ארה''ב
התחלות הבנייה בארה"ב התרחבו פחות מהצפוי במאי, כאשר קיפאון בבניית הבניינים המשותפים קיזז את הזינוק בבניית הבתים למשפחות בודדות. ההתחלות ירדו ב-4.8%, אולם אישורי הבנייה (מדד לבנייה עתידית) עלו בחדות לרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2008, מה שמעיד על כך שהריביות הנמוכות והמחירים בשפל תומכים בביקוש.
מדדי המניות בארה"ב נסקו והגיעו לרמה הגבוהה ביותר בחודש האחרון, זאת בציפייה להודעת הפד היום אחרי ההתכנסות של הוועדה המוניטארית ביומיים האחרונים. המשקיעים מצפים כי הפד יודיע על הארכת תכנית הרכישות של אג"ח לטווחים ארוכים, Operation Twist, בסך של 400 מיליארד $ וכן, הביעו שביעות רצון מהצלחת ההנפקה בספרד .
אירופה
בטחון המשקיעים בגרמניה צנח במפתיע וערכו עמד על מינוס 16.9, לעומת פלוס 10.8 בחודש מאי, זו הירידה החדה ביותר מאז אוקטובר 2008. הכלכלנים צפוי ירידה של 2.3. כלכלת גרמניה שצמחה ב-0.5% ברבעון הראשון מאבדת את המומנטום, כאשר תכניות הצנע באירופה מקטינות את הביקושים למוצריה ומורידות את הביטחון.
שוקי המניות באירופה רשמו יום שלישי של עליות, כשר ברקע יוון מנסה להרכיב ממשלה חדשה וספרד הצליחה לעמוד בתקרת הגיוסים שתכננה. בעוד הוועדה האירופית צופה כי גוש האירו יתכווץ השנה ב-0.3%, הבנק המרכזי של גרמניה עדכן את תחזית הצמיחה שלו ביוני מ-0.6% ל-1%.
הבוחרים ביוון כנראה יקבלו תגמול הולם על תמיכתם במפלגה שמצדדת בהישארות בגוש האירו. קובעי המדיניות של האיחוד ככול הנראה יבחנו מחדש את תנאיי תוכניות ההצלה בסך של 240 מיליארד אירו. בשלב ראשון ייעודכן כלפי מטה קצב הצמיחה של יוון שנמצא בבסיס העבודה, שכן היום ברור כי האיחוד הניח יעדים יומרניים מידי. יוון נמצאת בשנה חמישית של מיתון קשה.
גרמניה מצדה ממשיכה להתנגד להקלות וטוענת כי על יוון להיצמד לתכנית המקורית. שרי האוצר ממדינות אחרות מוכנים לשקול פריסה ארוכה יותר של הקיצוצים, של ההפרטות ושל הרפורמות המבניות שנועדו לקדם את יוון למטרת ההפחתה בגירעון ובנטל החוב.
ישראל
המדד המשולב למצב המשק בחודש מאי עלה ב-0.2 אחוז. נתוני המדד העידו על המשך התרחבות הפעילות במשק, תוך התייצבותה של הצמיחה ברביע השני בקצב דומה לזה של הרביע הראשון של השנה. קצב זה נמוך מהקצב שאפיין את שנת 2011.
העלייה במדד החודש משקפת עליה במדד הייצור התעשייתי, עלייה בפדיון המסחר והשירותיים ובמדד יבוא התשומות. עליות אלו קוזזו על ידי ירידות במדדי יצוא הסחורות והשירותיים ויבוא מוצרי הצריכה.
נכתב ע''י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





