מה צריך לקרות, טכנית, כדי שמדד ת"א 35 יפסיק להיות במצב של "כל ירידה הינה הזדמנות קנייה"

S&P500 ומדד ת"א 35 || שוק המניות הישראלי ממשיך להציג ביצועי יתר מדהימים לעומת הדשדוש האופקי בוול-סטריט, אצלנו עולים בצורה אסרטיבית אחרי שהמשקיעים מאמינים בתוצאה מצוינת של כל המהלך המלחמתי הנוכחי. חוץ מאירועים גיאו-פוליטיים מעניינים שאולי יקרו (השתתפות ארה"ב במערכה האיראנית) אין הרבה גורמים פיננסיים ידועים מראש.

 

 
שוקי מניות / תמונה: Dreamstimeשוקי מניות / תמונה: Dreamstime
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/06/2025

וול-סטריט – מדד S&P500
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

מנקודת המבט הישראלית, אין בכלל תהייה לגבי מה שקורה בשוק האמריקאי: הוא נעצר בגלל העימות בינינו ואיראן, כאשר, בסה"כ, יש המון חוסר וודאות בנושא. זה לא בטוח שזה הגורם המכריע באמת כרגע בשוק המניות שם אבל, חייבים לומר שהעניין הזה נמצא, גם כך, בסוג של שיווי משקל. מצד אחד: פעילות שלנו מוצלחת מאוד אבל, לא מחייבת אף אחד חוץ מישראל והאויב הפונדמנטליסטי היושב בטהרן. ומצד שני, הססנות גדולה של הממשל האמריקאי להיות מעורב יותר מאשר בצד ההגנתי.

כל עוד זה המצב, יש מעין "תיקו" עבור השוק שחושב כך: איראן כנראה לא תתקוף מטרות ומדינות חשובות לארה"ב, כנראה לא תעשה משהו דרמטי בתחום חסימת הנתיבים השונים של האנרגיה העולמית במפרץ, ולא תיתן סיבה ל"חברות" שלה (סין, רוסיה, טורקיה, צפון קוריאה, פקיסטאן) לעשות משהו יותר גדול מאשר גלגול עיניים לשמים ומס שפתיים. וכך, הגורם הלא כלכלי המהותי ביותר כיום משפיע מעט מאוד עד שנקבל את ההכרעה הגדולה: טרמפ IN או OUT?

מעבר לכך, כל המערכת ממשיכה להיות ב-Standby בכל החזיתות האחרות: התקדמות בהסכמים לגבי המכסים, המשבר המתמשך בחזית האג"ח הממשלתי, והמיתון המסתמן מנתוני המקרו וניתוח הכלכלה האמיתית של גופים גדולים כמו הפד, ועוד... החזרה מעלה מן התחתית של 4835 (07-04-2025) לכיוון השיא של 6147 (19-02-2025) הייתה מהירה מאוד והחזירה את התקווה להמשך חיובי בשוק המניות. למרות זאת, יש תחושה כרגע של "תקיעה" בנקודות האחרונות. אט אט המומנטום יורד והדשדוש הצר מאוד באזור 6000 מצביע על "עייפות החומר" של חלק מן המשקיעים.

למעשה, בסקירות הקודמות חזרתי וטענתי שהסבירות הגבוהה ביותר נמצאת בבדיקה של השיא הקודם ושם תהיה החלטה גורלית לגבי הפסגה הכפולה: פריצה או דחייה. בינתיים, קשה למדד לעבור את ה-150 נקודות האחרונות. כאמור, יש הרבה "דרמות פוטנציאליות" אבל האווירה אצל הדעתנים היא ש"יהיה בסדר". מדוע? כי לא נשבר באמת שום דבר אמיתי. המיתון עדיין לא הגיע רשמית ונתוני האבטלה עדיין סבירים.

