נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

נחתם ההסכם (Closing) להקמת חברת תשתיות תקשורת בין חברת החשמל לבין קבוצת המשקיעים בראשות ViaEuropa

 

 
טקס החתימה. צילום: יוסי וייסטקס החתימה. צילום: יוסי וייס
 

נדב נדלר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/07/2013

 
האלוף (במיל') יפתח רון-טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל: "הסכם הקמת החברה הינו היסטורי ועתיד לשנות את חייהם של אזרחי מדינת ישראל, בפריפריה ובמרכז, בצורה מהותית ובכל תחומי החיים. מדינת ישראל תהפוך, תוך כמה שנים, להיות מהמובילות בעולם בתשתיות התקשורת"

אלי גליקמן, מנכ"ל חברת החשמל: "השותפות של חברות מובילות בעולם בתחום תשתיות התקשורת המתקדמות עם חברת החשמל הינו הבעת אמון של השוק הבינלאומי ושמה את חברת החשמל בשורה אחת עם חברות התשתית המתקדמות ביותר בעולם"

ג'ונס בירגרסון, יו"ר ViaEuropa וסגן יו"ר חברת התשתיות החדשה: "כל השותפים גאים להיות חלק ממיזם פורץ דרך ברמה העולמית. מדינת ישראל ידועה בכל העולם בקדמה הטכנולוגית שלה ושל תושביה, ולכן אנו מאמינים שיש צורך וביקוש גבוה לתשתית טכנולוגית מתקדמת"
 
היום, 11 ליולי, 2013, נחתם ההסכם ('closing') להקמת חברת תשתיות תקשורת שלישית בישראל, המבוססת על סיבים אופטיים, בין חברת החשמל (40%) לקבוצת המשקיעים (60%) בראשות חברת ViaEuropa (50%), הכוללת את קבוצת רפק (12.5%), חברת באטם (BATM) (12.5%), חברת נכסי זיסאפל (12.5%) וחברת טמרס אחזקות (בבעלות פויו זבלדוביץ) (12.5%).

ההסכם נחתם במהלך טקס מרשים בהשתתפות יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, מנכ"ל החברה אלי גליקמן, נציגי קבוצת המשקיעים, נציגי משרדי האוצר והתקשורת וחברי ועדת הבחירה. קדמה לטקס ישיבת דירקטוריון חגיגית, בבניין הדירקטוריון ההיסטורי של חברת החשמל, המציינת 90 שנה להיווסדה, שבמהלכה אושר ההסכם על-ידי דירקטוריון החברה.

במסגרת חתימת ההסכם, הפקידה קבוצת המשקיעים בקופת הפרויקט 100 מיליון שקלים במזומן ו-200 מיליון שקלים בערבות בנקאית. חודש הקרוב יחלו הצעדים האופרטיביים להקמה של חברת תשתיות התקשורת בבעלות קבוצת המשקיעים (60%) וחברת חשמל (40%). סיסקו תשמש כספק הטכנולוגי של המיזם. פריסת הסיבים האופטיים צפויה להתחיל ברבעון הראשון של שנת 2014. יו"ר החברה יהיה מר זאב גולדברג, המייצג את ויה-אירופה בישראל.  

מיזם התקשורת עתיד להקים במדינת ישראל תשתית תקשורת המבוססת על סיבים אופטיים שייפרסו על גבי רשת החשמל של חברת החשמל לישראל ויאפשר אספקת מגוון שירותי תקשורת מתקדמים, באיכות ובקצבים דו-סטריים, הגבוהים משמעותית מהקיימים כיום בישראל. המיזם יסייע בקידום הכלכלה, החינוך, הבריאות, הטכנולוגיה והחברה במדינת ישראל. כמו כן, יסייע בקירוב הפריפריה למרכז, באמצעות מהפכה טכנולוגית של תקשורת בפס אולטרה-רחב בפריסה ארצית.
 
האלוף (במיל') יפתח רון-טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל:
"הסכם הקמת החברה שנחתם היום בין חברת החשמל לקבוצת המשקיעים הינו היסטורי ועתיד לשנות את חייהם של כלל אזרחי מדינת ישראל, בפריפריה ובמרכז, בצורה מהותית ובכל תחומי החיים. מדינת ישראל תהפוך, תוך כמה שנים, להיות מהמובילות בעולם בתשתיות התקשורת".
 
אלי גליקמן, מנכ"ל חברת החשמל: "השותפות של חברות מובילות בעולם בתחום תשתיות התקשורת המתקדמות עם חברת החשמל הינו הבעת אמון של השוק הבינלאומי ושמה את חברת החשמל בשורה אחת עם חברות התשתית המתקדמות ביותר בעולם. זהו  נדבך משמעותי נוסף בכניסת חברת החשמל לשווקים בינלאומיים".
 
ג'ונס בירגרסון, יו"ר ViaEuropa וסגן יו"ר חברת התשתיות החדשה: "כל השותפים גאים להיות חלק ממיזם פורץ דרך ברמה העולמית. מדינת ישראל ידועה בכל העולם בקדמה הטכנולוגית שלה ושל תושביה, ולכן אנו מאמינים שיש צורך וביקוש גבוה לתשתית טכנולוגית מתקדמת".
 
צביקה חרפק, סמנכ"ל לוגיסטיקה בחברת החשמל ויו"ר ועדת הבחירה: "חלום הפך למציאות. אני מברך על סיום ההליך לבחירת שותף ומשקיע ועל הקמת חברת תשתיות התקשורת החדשה. מודה לחברי וועדת הבחירה על העבודה המסורה והמשותפת לאורך השנתיים האחרונות".



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 
x