נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

EFG: האינפלציה בבריטניה תחת לחץ מהמזרח התיכון והסיכונים לעלייה מתחדשים

הבנק המרכזי של אנגליה הותיר את הריבית על 3.75%, אך מזהיר מהשפעות מחירי האנרגיה ומהתרחישים שמצביעים על אינפלציה עד 6% אם מחירי האנרגיה יישארו גבוהים לאורך זמן

 

 
חואקין ת׳ול, הכלכלן של הבנק השוויצרי EFG, צילום: EFGחואקין ת׳ול, הכלכלן של הבנק השוויצרי EFG, צילום: EFG
 

חואקין ת׳ול, הכלכלן של הבנק השוויצרי EFG
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/04/2026

הבנק המרכזי של אנגליה הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 3.75%, החלטה שנתמכה על ידי רוב חברי הוועדה המוניטרית (MPC), למעט הכלכלן הראשי יו פיל (H. Pill) שהצביע בעד העלאת ריבית ל-4%. לדברי חואקין ת'ול, כלכלן ב- EFG International בלונדון, עמדתו של פיל אינה מפתיעה, שכן הוא נחשב לאחד החברים הניציים ביותר בוועדה והתריע כבר בעבר מפני השפעות משניות על האינפלציה.

לדברי ת'ול, הוועדה הכירה בכך שהמלחמה במזרח התיכון מובילה לעלייה במחירי האנרגיה העולמיים, בעוד שהאי-ודאות לגבי סיום העימות נותרת גבוהה. אף שקיימים סיכונים להשפעות משניות על מחירים ושכר, מה שעשוי להצדיק הידוק מוניטרי, רוב חברי הוועדה מעריכים כי היחלשות שוק העבודה והאטה בפעילות הכלכלית עשויות למתן את הלחצים האינפלציוניים.

במקביל, הבנק עדכן כלפי מעלה את תחזיות האינפלציה: לאחר עלייה של 3.3% במרץ, האינפלציה צפויה להתמתן ל-3.1% בממוצע ברבעון השני של 2026, אך לשוב ולעלות ל-3.3% ברבעון השלישי ול-3.6% ברבעון הרביעי. זאת, בניגוד לתחזית מפברואר, אז צפה הבנק ירידה ליעד של 2% כבר עד סוף השנה.

בנוסף, תרחישים שליליים יותר מצביעים על אפשרות לעלייה חדה אף יותר - עד 6% עד סוף 2026, אם מחירי האנרגיה יישארו גבוהים לאורך זמן.

ת'ול מציין כי הבנק צופה המשך השפעה של המלחמה על מחירי האנרגיה המקומיים, כאשר תקרת המחירים צפויה לעלות ברבעון השלישי, אם כי לא לרמות שנרשמו בתחילת 2023. בהתאם לכך, נתוני האינפלציה הקרובים צפויים לשקף את הלחצים הללו.

לדבריו, מסלול הריבית בעתיד יהיה תלוי במידה רבה בנתונים שיצביעו על עוצמת ההשפעות המשניות, וכן בהתפתחויות הגיאופוליטיות שישפיעו על מחירי האנרגיה. בתוך כך, הוא מעריך כי חילוקי הדעות בתוך הוועדה יימשכו - תופעה שלדבריו אינה בהכרח שלילית, אלא משקפת איזון בגיבוש המדיניות.

x