נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דיסקונט ברוקראז׳: הזרים חזרו, הבורסה יקרה, וההזדמנויות מסתתרות במקומות מפתיעים

פורסם לראשונה במגזין FUNDER

 

 
הזרים חזרו, הבורסה יקרה, וההזדמנויות מסתתרות במקומות מפתיעים / תמונה: Dreamstimeהזרים חזרו, הבורסה יקרה, וההזדמנויות מסתתרות במקומות מפתיעים / תמונה: Dreamstime
 

בנק דיסקונט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/02/2026

אחרי שהבורסה בתל אביב עקפה את העולם עם זינוק של 50% ב־2025, הכלכלנים של דיסקונט ברוקראז' צופים שהשנה הבאה תהיה שנת המבחן של הכלכלה עצמה. עם תחזית צמיחה אגרסיבית, ריבית יורדת ושקל חזק, המאקרו נראה ורוד, ובשוק ההון הסיפור מורכב יותר.

אם שנת 2025 הייתה השנה של הבורסה, שנת 2026 צפויה להיות השנה של המשק. זוהי הכותרת המרכזית העולה מסקירת התחזיות של דיסקונט ברוקראז'. מדד ת"א 125 טס בכ־ 50% במהלך 2025, כשהוא משאיר אבק למדדים הגלובליים. אבל כעת, כשהמכפילים התנפחו והאופוריה בשיאה, בדיסקונט מעריכים שאנחנו עומדים בפני החלפת משמרות: השווקים הפיננסיים יירגעו, והכלכלה הריאלית תתפוס את ההגה.

המאקרו: "בום" כלכלי בדרך

בניגוד לתחזיות הזהירות של חלק מהמתחרים, בדיסקונט ברוקראז' אופטימיים מאוד לגבי הכלכלה הישראלית, תחת ההנחה של רגיעה ביטחונית. הם צופים כי הצמיחה בישראל ב־ 2026 תזנק לטווח של 4.5%-5.5%, קצב גבוה משמעותית מהצמיחה העולמית הצפויה (כ־3%). המנועים לזינוק הזה יהיו גל השקעות (בעיקר בנדל"ן למגורים), התאוששות בצריכה וסגירת פערים שנוצרו בזמן המלחמה.

גם בגזרת הכיס של האזרח התחזית מעודדת: בדיסקונט צופים שהאינפלציה תתמתן ל־1.6% בלבד בסוף 2026, מה שיאפשר לבנק ישראל להיות אגרסיבי יותר בהורדת הריבית. התחזית היא ללפחות 3 הפחתות ריבית, לרמה של 3.0%-3.5% בסוף השנה. בנוסף, השקל צפוי להמשיך ולהתחזק לרמה של 3.00-3.12 ש"ח לדולר, בזכות זרם ההשקעות הזרות והיצוא הביטחוני.

אחת הבשורות הגדולות היא חזרתם המסיבית של המשקיעים הזרים. נתונים עדכניים מצביעים על כך שהחזקות המוסדיים הזרים במניות ת"א הגיעו לשיא של כ־ 19 מיליארד דולר, עם רכישות נטו של כ־4.3 מיליארד ש"ח ב־2025, בעיקר בבנקים ובביטחון.

אך לדעת דיסקונט ברוקראז' "תמחור מרבית הסקטורים הינו גבוה ביחס לעבר" והמשמעות היא שקשה יהיה לשחזר את התשואות הפנומנליות של השנה החולפת. המדדים כבר מגלמים את החדשות הטובות, ולכן ב־ 2026 המשקיעים יצטרכו לעבוד קשה יותר ולבחור בפינצטה את המניות שעוד נותר בהן "בשר".

אז איפה מסתתר הערך? בדיסקונט מסמנים כמה מניות שנמצאות מתחת לרדאר או סובלות מסנטימנט שלילי מוגזם:

טכנולוגיה: ההזדמנות הגדולה ב־NICE בצעד שניתן להגדיר כ"הליכה נגד הזרם", דיסקונט מעניקים למניית נייס המלצת "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 450 ש"ח (אפסייד משמעותי על מחיר השוק). בעוד שהשוק העניש את המניה בגלל החשש שטכנולוגיית ה־ AI תחליף את המוקדים הטלפוניים, ובגלל המעבר של החברה לאסטרטגיית צמיחה על חשבון רווחיות, בדיסקונט סבורים שהפחד מוגזם. להערכתם, התמחור הנוכחי כבר מגלם את רוב הסיכונים, והחברה נסחרת עמוק בתוך טריטוריית הזדמנות.

תעשייה ושבבים: הקאמבק של טלסיס מניית טלסיס, הפועלת בתחום השבבים ופתרונות ה־Outsourcing, מקבלת המלצת "תשואת יתר" חמה. החברה, שיצאה ממדדי הדגל (ת"א 90/125), חוזרת לצמוח ונערכת לעתיד עם הגדלת מלאים. בדיסקונט מזהים שם מכפיל רווח אטרקטיבי (16) וחברה שנמצאת בנקודת מפנה עסקית.

עולם התיירות והנדל"ן: איסתא חברת איסתא מסומנת כיהלום חבוי המשלב התאוששות בתיירות עם זרוע נדל"ן איכותית. התחזית היא להצפת ערך משמעותית בנדל"ן (שילוש ה־NOI בתוך 5 שנים) ולהמשך שיפור בתוצאות עסקי התיירות. ההמלצה: "תשואת יתר".

ביטחון (אלביט מערכות): אין ויכוח על כך שאלביט נמצאת ב"תור זהב" עם חוזי עתק באירופה (כמו החוזה ביוון שמהווה 50% מתקציב הביטחון שם!). אולם, האנליסטים טוענים כי המכפיל החריג של המניה כבר מגלם את הציפיות הורודות. לכן, למרות הצפי לשיפור ברווחיות ב־ 2026, ההמלצה פושרת: "תשואת שוק".

רשתות המזון: התחזית ל־2026 היא קיפאון. צמיחה של 0%-1% בלבד בשוק המזון. הצרכן הישראלי, שחוק מעליות המחירים, יחפש מוצרים זולים, והיציאה המוגברת לחו"ל תפגע במכירות המקומיות. לכן, שופרסל ורמי לוי מקבלות המלצת "תשואת שוק".

אנרגיה ו־IT: טובים אבל יקרים

סקטור ה־IT הישראלי עובר טלטלה עם המיזוג הענק בין מטריקס למג'יק, שיוצר מפלצת טכנולוגית מקומית. עם זאת, בדיסקונט סבורים שרף הציפיות מהמיזוג בשמיים והמכפילים בטווח העליון, ולכן ממליצים על הסקטור ב"תשואת שוק". גם בבתי הזיקוק (בז"ן), למרות מרווחי זיקוק גבוהים היסטורית, הצפי הוא לשנה מאתגרת בגלל התחזקות השקל והחוב, ולכן ההמלצה נותרת ניטרלית.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x