי הפד עומד בפני פעולת איזון מסובכת להשגת נחיתה רכה.
חוסן שוק העבודה עדיין נראה שלא עולה בקנה אחד עם יעד האינפלציה של הפד. (כאשר נתוני השכר הרשמיים מצביעים על צמיחה בתעסוקה של רק 209,000 בסך הכל לחודש ו-149,000 במגזר הפרטי).
מדדי הליבה של האינפלציה ירדו, אך באופן איטי מהצפוי.
מגזר השירותים עדיין נראה חזק, בעוד שמגזר הייצור מצטמצם בשמונה החודשים האחרונים.
מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי UBS Global Wealth Management: "כשהסיכונים לכלכלה עדיין גבוהים, אנחנו מעדיפים אג"ח על פני מניות. אנו ממשיכים להעדיף הכנסה קבועה באיכות גבוהה, לרבות אג"ח ממשלתיות ואיגרות חוב בדירוג השקעה, שעומדות לעלות במקרה של האטה כלכלית מהירה מהצפוי. תשואות All-In הפכו לאטרקטיביות עוד יותר. התשואה של 5% על אג"ח ארה"ב לשנתיים, אם תתקיים, תהיה עקבית עם משקיעים שיכפילו את כספם תוך כ-14 שנים".