המגמה של חודש יולי נמשכת, כאשר 9 הקרנות המגייסות הגדולות ביותר החודש הן קרנות כספיות. מיטב חוזרים לגייס ובגדול, עם 1.8 מליארד שקל במיטב כספית פרימיום. פסגות מק"מ אוגוסט מגייסת 895 מליון שקל, מגדל כספית עם הנפקות מק"מ 850 מליון שקל, דש כספית ללא נע"מ מגייסים 563 מליון שקל, כלל פק"מ מדינה פלטיניום עם 315 מליון שקל, הראל פיא כספית ש"ח עם 95 מליון שקל.
אפיק הכספיות עבר שינויים לאחרונה, עם העלאת דמי הניהול בכספיות בכל בתי ההשקעות. הראשונים היו פסגות, כשלאחריהם הגיעו אקסלנס עם הגבלת היצירות בכספיות ולאחר מכן עם העלאת דמי הניהול. מיטב, דש והראל העלו אף הם את דמי הניהול, והראל הגבילו יצירות בכספיות. כך שנכון לעכשיו לכל בתי ההשקעות העיקריים יש קרן כספית עם אפס דמי ניהול וקרן כספית עם שגובה דמי ניהול בפועל. עיקר הגיוסים בכספיות נובעים עדין מקרנות שבהן דמי הניהול הם אפס.
מבין הקרנות המסורתיות, קרי אלו שאינן כספיות, המגייסת הגדולה היא אקסלנס (!) פרימיום ללא מניות, עם גיוס של 396 מליון שקל.
רשימת הפודות
הקרן שפדתה הכי הרבה באוגוסט היא פסגות 90/10 שסובלת מפדיונות מתמשכים, והחודש פדתה 273 מליון שקל. הראל פיא 90/10 ממשיכה אף היא את גל הפדיונות עם 203 מליון שקל.
קרן יובנק אגד חוץ נקוב ₪ פדתה 14 מליון שקל, המהווה כ-17% מנכסיה, ואקסלנס ריבית משתנה פדו 96 מליון שקל כשבקרן נותרו 455 מליון שקל. מאור לוסקי תיק 15 פדו 23 מליון שקל, ובקרן נותרו 174 מליון שקל בלבד.
היקף נכסים בפאנדר
זהו המקום להזכיר כי באתר פאנדר נמצאים נתונים על גיוסים פדיונות בכל קרן וקרן, וכן קיימת האפשרות לקבלת טבלת גיוסים ופדיונות לפי חתכים מוגדרים מראש של – ענף או אפיק השקעה, לפי מנהל השקעות או מנהל קרן. האפשרות לביצוע החתכים מראה תמונה גם על אפיק השקעה – והיכן קרן מסויימת נמצאת מבחינת גיוסים ופדיונות ביחס לקרנות האחרות באותו אפיק. בנוסף, מסייעת האפשרות לביצוע חתך לפי מנהל קרן מסויים להבדיל את מנהלי ההשקעות בקרנות שנמצאות בהוסטינג מהקרנות האחרות. כך לדוגמא מיטב מנהל קרנות בהוסטיג ללא פחות מ-15 מנהלי השקעות שונים.
כעת ניתן לקבל תמונה על היקף נכסים ועל גיוסים ופדיונות בכל אחד ממנהלי ההשקעות הללו. ניתן להבין מדוע פאנדר קוראים לרשות לניירות ערך לצמצם את משך הפרסום של נתוני הקרנות מ-45 יום ל-15 יום. בשוקי ההון בעולם היכולות והמהירות הקיימות הופכות תקופה של 45 יום בפרסום הנתונים לנצח.
הערה: הכתבה מתייחסת לנתונים שנשלחו על-ידי בתי ההשקעות המוזכרים בטבלה.הערה: הכתבה מתייחסת לנתונים שנשלחו על-ידי בתי ההשקעות המוזכרים בטבלה.
מגייסות
גוף קרנות נאמנות | הקרן המגייסת ביותר | |
שם קרן | כמה גייסה באוגוסט | |
הראל פיא | כספית פלטינום | 1,759 |
מגדל שוקי הון | מגדל כספית עם הנפקות מק''מ | 1,305 |
מיטב | מיטב כספית פרימיום | 1,023 |
דש | דש כספית פרימיום | 973 |
פסגות | פסגות מק''מ אוגוסט 2012 | 390 |
אקסלנס | אקסלנס מקמ פרימיום (0A) (!) ללא מניות | 271 |
כלל פיננסים | כלל פק''מ מדינה פלטיניום | 124 |
אלטשולר שחם | אלטשולר שחם אג''ח חול מוגנת | 40 |
ילן לפידות | ילין לפידות מד''פ | 30 |
מיטב (בהוסטינג) | תמהיל אג''ח סולידי (*) | 11 |
מנורה מבטחים | מנורה מבטחים ממשלתי ר. משתנה | 9 |
יובנק | יובנק אגד חוץ $ | 8 |
אפסילון | מדורג A ומעלה פרימיום | 8 |
רוטשילד | שקל + ללא מניות | 5 |
אלומות ספרינט | אלומות ספרינט 90/10 | 7 |
תמיר פישמן | תיק מנוהל עד 15 | 2 |
מודלים | מודלים מדדית | 1 |
כוון | כוון ישראל | 1 |
(*) בהוסטינג במיטב
גוף קרנות נאמנות | הקרן הפודה ביותר | |
שם קרן | כמה פדתה באוגוסט | |
מיטב | ישיר כספית | -1,157 |
פסגות | פסגות 90/10 | -139 |
הראל פיא | 90/10 | 123- |
מגדל שוקי הון | 90/20 2C אפיקים | -80 |
אקסלנס | אקסלנס (00) פק''מ ג'מבו כספית | -72 |
דש | דש תשואה | -66 |
מנורה מבטחים | מנורה מבטחים צמוד בינוני ללא מניות | -52 |
אפסילון | אג''ח פרימיום | -43 |
כלל פיננסים | כלל (1B) 90/10 שקולה | -25 |
ילין לפידות | יליון לפידות אג''ח כללי | -15 |
אלטשולר שחם | אלטשולר שחם אג"ח מדינה צמוד מדד ללא מניות | -13 |
מיטב (בהוסטינג) | תמהיל שקלית פלוס (*) | -10 |
יובנק | יובנק 20/80 | -7 |
תמיר פישמן | הזדמנויות אג''ח | -4 |
רוטשילד | רוטשילד אג"ח מדורג A | -4 |
כוון | כוון אג''ח דינמית | -3 |
מודלים | מודלים אג''ח להמרה 40 הגדולות | -1 |
(*) בהוסטינג במיטב
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





