נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עפר קליין הראל פיננסים >> "יתכן שנתחיל לראות גם התאוששות בשכר הריאלי במשק"

 

 
עפר קליין ,צילום: יונתן בלוםעפר קליין ,צילום: יונתן בלום
 

עופר קליין
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/01/2014

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים: " בניגוד לנתוני החשבונאות הלאומית לשנת 2013 המלמדים על פעילות ממותנת יחסית בישראל – (צמיחה של 3.3 אחוזים), שוק העבודה ממשיך לשקף חוזק משמעותי; על פי סקר כוח אדם, שיעור האבטלה מנוכה העונתיות בנובמבר ירד ל- 5.5%, זה השיעור הנמוך ביותר שנמדד בישראל בשני העשורים האחרונים (לפי השיטה החדשה של הלמ"ס). שיעור ההשתתפות בכוח העבודה ירד קלות, ועמד על 6.63 אחוזים.

 בנוסף, היות ומרבית הירידה באבטלה בשנה האחרונה נובעת מקליטת עובדים בסקטור הציבורי – על רקע קיצוץ כלל ההוצאה בתקציב 2015 ובשל תחזית להמשך גידול בשיעור ההשתתפות – אנו סבורים ששיעור האבטלה בשנים 2015-2014 דווקא יעלה. אם למרות זאת, נתוני התעסוקה יתמידו בחוזקם בחודשים הבאים, יתכן שנתחיל לראות גם התאוששות בשכר הריאלי במשק."
 
נקודות מרכזיות נוספות מהסקירה:
 
ישראל
· איתנות מתמשכת בשוק העבודה.

· בנק ישראל הגדיל רכישות המט"ח בדצמבר – להערכתנו, הבנק ימשיך לפעול באגרסיביות בשוק המט"ח בכדי למתן את תיסוף השקל.

 ארה"ב
· מחירי הבתים ומדד מנהלי הרכש ממשיכים לעלות.

· מדדי מנהלי הרכש של מכון ISM הצביעו על התרחבות מתונה יותר בפעילות בדצמבר.

 
עוד בעולם
·  המשך שיפור בפעילות בגרמניה ובמדינות הפריפריה, צרפת ממשיכה להיחלש.

· האשראי לחברות הלא פיננסיות ממשיך לרדת.


להלן קישור לסקירה מקרו כלכלית שבועית של כלכלני הראל פיננסים:
 
https://gw.fleisher-pr.com/temp/harel/Weekly07jan2014.pdf
  

 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.  

x