נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

More : בשבוע הקרוב וכן בשבוע הפקיעה צפוי דשדוש השערים להימשך

לאחר שלושה שבועות של עליות שערים נאות שבו השווקים לרדת קלות לאורך כל השבוע שחלף, תוך כדי עליה במדד הפחד ובתנודתיות.

 

 
 

אבידן מלמד ואלי לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/07/2011

לאחר שלושה שבועות של עליות שערים נאות שבו השווקים לרדת קלות לאורך כל השבוע שחלף, תוך כדי עליה במדד הפחד  ובתנודתיות. התנודתיות נבעה משלושה גורמים עיקריים:החשש מפני התהוות משבר חוב באיטליה, פקיעת האופציות והמדדים בשוק המניות האמריקאי בסוף השבוע שחלף וכן פתיחת עונת הדוחות בארה"ב. עונת הדוחות נפתחה ברגל ימין יחסית ומיתנה את האווירה השלילית.

סיכום מדדים שבועי: מדד המעו"ף ירד ב- 0.7% בהובלת מדד הבנקים אשר ירד ב-2%, מדד ת"א 75 ירד ב-2.08% ומדד היתר 50 ירד בכ-1.64%.

ארה"ב- מבט קדימה-

שבוע מסחר תנודתי עבר על שוק המניות בארצות הברית. מחד גיסא, הושפע המסחר מדוחות טובים של החברות שפרסמו עד כה, בניהן נמצאות: אלקואה, סיטי, גוגל , גיי פי מורגן ועוד. מאידך גיסא, המסחר הושפע מהחשש כי דירוג האשראי המושלם של ארה"ב בסכנה וכן ממשבר החוב באירופה. עיקר הדאגה נובעת מכך שהמשבר יתפתח גם למדינות נוספות כדוגמת איטליה, הכלכלה השלישית בגודלה ביבשת אירופה.

יש לציין כי אף על פי שעשרה מתוך שלושה עשר הדוחות שהתפרסמו בשבוע שעבר בארצות הברית הציגו תוצאות טובות מהצפי, רק מניותיהן של שתיים מבין החברות המפרסמות עלו בסיכום שבועי. בהסתכלות קדימה, להערכתנו מה שישפיע על כיוון השווקים בחודש הקרוב הינו הדוחות הכספיים בארה"ב. דוחות אלו יכולים לספק אופטימיות בכניסה של משקיעים לשווקים במידה שינפיקו תוצאות טובות וכן תחזיות מספקות לעתיד.

השבוע יפרסמו:

יום שלישי: קוקה קולה, wells fargo ויאהו

יום רביעי: אלטריה גרופ, אמריקן אקספרס ואינטל

יום חמישי: AT&T , Eli Lilly , Morgan Stanley ופפסיקו

יום שישי: גנרל אלקטריק, קטרפילר ומקדונלדס

ישראל מבט קדימה –

 לאחר כשבועיים של עליות רצופות בשוק המניות התנהל המסחר בשבוע שחלף בדשדוש למרות התנודתיות בשוקי העולם. להערכתנו, בשבוע הקרוב וכן בשבוע הפקיעה צפוי דשדוש השערים להימשך, תוך כדי קורלציה לשוק המניות האמריקאי. טווח הדשדוש ינוע בטווח שבין 1270- 1220 נקודות. יציאה מאחד הטווחים על בסיס סגירה, תאותת על כיוון להמשך חודש אוגוסט. בטווח הבינוני, בעקבות אינדיקאטורים כלכלים טובים ביחס לשאר מדינות העולם, כפי שציינו בסקירות קודמות, ניתן בהחלט להתחיל להגדיל את הרכיב המנייתי בתיקי ההשקעות בצורה מדודה והדרגתית, תוך התמקדות במניות המעו"ף ובעיקר במניות הבנקים. 

שוק האג"ח:

  •  בהתאם לתחזית, מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב- 0.4%
  •  עונת הדוחות התחילה בשבוע שעבר, רוב החברות שפרסמו עד כה עקפו את התחזיות
  •  תשואת אגרת חוב ממשלתית ל- 10 שנים בארה"ב ירדה לרמה של 2.91% 
  •  מרווח אגרות החוב של ספרד ואיטליה ל- 10 שנים עומד על כ- 300 נקודות מעל האגרת הגרמנית
  •  המלצתנו למשקל קל לטובת האפיק השקלי על פני הצמוד ללא שינוי 
  •  באפיק הצמוד מומלץ להתמקד במח"מ הקצר
  •  באפיק השקלי מומלץ להתמקד במח"מ הבינוני

ארה"ב:

מדד המחירים לצרכן ירד ב- 0.2%, לעומת צפי לירידה של 0.1%. המדד ירד בעקבות ירידת מחירי האנרגיה שנפלו ב- 4.4% בחודש יוני.

עונת הדוחות: עד כה מרבית החברות הכו את ציפיות האנליסיטים. הפתיעו במיוחד גוגל וסיטי בנק. מניית גוגל עלתה לאחר פרסום הדוחות בכ- 13%.

