נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מרכז אדוה >> התייחסות לטיוטת האוצר >> הנחת התשואה במקדם המרה לקצבה והשפעה על הקצבה בקרנות הפנסיה

 

 
 

רועי מימרן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/09/2013

מרכז אדוה ופורום החוסכים לפנסיה בישראל העבירו אתמול לגב' דורית סלינגר הממונה על שוק ההון השיטוח והחיסכון במשרד האוצר ומר רג'ואן גרייב, סגן בכיר לממונה על שוק ההון במשרד האוצר את התייחסותם לטיוטת האוצר – הנחת התשואה במקדם המרה לקצבה והשפעה על הקצבה בקרנות הפנסיה.

"כיוון שההצעה שפורסמה היא תוצאה של מצב קיים בתחום הפנסיה, נתייחס לבעייתיות שמובילה למצב זה, ולמה שחסר במסמך: השפעת המודל הצ'יליאני )או המודל החכ"מ), והנפקת אג"ח מיועדות.

נקודה נוספת היא שהמסמך מתייחס לבעיית הירידה בתשואות על השקעות, ובראשן אגרות חוב ממשלתיות, מאז המשבר הפיננסי בסוף  2008. אולם יש לציין כי מאז יוני 2013 יש שינוי במגמה, בעקבות ההודעה על הפסקת מדיניות ההרחבה הכמותית בארה"ב, ומאז עלו שיעורי התשואה על אג"ח ממשלתיות בארה"ב וגם בישראל. ייתכן שגם מבחינה זו, צעד זה לא נחוץ כלל."

המסמך נכתב ע"י רועי מימרן, כלכלן, יו"ר פורום החוסכים לפנסיה בישראל.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. 

x