שוק המט"ח || הדולר לאן?

סקירה נוספת שבה הדולר אצלנו נע הפוך מאשר בעולם. הקורלציה הטבעית של עליית הדולר בזמן ירידת מניות לא מתקיימת בינתיים

 

 
הדולר אצלנו נע הפוך מחברו העולמי / תמונה: Dreamstimeהדולר אצלנו נע הפוך מחברו העולמי / תמונה: Dreamstime
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/04/2025

על הדולר-שקל נאמר:

קשה לומר שאנו יודעים משהו הגיוני לגבי העתיד של הדולר-שקל אצלנו. מה שניתן לומר הוא רק ניתוח של מה שקרה עד כה. ועל פי המגבלה הזו, נאמר את מובן מאליו: השלילה במניות בחו"ל הצליחה להחזיר את הדולר שלנו לאמצע הדשדוש הרחב, שבו הוא נמצא מאז תחילת 2024. דהיינו, עלייה לא קטנה, מאז השפל האחרון מתחילת שנה זו. ויש להניח שהירידות במניות המקומיות ביום ראשון (06-04) יאיצו תהליך זה.

כל זה כאשר (ואנו נראה זאת בהמשך...) הדולר הגלובלי דווקא יורד, וכאשר שוק המניות שלנו לא הראה חולשה דומה כלל לחברו הזר עד יום ראשון (06-04). השאלה הגדולה היא זו: מה מניע את הדולר-שקל היום? כנראה שלא אטעה בהרבה אם אציין את הגורמים הבאים: תנועות המסחר (ייבוא-ייצוא), השקעות זרות הגורמות לו לרדת, והשפעות קורלטיביות עם שוקי ההון בארץ ובעולם.

והסה"כ מחזיר אותו כבר יותר משנה לאותו דשדוש ארוך טווח. רק אם שוק המניות יתחיל "להזדהות" עם חבריו הזרים (כפי שמסתמן זמנית ביום ראשון), ויתחיל לרדת בצורה חמורה, נראה משהו חריג ואולי יציאה כיוונית מעלה מאותו דשדוש. בינתיים, זה עוד לא קרה. יש לזכור שיש גם אינטרסים גדולים מאוד, מצד שחקני הנגזרים, שהמצב הקיים יישאר על כנו עוד הרבה זמן. כמו כן, כמויות פקודות קטיעת ההפסד מעל 3.85, ומתחת ל-3.53, אדירות כל כך שיש פחד גדול לבצע חריגה, וסגירה, מחוץ לדשדוש. ראו ניתוח טכני מטה.

 

עבור היורו והדולר גלובלי נאמר:

במבט ארוך טווח (ראו גרף שבועי מטה) ניתן לומר שהיורו לא שינה עמדה גלובלית אמיתית, ביחס לדולר האמריקאי, מאז תחילת 2023 (!!). תחום הדשדוש בין 1.12 ו-1.05, עם חריגה אחת בתחילת השנה ל-1.02, הוא האלמנט השולט בתנועה של המטבע האירופי. אבל, חייבים להדגיש את השינוי במומנטום מאז השפל של 1.02 למצב שבו הוא נמצא היום. התנועה מהירה ואסרטיבית במיוחד, המראה כמה הדולר הגלובלי נחלש מאז תחילת השנה. כבר כתבתי רבות על כך שחולשת הדולר היא חלק בלתי נפרד ואינטגראלי מתוכנית הנשיא טראמפ לשיקום יחסי הסחר וההגמוניה האמריקאית בכלל.

