נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

לומברד אודייר: מעדיפים מניות בארה״ב על פני גוש האירו וצופים התחזקות בדולר

 

 
מעדיפים מניות בארה״ב על פני גוש האירו / קרדיט: אילוסטרציה – AIמעדיפים מניות בארה״ב על פני גוש האירו / קרדיט: אילוסטרציה – AI
 

ד״ר לוקה בינדלי, ראש תחום אסטרטגיית השקעות בבנק השוויצרי לומברד אודייר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/10/2026

האזנה לכתבה
0:00 / 3:04

הכלכלה העולמית שומרת על יציבות למרות מחירי האנרגיה ותשואות האג״ח הגבוהים. בארה״ב הצריכה ממשיכה לצמוח, שוק העבודה יציב וההשקעות חזקות. הנפט היקר מגביר את הלחצים האינפלציוניים בטווח הקצר, אך השפעתו על הצמיחה צפויה להישאר מוגבלת. התשואות הגבוהות משפרות את כדאיות ההשקעה באג״ח, בזכות ההכנסה השוטפת והאפשרות לרווחי הון אם התשואות ירדו. להערכתנו, מחירי האג״ח הממשלתיות נמוכים מדי ביחס למצב הכלכלי.

אנו מעריכים שהריבית בארה״ב תעלה פחות מכפי שהשוק צופה, ומעדיפים אג״ח אמריקאיות לפדיון בעוד חמש עד שבע שנים. תשואות האג״ח נטו לרדת סביב בחירות האמצע בעבר. להערכתנו, גם תוצאות הבחירות והתקציב ב־2027 עשויים לצמצם את הסיכוי לעלייה נוספת בתשואות האג״ח. אנו מעדיפים גם אג״ח של שווקים מתעוררים במטבעות כמו דולר. באג״ח חברות אנו נותרים ניטרליים, משום שתוספת התשואה לעומת אג״ח ממשלתיות נמוכה ומגבילה את פוטנציאל העליות.

שוק המניות יכול להתמודד עם עלייה מתונה בריבית, ורווחי החברות ממשיכים להיות מנוע מרכזי לתשואות. לקראת דוחות הרבעון השלישי, תחזיות הרווח בארה״ב ל־2026 ול־2027 מתעדכנות כלפי מעלה. לצד הטכנולוגיה והאנרגיה, נרשם שיפור גם בבריאות, בתעשייה ובשירותים הציבוריים. במקביל, מכפילי הרווח ירדו, גם במניות הטכנולוגיה והAI- למרות הרווחים החזקים. שוק המניות האמריקאי נסחר במכפיל של 19 על הרווח הצפוי, מתחת לממוצעים ההיסטוריים האחרונים, ומציע נקודת כניסה אטרקטיבית יותר.

לכן הגדלנו את משקל המניות האמריקאיות בתיקים, בזכות הצריכה העמידה, ההשקעות ב- AI והצמיחה המהירה יותר ברווחים ביחס לשווקים אחרים. אנו ממשיכים להעדיף השקעה מוגברת במניות בשווקים המפותחים והמתעוררים, לצד חשיפה ליפן ולחברות קטנות. מנגד, צמצמנו את משקל מניות גוש האירו בשל הסיכונים הפוליטיים והתקציביים והשיפור המתון יותר ברווחים. 

חוזקה היחסי של כלכלת ארה״ב והפער הגדל לטובתה בתשואות לאחר ניכוי האינפלציה צפויים להמשיך לחזק את הדולר. לכן עברנו מעמדה ניטרלית לחיובית כלפיו מול מטבעות השווקים המפותחים, במיוחד האירו. במטבעות השווקים המתעוררים עברנו לעמדה ניטרלית, לאחר ביצועים חזקים וכשהפוטנציאל להתחזקות נוספת הצטמצם. הסיכון המרכזי לתחזית הוא זינוק נוסף באינפלציה, למשל בעקבות התייקרות האנרגיה, שיחייב העלאות ריבית נרחבות יותר. גם ההתפתחויות הפוליטיות והתקציביות באירופה מחייבות מעקב.

ד״ר לוקה בינדלי, ראש תחום אסטרטגיית השקעות בבנק השוויצרי לומברד אודייר

x