S&P 500 ניתוח טכני: ה-Valuations באופטימיות יתר שלא הייתה כמותה

הבחירות היו קטליזטור למבנה מחירים שדרש עוד סגמנט עולה •• המבנה הכללי של התעלה העולה ביקש את החזרה מעלה, לאחר שהמדד נגע בחלק התחתון שלה סביב 5700 •• מדוע אזור 6300 הוא יעד הגיוני, בסיום העונתיות החיובית ביותר של השנה?!

 

 
הבחירות היו קטליזטור למבנה מחירים שדרש עוד סגמנט עולה / צילום: Dreamstimeהבחירות היו קטליזטור למבנה מחירים שדרש עוד סגמנט עולה / צילום: Dreamstime
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/11/2024

אם הייתם מעירים אותי באמצע הלילה ומראים לי את הגרף היומי של ה-S&P 500, לא הייתי יכול לנחש ממנו בלבד שקרה משהו מיוחד בארה"ב. משהו שהשפיע על שוק ההון האמריקאי בצורה דרמטית. הנה הגרף לפניכם:

 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

נכון שהנרות האחרונים היו ממש אסרטיביות ביחס למקובל, אבל זה יכול היה תוצאה של דו"ח פיננסי מצוין של חברה, דיבורים של דעתן מהפדרל רזרב, או כל דבר אחר חיובי שמזיז לעיתים את השוק בכמה אחוזים. יותר מכך: המבנה הכללי של התעלה העולה ממש ביקש את החזרה מעלה, לאחר שהמדד נגע בחלק התחתון שלה סביב 5700.

החצי השני של חודש אוקטובר (עם הירידה של סביב 3%) היה הזדמנות נוספת לקנייה ברורה על בסיס העבר הלא רחוק: אזור ה-5700 היה מפגש אדיר מימדים בין אזור תמיכה היסטורי יחד עם ההגעה לגבול התחתון של רצועות בולינגר, וכאמור, גם עם הגבול התחתון של התעלה העולה. תוסיפו לכך שלפנינו מהלך עולה שדרש 5 גלים, וביצע עד ההגעה ל-5700 רק 4 כאלו, וקיבלתם את ההכנה המושלמת לביצוע סגמנט עולה נוסף חזק במיוחד. וזה מה שקיבלנו.

עכשיו, נוכל להלביש על כך גם את העניין הפונדמנטלי של הבחירות, וכו... אלו פשוט נתנו למהלך את החוזק של המומנטום שבו. ביום שלפני בחירות, ראינו עליה של כ-1.3%, ואחרי התוצאות  החלקיות, התקרבות מהירה ל-6000 החשובים פסיכולוגית כל כך. יש להבין עניין אחד פשוט: בגלל ההטעיה המכוונת של המדיה והסוקרים, ואולי בעזרת חלק ממחנהו של טראמפ (על מנת למנוע את אפקט "הוא כבר ייבחר ולכן אין טעם לצאת ולבחור בו..."), ההנחה הייתה שהתוצאות יהיו צמודות מאוד. צמידות שמנעה מחלק נכבד מאוד מהמשקיעים "להמר" על בחירתו של טראמפ לפני ההצבעה. כך, כאשר נודעו התוצאות החלקיות הברורות, הגיע צונאמי של פקודות שניסו לסגור את הפער בין מה שרצו לעשות ובין מה שנעשה בפועל.

עכשיו, נשאלת השאלה הגדולה: האם הגיע הרגע של השקט שלאחר הסערה? האם השוק יתחיל לחזור לעצמו ולהתנהל בצורה רגילה עד ה-20 לינואר, בו ייכנס הנשיא טראמפ לתפקידו הרשמי? ייתכן מאוד אבל נאמר שיש כמה גורמים מעניינים שצריכים לקחת בחשבון:

ראשית, העליות האחרונות נעשו בצורה מהירה והכניסו את ה-Valuations לשטח של אופטימיות יתר שלא היה כמותו.

שנית, השוק במצב קניות יתר רב טווחי (יומי-שבועי) וזה קצת מוסכן.

שלישית, יש הכנה לסטייה שלילית בין השיאים של המחיר ושיאים של המומנטום (קווי סגולים).

כל אלו גורמים המהווים נורות אזהרה. בצד השני נאמר: העונתיות של סוף השנה היא הטובה ביותר בשנה. אין ספק שנראה את המדד מעל 6000. אצל גולדמן מדברים כבר הרבה זמן על 6300. ייתכן מאוד שנגיע לשם עם קצת מהמורות אחרי שהבחירות החשובות כבר מאחורינו וגם החלטת הריבית של הפד (הורדת 0.25%) גם היא מאחורינו.

למשקיעים הישראלים מילה קטנה: לכל הדעות המקומיות והזרות, שוק המניות האמריקאי נמצא במצב של תמחור יתר וקניות יתר. לעומת זאת, שוק המניות הישראלי ממש רחוק מן המצב של סגירת הפער התשואתי בינו לאחיו הגדול, כאשר תמחור החברות עדיין נמצא, לרוב, במצב סביר ואף טוב מזה. כמו כן, שוק המניות הישראלי הוכיח עצמו, בשנה האחרונה, כשוק חזק ועמיד בפני מהלומות חדשותיות לא קטנות. האם האופנה של ההשקעה בחו"ל לא דורשת הערכה מחדש? אין כאן שום המלצה כמובן אלא רק נקודה למחשבה. יחד ננצח בגדול!

 

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל .[email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל[email protected]

 

x