משבר החוב בארה"ב: ההבדל המהותי בין הרפובליקנים לדמוקרטים הינו שהדמוקרטים רוצים לעלות מיסים, לעומת הרפובליקנים שרוצים קיצוץ בתקציב הממשלה. ברור שזה עניין של זמן עד שיקבלו את ההחלטה לעלות את תקרת הגרעון, שכן ההשלכות במידה וההחלטה לא תתקבל בזמן הינן הרסניות. סוכנות הדירוג מוסיפה לחץ בכך שמאיימת שתוריד את הדירוג המושלם של ארה"ב, הסוכנות עדכנה את אופק הדירוג של ארה"ב לשלילי.

אירופה: בשבוע שעבר איטליה הייתה בכותרות, כאשר הבעיה העיקרית באיטליה הינה יחס חוב תוצר גבוה של כ- 120%. בסוף השבוע אושרה תוכנית הצנע האיטלקית בהיקף של כ- 70 מיליארד אירו, התוכנית אושרה הן ע"י הסנאט והן ע"י הפרלמנט.

בעקבות מבחני הלחץ על הבנקים האירופאים, הבנקים ידרשו לגייס כ- 250 מיליארד אירו. 8 מתוך 91 הבנקים שנבדקו לא עמדו במבחני הלחץ.

האפיק השקלי: עדיפות קלה לאפיק השקלי על פני הצמוד. תשואת אגרת החוב המשלתית ל- 10 שנים בארה"ב עומדת על 2.91%. פער התשואות בין אגרת החוב הממשלתית שקלית לאגרת חוב ל-10 שנים בארה"ב עלה בחדות בשבוע שעבר ועומד על כ- 2.24%, בעיקר בעקבות ירידת התשואות בארה"ב. חשיפה לאפיק השקלי מומלצת דרך המח"מ הבינוני. על מנת לנצל את עיוות המס** הקיים יש לבצע את החשיפה ללקוחות פרטיים דרך קרנות נאמנות או תעודות סל.
**להרחבה על עיוות המס ניתן ליצור קשר עם מוקד היועצים

להלן מספר אגרות חוב מומלצות(בהשוואה לאגרות חוב עם מאפייני מח"מ ודירוג זהים):

אג"חמחירמח"מתשואה ברוטומרווח ממשלתידירוג הצמדה
דסיקונט השקעות 91063.746%1.72%AA3שקלי קבוע
הוט ב'103.94.566.58%2.10%A+שקלי קבוע
דלק קבוצה 15106.14.277.69%3.28%A+שקלי קבוע
דיסקונט ז'106.63.285.48%1.32%A+שקלי קבוע
שלמה 1298.22.976.24%2.16%Aשקלי קבוע/
שעבוד על צי רכב

ריבית משתנה:

מתחילת השנה עלתה הריבית ב- 1.25% ל- 3.25%. גם בחודש הבא הריבית צפויה להישאר ללא שינוי. יחד עם זאת, להערכתנו הריבית תמשיך לעלות השנה ותעמוד על 3.75% בסוף השנה. לאחר תקופה ארוכה שבה המלצנו להשקיע באפיק דרך אגרות החוב הממשלתיות אנו משנים את ההמלצה וכעת מומלץ להיכנס לאפיק דרך אגרות חוב קונצרניות. השינוי נובע מעלייה חדה במרווחים בגלל ריבוי הנפקות. אנו ממליצים על חשיפה של כ- 7.5% מהתיק לאפיק זה.

האפיק הצמוד: 

מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב- 0.4%, בהתאם לתחזיות המוקדמות. שני המדדים הקרובים צפויים להיות גם חיוביים ולעלות בכ- 0.6% ביחד. כפי שציינו המדד יושפע בעיקר מסעיף מדד הדיור. סעיף זה משפיע הרבה יותר בעקבות עדכון משקלו ל- 25% מהמדד בתחילת השנה. כמו כן, צפוי עדכון של כ- 10% במחירי החשמל בקרוב. אנו מאמינים שקצב האינפלציה שהיה בשנה האחרונה לא יחזור על עצמו. להערכתנו, ציפיות האינפלציה נותרו עדיין גבוהות לכל אורך הטווחים ולכן אנו מותירים את המלצתנו לעדיפות קלה לאפיק השקלי על פני הצמוד. באפיק הצמוד, אנו ממליצים להתמקד במח"מ הקצר-בינוני. את החשיפה לאפיק הצמוד במח"מ קצר (עד מח"מ 3) אנו ממליצים ע"י אגרות חוב קונצרניות בדירוג A ומעלה ובמח"מ הבינוני דרך האפיק הממשלתי.

מט"ח:

אנו ממליצים על חשיפה של כ- 10% מתיק האג"ח לאגרות אשר נסחרות במט"ח או צמודות למט"ח. את החשיפה אנו ממליצים לבצע כך: 5% לטובת הדולר, ב- 5% הנותרים יש לבצע פיזור של אגרות חוב הנסחרות במטבעות הבאים: דולר קנדי/ פרנק שווצרי/ דולר אוסטרלי/ריאל ברזילאי.

נכתב ע''י אבידן מלמד ואלי לוי,
More בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x