למרות הריבית הגבוהה, התשואות של האג"ח הממשלתי עומדות במקום (4.4% - 10 שנים), והחברות עדיין מציגות רווחיות גבוהה יחסית. והמכסים? גם אלו "תקועים" במו"מ אינסופי שהיה צריך לקחת הרבה פחות זמן. לפחות עם הצדדים הגדולים כמו אירופה וסין. כל פעם שומעים על הסכמים אבל עם "עוד פרט שצריך לסגור...". כאמור, כניסת ארה"ב למלחמה באיראן יכלה לתת גושפנקא לתיקון יורד משמעותי אבל זה עדיין לא קרה גם כן.

מכל אלו נאמר: מחכים. מחכים שיקרה משהו מספיק דרמטי, מכל גורמי הרקע שציינתי, על מנת שהשוק האמריקאי יחליט לעשות את אחת מן האופציות הבאות: הגעה לשיא ובדיקת הפסגה הכפולה, פריצה מהירה מעלה, או שבירה מטה עקב אירוע שלילי. וכמובן, נזכיר את הברבורים השחורים שתמיד חגים מעל... טכנית, נאמר: ירידה מתחת ל-5800 תכניס שכנוע עצמי גדול לפסימיים, כאשר מעבר מעל 6100 ובמיוחד 6150 תייצר אופטימיות חדשה, עם המון כסף שמחכה להחלטה.

 

ישראל – מדד ת"א 35
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

קצת נמאס לומר את הדברים שוב ושוב. אבל, אין ממש ברירה כאשר רואים גרף כמו זה של המדד שלנו: וואוו! מאז ה-07-04-2025 (2278) השוק שלנו מתנהל כאילו היה מנייה טכנולוגית מופלאה. התיקונים הקטנים נעצרים לפני, או על, הממוצע הנע 20 יום והזוויות של הסגמנטים העולים נהיות חדות יותר ויותר עם הזמן. השיא האחרון (2851 – 19-06) מדגיש יותר מכל דבר אחר כמה החזון הכללי, של המשקיעים המקומיים והזרים, מתגבר על כל הגורמים הרעים של הווה.

נחזור ונאמר: בתחילת 2025 הייתה תקופה ארוכה של חוסר וודאות לגבי ההמשך של המלחמה שלנו מול אויבנו. חוסר וודאות שתורגם לדשדוש צר למדי. ואף, היו כמה פעמים שבהם חששנו לירידות חזקות. אלו הוכחו כשבירות שווא. ומאז אפריל כבר לא נמצא גורם שאינו מוכן להמר על עתיד טוב יותר לישראל מאשר ההווה. היינו צריכים את הזרים שייעשו את הצעד הראשוני אבל השוק משקף עכשיו את הדעה הכללית הזו כאשר העליות האחרונות מראות כמה הפעילות מול איראן נתפסת כאלמנט חיובי עבורנו. אחרי זמן קצר מאוד של בהלה זוטא, הדולר חזר לשכון מתחת ל-3.5 (3.488) וזה אומר הכול על השכנוע העצמי של המשקיעים אצלנו.

בקיצור: כל עוד לא ישתנה המצב הגיאו-פוליטי למשהו גרוע ומזיק מאוד, וכל עוד הכלכלה הישראלית תמשיך להתמודד עם המלחמות והריבית הגבוהה מאוד, אין סיבה לחשוב שלא נראה המשך חיובי בשוק ההון שלנו. ואף אוסיף את שכבר אמרתי בסקירות שונות: השוק הישראלי מהווה כרגע דוגמא מופלאה ל"כל ירידה הינה הזדמנות קנייה". טכנית אציין שרק ירידה, בסגירה שבועית, מתחת ל-2700 תסמן שינוי חשוב בתפיסה הנוכחית. ולבסוף: זכרו שמצבי קניות יתר יכולים להתקיים הרבה מאוד זמן, כל עוד מתקיימים התנאים להתלהבות של הפעילים. יחד ננצח ובגדול!!

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x