נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מיטב דש >> מה תחזית האינפלציה ל-12 חודשים קדימה ?

 

 
אלכס זבז`ינסקיאלכס זבז`ינסקי
 

אלכס זבזינסקי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/01/2014


מדד חודש דצמבר
מדד המחירים לחודש דצמבר עלה ב-0.1%, מתחת לציפיות. מבין הסעיפים שהיו נמוכים מהתחזית שלנו נציין את סעיף המזון אשר עלה ב-0.1%, סעיף הבריאות (0.5%-) והתרבות (1.1%-). 
בסה"כ עלה המדד ב-12 החודשים האחרונים ב-1.8%, כאשר המדד ללא דיור עלה ב-1.5% והמדד ללא ירקות ופירות עלה  ב-1.6%. סביבת האינפלציה במשק ממשיכה להיות מתונה.
מתוך כלל הסעיפים במדד, רק מחירי הפירות והירקות עלו בשנת 2013 מעל ההתייקרויות שנרשמו בשנת 2012 (ראו תרשים 1 ו-2). העלייה הגדולה יותר בסעיף החינוך הייתה תוצאה של שינוי שיטת המדידה. כל יתר הסעיפים עלו פחות או ירדו יותר מאשר בשנה שעברה. האינפלציה המתונה בשנת 2013 בולטת במיוחד על רקע צמיחה חזקה בצריכה הפרטית אשר צפויה להיחלש השנה. למעשה, למרות הביקושים, המחירים עלו פחות משנה שעברה.

תרשים  1

    

 תרשים  2

 

סביבת האינפלציה לא חורגת כבר שנתיים מטווח צר של בין 1.0% ל-2.0% (ראו תרשים 3). במבט של שנה קדימה, לא צפוי שינוי מהותי בסביבה זו.

מחירי הדירות בבעלות שוב עלו ב-0.5%, אחרי מספר חודשים של התמתנות. בסה"כ , מחירי הדירות עלו בשנה האחרונה בכ-8.0% (ראו תרשים 4). קצב ההתייקרות של כ-8.0%-10.0% במחירי הדירות נמשך כבר מספר חודשים.

סעיף הדיור במדד, שמשקף את מחירי השכירות, ירד בחודש דצמבר ב-0.3%, בדומה לחודש הקודם. קצב עלייתו השנתי ירד מ- 3.5% ל-2.9% ולהערכתנו צפוי להישאר בשנה הקרובה מתחת ל-3% בגלל עודף היצע של הדירות להשכרה.

תרשים  3

 תרשים  4
 


מדד ינואר צפוי לרדת ב-0.3% ויושפע מהוזלת המזון, הירקות, הדיור (עונתי), ההלבשה וההנעלה (עונתי) והתרבות (עונתי). כמו כן, צפויה הוזלה של המים, שתתרום כ-0.05% לירידה במדד, והוזלת מוצרי חלב שאמורה להשיל עוד כ-0.1% מהמדד. מנגד, התייקרות ארנונה ותחבורה ציבורית יוסיפו כ-0.1%.

מדד חודש פברואר צפוי להישאר ללא שינוי. התחזית ל-12 חודשים קדימה הינה של 1.6%.
למרות המדד הנמוך והנתונים הכלכליים החלשים במשק, בנק ישראל לא צפוי לשנות את גובה הריבית.




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x