נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

המתיחות מול איראן מטלטלת את מחירי האנרגיה, אבל וול סטריט כבר מגיבה אחרת

 

 
המתיחות מול איראן מטלטלת את מחירי האנרגיה / קרדיט: אילוסטרציה – AIהמתיחות מול איראן מטלטלת את מחירי האנרגיה / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

סילביה יבלונסקי, סנדיפ ראו ופול מרינו
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/07/2026

סילביה יבלונסקי, מנהלת השקעות ראשית ב-Defiance: "השווקים כבר לא נבהלים מאיראן. הסיפור האמיתי הוא התרחבות מהפכת ה-AI הרבה מעבר לענקיות הטכנולוגיה."

סנדיפ ראו, אנליסט ב-Leverage Shares: "הרוטציה בשוק כבר כאן. השבועיים הקרובים יקבעו אם עונת הדוחות תצליח להתגבר על זעזועי המזרח התיכון."

פול מרינו, סמנכ"ל הכנסות ב-Themes ETFs: "דווקא אחרי חודשים של ביצועי חסר, שבע המופלאות עשויות להיות אחת מהזדמנויות ההשקעה המעניינות ביותר כיום."


המתיחות מול איראן מטלטלת את מחירי האנרגיה, אבל וול סטריט כבר מגיבה אחרת

סילביה יבלונסקי, מנהלת ההשקעות הראשית ב-Defiance, אומרת כי מוקד ההשפעה של המתיחות המחודשת בין ארה"ב לאיראן ממשיך להיות שוק האנרגיה. כל הסלמה מגדילה מיד את פרמיית הסיכון על הנפט, בשל החשש מפגיעה באספקה דרך מצר הורמוז.

עם זאת, לדבריה, שוקי המניות הפכו עמידים הרבה יותר לאירועים גיאופוליטיים. "ראינו מעבר ראשוני למניות אנרגיה, ביטחון ונכסי מקלט, אך המשקיעים חזרו במהירות להתמקד בנתוני החברות ובכלכלה. כל עוד אין פגיעה ממשית בצמיחה או באינפלציה, השווקים מתייחסים לאירועים הללו כרעש זמני."

גם סנדיפ ראו, אנליסט ב-Leverage Shares, מזהיר שהשפעת המתיחות מורגשת בעיקר דרך מחירי האנרגיה. לדבריו, הנפט עלה ביותר מ-6% בשבוע האחרון, הגז הטבעי באירופה זינק, ומדדי המניות בארה"ב איבדו גובה כאשר המשקיעים החלו לתמחר מחדש אפשרות למדיניות מוניטרית ניצית יותר מצד הפדרל ריזרב.

לדבריו, השאלה המרכזית היא האם האירועים במזרח התיכון יישארו נקודתיים או יהפכו לגורם אינפלציוני מתמשך שיאלץ את הבנק המרכזי להמשיך בקו התקיף.

עונת הדוחות יוצאת לדרך: לא מספיק להכות את התחזיות, צריך גם להעלות אותן

יבלונסקי מעריכה כי עונת הדוחות הנוכחית תהיה הרבה יותר תובענית מבחינת המשקיעים.

"השוק כבר לא מסתפק בתוצאות טובות. הוא מחפש חברות שמסוגלות להציג תחזיות צמיחה משופרות ולהוכיח שההשקעות בבינה מלאכותית מתורגמות להכנסות אמיתיות."

לדבריה, מוקדי העניין יהיו היקף ההשקעות של ענקיות הטכנולוגיה בתשתיות AI, השפעת מחירי האנרגיה על הרווחיות, עוצמת הביקושים מצד הצרכנים, איכות האשראי במערכת הפיננסית והתחזיות למחצית השנייה של השנה.

ראו מוסיף כי פתיחת עונת הדוחות של הבנקים הגדולים בארה"ב תהיה מבחן משמעותי לשוק כולו. הוא מציין כי התחזיות מדברות על צמיחה של כ-23% ברווחי חברות S&P 500, הקצב הגבוה ביותר מאז 2021.

עם זאת, לדבריו, הפעם המשקיעים יתמקדו פחות במספרים ויותר בשאלות הקשות: האם השקעות העתק ב-AI מתחילות להצדיק את עצמן, כיצד המכסים משפיעים על החברות, ומהי מידת החשיפה של הבנקים למימון תשתיות AI ומרכזי נתונים.

הרוטציה הגדולה כבר כאן: הכסף זורם אל הדור הבא של מניות ה-AI

לדברי יבלונסקי, השוק אינו נוטש את מניות הבינה המלאכותית אלא מרחיב את מעגל הנהנות.

"המנהיגות כבר אינה שייכת רק לענקיות הטכנולוגיה. המשקיעים מזהים הזדמנויות גם בחברות שבבים, זיכרון, רשתות תקשורת, תשתיות חשמל, מרכזי נתונים, סייבר ותוכנה ארגונית."

גם ראו סבור שהרוטציה כבר החלה בפועל.

לדבריו, מניות החברות הקטנות רשמו את המחצית הראשונה הטובה ביותר שלהן מאז 1991, ומדד S&P 500 במשקל שווה שוב מצליח להכות את המדד הרגיל. לדבריו, לא פחות מ-86% מחברות המדד נהנות כיום מעדכוני תחזיות חיוביים, נתון שמעיד כי העליות מתרחבות למעגל רחב יותר של חברות.

עם זאת, הוא מזהיר כי השבועיים הקרובים יהיו מבחן משמעותי. אם המתיחות במזרח התיכון תמשיך להזין את האינפלציה, הרוטציה עלולה להיבלם.

שבע המופלאות כבר לא יקרות? זו דווקא עשויה להיות ההפתעה של המחצית השנייה

פול מרינו, סמנכ"ל הכנסות ב-Themes ETFs, מציג זווית הפוכה לקונצנזוס.

לדבריו, בעוד שהכסף זרם בחודשים האחרונים בעיקר ליצרניות שבבים וזיכרון, מניות ענקיות הטכנולוגיה דווקא פיגרו אחרי ביצועי המדד.

"פרמיית התמחור של שבע המופלאות ירדה לרמות הנמוכות ביותר זה יותר מעשור, למרות שהן עדיין צפויות לצמוח בקצב רווחים הגבוה בכ-45% משאר חברות S&P 500."

לדבריו, השוק מתמחר בעיקר את הסיכונים הכרוכים בהשקעות הענק ב-AI ומתעלם מפוטנציאל ההכנסות העתידי של חברות כמו מיקרוסופט, אמזון, אלפבית ומטא.

מרינו סבור כי אם השוק יעבור משלב בניית התשתיות לשלב שבו חברות מתחילות להפיק הכנסות מבינה מלאכותית, דווקא חברות התוכנה והענן עשויות להוביל את הגל הבא.

מה יזיז את השווקים בשבוע הקרוב?

מרינו מעריך כי שני אירועים יעמדו במרכז תשומת הלב.

הראשון הוא פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב, שיקבע האם האינפלציה ממשיכה להתמתן או חוזרת להרים ראש בעקבות מחירי האנרגיה.

השני הוא פתיחת עונת הדוחות של הבנקים הגדולים, בהם JPMorgan, בנק אוף אמריקה, גולדמן זאקס, סיטיגרופ ו-וולס פארגו.

לדבריו, השילוב בין נתוני האינפלציה לבין התחזיות של הבנקים יספק למשקיעים תמונה ברורה יותר לגבי הצעד הבא של הפדרל ריזרב, וישפיע לא רק על שוק המניות אלא גם על האג"ח, הדולר והביטקוין.

x