נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

האם תוצאות חזקות בהכרח מצביעות על המשך עליות בשוק?

זו הייתה אחת מעונות הדוחות החזקות ביותר בשנים האחרונות. אך היא לא הייתה הכי מאוזנת והיא גם עדיין לא הסתיימה

 

 
האם תוצאות חזקות בהכרח מצביעות על המשך עליות בשוק? / קרדיט: אילוסטרציה – AIהאם תוצאות חזקות בהכרח מצביעות על המשך עליות בשוק? / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/05/2026

עונת הדוחות יודעת לחתוך את הרעשים ולהראות את המציאות כמו שהיא. כולם יכולים להתווכח שבועות על מכסים, מחירי נפט, אינפלציה, אמון צרכנים או בינה מלאכותית, אבל כשהדוחות מגיעים... כולם רואים מה באמת קורה.

במבט ראשון, הרבעון האחרון נראה מצוין. מדד S&P 500  בדרך להציג צמיחה של כ־27% ברווחים לעומת השנה שעברה הנתון החזק ביותר מאז 2021, ויותר מכפול מהתחזיות שהיו לפני שלושה חודשים. אך יחד עם זאת, אם מוציאים רווחים חשבונאיים חד־פעמיים של החברות הגדולות ביותר, קצב הצמיחה הבסיסי יורד קרוב יותר ל-16%. זה עדיין חזק, אבל הרבה יותר מרוכז בטכנולוגיה ופחות רחב ממה שנראה בכותרות.

נכון לעכשיו, כשני שלישים מהחברות כבר פרסמו דוחות ורובן היכו את התחזיות. ועדיין, הן כמעט לא מתוגמלות על כך. והסיבה היא שרף הציפיות הוא גבוה מאוד. השוק כבר לא מתרשם מעמידה בציפיות אלא מחפש יותר מזה.

המסקנה הכללית בינתיים

זו אחת מעונות הדוחות החזקות ביותר כמעט בכל מדד. על פי הנתונים, 84%  מהחברות עקפו תחזיות רווח,  81% עקפו תחזיות הכנסות ושיעור הפספוסים נמוך במיוחד. גם ההכנסות צומחות בפועל: עלייה של 11.1% לעומת שנה שעברה שזה הקצב הגבוה ביותר כמעט ארבע שנים. שולי הרווח הגיעו ל־14.7% וזה שיא מאז 2009.

בנוסף, 9 מתוך 11 סקטורים הגדילו רווחים, רבים מהם בדו־ספרתי. הבולטים: שירותי תקשורת   (+53%), טכנולוגיה   (+50%, צריכה מחזורית  (+39%), חומרים    .(+35%)
אך עם זאת צריך לזכור שחלק מהחברות המשמעותיות עדיין לא פרסמו דוחות בראשן אנבידיה שהיא המניה הכבדה ביותר במדד, שתדווח רק בהמשך החודש, לצד רשתות קמעונאות גדולות ואלו בדיוק התחומים הרגישים יותר לעלויות אנרגיה ולמכסים ולכן גם יש להן פוטנציאל לאכזב.

איך השוק הגיב עד כה? במבט כללי, נראה שכולם מרוצים...המדד עלה בכ־10% מאז סוף מרץ. אבל מתחת לפני השטח, התמונה שונה כלומר, מצד אחד, חברות שהיכו את התחזיות קיבלו תגמול מינימלי ומצד שני, חברות שאכזבו נענשו בירידות חדות יותר מהרגיל. במילים פשוטות, השוק כבר לא יותר מידי “חוגג” תוצאות טובות, אבל כן מעניש מאוד על תוצאות רעות, והתופעה הזו בולטת במיוחד בענקיות הטכנולוגיה:

אלפבית עלתה אחרי צמיחה בענן Google Cloud.

אמזון עלתה ב-1% בזכות נתונים חזקים בזרוע הענן AWS.

מיקרוסופט ירדה בגלל האטה ב־Azure.

מטא ירדה בעקבות הגדלת השקעות בבינה מלאכותית.

כך שהמסר ברור: השוק מוכן לשלם על השקעות בבינה מלאכותית אבל רק אם ההכנסות כבר מצדיקות אותן. בנוסף, המדד נסחר כיום במכפיל רווח עתידי של כ־20.9 שזה מעל הממוצע ההיסטורי. כלומר, חלק גדול מהאופטימיות כבר מגולם במחירים.

שלושה נושאים רלוונטיים ביותר כרגע:

ראשית, ריכוזיות: חלק קטן מהחברות מוביל את רוב הצמיחה. בלי כמה ענקיות, התמונה נראית הרבה פחות מרשימה. בנוסף, חלק מהרווחים מגיע ממקורות חשבונאיים כמו עליית שווי השקעות בבינה מלאכותית ולא מפעילות שוטפת.

שנית, הייפ השקעות בבינה מלאכותית: ההשקעות ההוניות קפצו ב־42%, בעוד רכישות עצמיות של מניות כמעט לא גדלו. החברות הגדולות צפויות להשקיע השנה כ־751 מיליארד דולר, בעיקר במרכזי נתונים, שבבים ותשתיות. זה שינוי דרמטי: פחות כסף חוזר למשקיעים, יותר מושקע בצמיחה עתידית.

שלישית, שולי רווח: הרווחיות גבוהה מאוד, אבל מתחילים לראות לחצים מהעלויות של סחורות. אנליסטים כבר הורידו תחזיות לשולי רווח ברוב הסקטורים, למרות שהשוק עדיין מצפה לשיפור נוסף.

מהם הסיכונים המרכזיים?

כרגע, נראה שהשוק מניח ששלושה דברים יקרו יחד: חברות הטכנולוגיה ימשיכו לייצר רווחים מהשקעות  בינה מלאכותית, שולי הרווח ימשיכו לעלות והצרכן האמריקאי יספוג עליות מחירים בלי לצמצם הוצאות. עקרונית, כל אחד מהם אפשרי כשלעצמו אבל שלושתם יחד.. פחות בטוח. בנוסף, התמחור יחסית גבוה ואין הרבה מקום לטעויות. אם הדוחות הבאים יהיו “רק בסדר”, ייתכן שלא יהיו מספיק קונים חדשים שידחפו את השוק למעלה.

מה זה אומר מבחינת המשקיעים?

מי שמחזיק במדד רחב כמו  S&P 500למעשה מחזיק בשוק שהציג רבעון חזק באמת. אבל גם מדד שמבוסס על מספר מצומצם של חברות, שמושפע מאירועים חד־פעמיים ושכבר מתומחר מעל הממוצע ובפועל, גם חשוף מאוד להימור על הבינה מלאכותית כלומר, השקעות עצומות היום, מתוך ציפייה להכנסות בעתיד., משהו שכדאי לשים לב אליו.

לסיום, ארבעת השבועות הקרובים הם המבחן האמיתי. אנבידיה תראה אם גל ההשקעות עדיין מוצדק והקמעונאים הגדולים יראו איך הצרכנים מתמודדים עם המחירים. בינתיים, נראה שהחברות במצב טוב יותר ממה שחששו, אבל השוק כבר לקח זאת בחשבון ולכן בשלב זה, במקום לרדוף אחרי העליות עדיף להקשיב למה שיגידו הדוחות הבאים.

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של ניירות הערך המוזכרים בכתבה וכמו כן, הכותב אינו מחזיק בניירות הערך המוזכרים בכתבה. התוכן אינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות המותאם לנתונים ולצרכים האישיים.

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x