לכאורה, ועל פי ספרי הלימוד, למדנו שמטבע חזק הוא סמל של מדינה חזקה. אבל, כאשר המטרה שלך הוא לייצר תחרות לייצוא האמריקאי, וכאשר מדיניות הריבית היא של הורדה ולא העלאה, מטבע חלש מתאים הרבה יותר. בכל אופן, עד יום שישי האחרון זה מה שקרה, כאשר העניינים נראו גם בחזית הדולר, וביום שישי גם בחזית התשואות על האג"ח הממשלתי האמריקאי (אג"ח ממשלתי ל-10 שנים הגיע ל-4% בדיוק!). מלחמות הסחר יכולות לשנות הרבה מאוד, אבל, כאשר מנתחים את מה שנעשה עד כה, ניתן לומר שיש הרבה יותר סיכוי ליורו לעבור את הגבול העליון של 1.12, מאשר לשבור את השפל של 1.05 שוב.

 

ועכשיו נראה את הגרפים בפירוט:
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

EURUSD

בגרף השבועי לעיל אנו רואים הרבה יותר טוב את המשך היציבות היחסית ביחס של היורו מול הדולר. תחילת השנה הייתה חריגה גדולה אשר הצליחה "להפחיד" רבים. אבל, ענייני המכסים ומדיניות הממשל האמריקאי החדש, הצליחו לחדש את החולשה במטבע האמריקאי כלפי כל המטבעות החשובות מולו. האם למטבע האירופי יש סיבה להיות חזק יותר מן הדולר האמריקאי? גם כאשר מתקיימת מלחמת סחר? לא ממש. המיתון הקשה, שנה שנייה ברצפיות, בגרמניה, והמצב הכלכלי הקטסטרופאלי בצרפת, איטליה, וספרד, מול המדינות הצפוניות יותר, יחד עם כל המהומות המדיניות-ביטחוניות סביב אוקראינה, ובנייה של מערכת ביטחון אירופית עצמאית מנאט"ו, כל אלו היו צריכים להביא את היורו למספרים הרבה יותר נמוכים.

העניין הוא שתנועות ההון של הדולר חזקות יותר מכל שיקול אחר, וכאשר מוכרים נכסים דולריים (מניות ואג"ח), קונים מטבע מקומי, וחוזרים הביתה, ההשפעה משמעותית לטובת היורו. כאמור, בנוסף ל"עזרה" מהממשל לחולשתו של הדולר. לכן, עבור החיוביים אומר כך: למרות ההיגיון שהיה אומר "ירידות במניות => דולר עולה, כנכס מפלט" ראינו עכשיו חולשה בדולר. וזה יכול להביא את היורו לחצות מעלה, מעל 1.12. עבור הפסימיים אומר: אם הפאניקה תיכנס ברצינות לשווקים, נחזור לעמדה הפשוטה ש: "מוכרים הכול", חוץ מהדולר ומהאג"ח הממשלתי האמריקאי הקצר. אזי, 1.05 תהיה שוב בסכנה. ימים יגידו ובקרוב!
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

USDILS

גם בסקירה על המניות בבורסה המקומית, וגם לעיל, אני חוזר ומציין את המצב המוזר שבו אנו היינו מהווים אי של שוני מול העולם עד יום ראשון זה. במניות: יציבות גדולה ביחס למהומה הכללית, ובמטבע: שם, דולר יורד וכאן הוא דווקא עולה. אבל, עדיין, במסגרת הדשדוש ארוך הטווח. אגב, עובדה שמקלה מאוד על תנועתו, כי היא אינה מאיימת לעשות שום מהומה אצל השחקנים הקובעים כאן. הדשדוש קיים מאז תחילת 2024 והמשכו טוב להמון אנשים וגופים! לכן, כל עוד לא ניכנס לסוג אחר של סביבה כלכלית-פיננסית-מדינית-ביטחונית לא נראה שתהיה סיבה לדולר-שקל לחרוג ממנהגו הנוכחי. בכל מקרה, גבולות הגזרה ידועים וברורים: 3.53-3.85 בקצוות כאשר 3.70-3.75 הוא האמצע, וזה המקום שהזוג החליט לסגור את השבוע שעבר. מחר, ביום שני (07-04) יתחיל המסחר השוטף בו שוב ונראה מה תהיה ההשפעה של מה שקרה במניות היום (06-04) יחד ננצח ובגדול!

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x