נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הראל פיננסים >> לתבל את התיק הקונצרני המקומי באג"ח חו"ל‎

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2014

מה עושים השבוע?
    
 1. מניות – השבוע בסימן הדו"חות. שוקי המניות בעולם חזרו לעלות בשבוע האחרון, למעט דאו ג'ונס וניקיי. עונת הדו"חות הכספיים בארה"ב החלה, כאשר 24 חברות פרסמו דו"חות. קשה להסיק מסקנות ממספר קטן כל כך של דו"חות למעט העובדה שרובן (15) הכו תחזיות, כולל חברות כמו מונסנטו, אורקל, נייקי ופדקס. מנגד, חברה כמו אלקואה פספסה (אבל אם להודות על האמת, מאז שהיא יצאה ממדד הדאו ג'ונס בעדכון האחרון, משקיעים כבר לא רואים בה ברומטר למשהו).

בשבוע הקרוב צפויה המגמה להתגבר ובמהלכו צפויים דו"חות של כמה מהבנקים הגדולים, כולל ג'י.פי מורגן, ולס פרגו (יפרסמו בשלישי), בנק אוף אמריקה (רביעי), גולדמן סאקס וסיטי (חמישי) ומורגן סטנלי (שישי). דו"חות נוספים שיפורסמו השבוע כוללים את ג'נרל אלקטריק ואמריקן אקספרס. התוצאות של כל אלה יעזרו לקבוע אם התחזיות ל-2014 חייבות לרדת והאם השווקים ימשיכו במסע למעלה. כרגע, מצפים בשוק כי הרווח של החברות במדד S&P500 יגדל ב-7.7% בהשוואה לשנה קודמת ואילו ההכנסות יגדלו ב-0.4%

עם זאת, צריך להביא בחשבון שאחרי עלייה של 30% ב-2013, היכולת של השוק להגיב לדו"חות טובים מוגבלת ולפיכך הצפי לביצועים של השוק ב-2014 חיוביים אך נמוכים מאלה של השנה החולפת, תוך גידול בתנודתיות. על פניו, באירופה הצפי לגידול ברווחי החברות אטרקטיבי יותר, אך בשל הבעיות שם ,איננו ממליצים להיות במשקל עודף בתיק המניות באירופה. בריטניה מפגינה התאוששות מהירה יותר באירופה, אך כדאי לשים לב כי המדדים המובילים בבורסה שם אינם נותנים משקל גדול לכלכלה המקומית אלא מייצגים יותר חברות בינלאומיות במגזרים שונים (כרייה, תרופות וכו').

בשוק המקומי, הפער שעליו הצבענו בשבוע שעבר בין ת"א 75 לבין ת"א 25 ,אשר נוצר בחודש החולף ,המשיך להתרחב בשבוע האחרון והוא עומד כרגע על כמעט 9.5% (לעומת 6% לפני שבוע). עם זאת, הניסיון של חצי השנה האחרונה מלמד שהפער הזה יכול להצטמצם במהירות ובכל מקרה, להערכתנו ,הפער הזה דווקא מצביע על שוק מניות חזק ופוזיטיבי, שבו בדרך כלל מניות קטנות יותר מתפקדות טוב יותר. באופן יחסי, חשוב לומר, חברות הביטוח, הבנקים, התקשורת ואפילו הנדל"ן נסחרות במחירים סבירים בהשוואה לעולם והבורסה בתל אביב אינה יקרה.

2. אג"ח קונצרני –  בעולם המרווחים בשפל וממשיכים לרדת. בארה"ב נמשכה הירידה במרווחי האג"ח הקונצרני שכבר שברו שיא של השנה האחרונה, כתוצאה מהשיפור במצב החברות וברמות המינוף והחובות הנמוכים מאוד. במבט מפוקח, רווחי החברות צפויים להשתפר השנה ב-6%-7% והדבר ממשיך לחזק את האמון ביכולת הפירעון של החברות. בדירוגי BBB המרווח כיום הוא כבר 1.5%, הרמה הנמוכה ביותר מאז המשבר של 2007; בבנקים,לדוגמא בבנק אוף אמריקה ,המרווח לחמש שנים מעל אג"ח ממשלתי עומד על 0.6%, בדומה למרווחים של הבנקים הישראלים מעל אג"ח ממשלתי.

עם זאת, בחזית ההנפקות בארה"ב השנה נפתחה בעצלתיים, כאשר היקף ההנפקות בעשרת הימים הראשונים של 2014 הסתכם ב-32.5 מיליארד דולר – הרמה הנמוכה ביותר מאז 2008, לפי נתונים של בלומברג. מי שבלטה בהנפקות בשבועיים האחרונים היא ג'נרל אלקטריק, החברה האמריקאית עם החוב הגדול ביותר לפירעון ב-2014, גייסה 3 מיליארד דולר מתחילת השנה.

בשוק המקומי, למרות הציפיות של רבים למימוש באפיק הקונצרני, לפי שעה השוק ממשיך לתפקד סביר – תוך גיבוי מהשווקים בחו"ל. בשבוע החולף בדירוגים הגבוהים נרשמו ירידות קלות – יחד עם הירידות באפיק הממשלתי, כאשר המרווחים לא השתנו באופן משמעותי. בדירוגים הנמוכים המרווחים ירדו קלות – מ-3.03% לפני שבוע ל-2.99% השבוע. אנו ממשיכים להמליץ לתבל את התיק הקונצרני המקומי באג"ח חו"ל, שכן בדירוגים דומים ניתן לקבל תשואות דומות במקרים מסוימים (ואפילו תשואות עדיפות במקרים אחרים), אך בסיכון נמוך יותר לאור הנזילות הגבוהה יותר בחו"ל (סדרות גדולות יותר, היקפי מסחר גדולים יותר וכו').

 3. תיק השקעות –  השינויים המהירים בשוק מחייבים ניהול. מבחינת המקרו, נתוני השבוע האחרון עשויים להעיד על ירידה מבחינת קצב הצמיחה, ירידה בציפיות אינפלציה ושמירה על המתווה המקורי שהריבית תתחיל לעלות רק במחצית השנייה של 2015. על רקע זה, אג"ח ממשלתי חזר לתפקד בשבוע האחרון והתשואות יורדות. עם זאת, העקום בארה"ב הפך לתלול מאוד בתקופה האחרונה – הפער בין אג"ח לשנתיים לבין אג"ח ל-10 שנים הוא 2.48%, לעומת 1.83% לפני כחצי שנה.שיפוע העקום הינו "בלם" לעליית תשואות מהירה בחלק הארוך,אך שיפוע זה לצד נתוני מאקרו משתנים לא ימנע תנודתיות גבוהה. – מה שצפוי להשפיע גם על החלק הארוך של העקום בשוק המקומי, לאור המרווחים הנמוכים יחסית. לפיכך, אנו ממשיכים להמליץ שלא להאריך מח"מ באפיק הממשלתי ולהעדיף מח"מ בינוני. סביר שהאפיק הקונצרני ימשיך לבלוט לחיוב בהשוואה לאפיק הממשלתי – גם כאן בגיבוי חו"ל.
 
להלן קישור להמלצות השקעה שבועיות של כלכלני הראל פיננסים:
 
https://gw.fleisher-pr.com/temp/harel/סקירה%20שבועית14113.pdf



 הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x